Randevuu

Miljoonia kilometrejä, nyt tuli peura puskuriin

Se oli maanantai-ilta, ajelin kotia kohti vatsa pullollaan hyvää suomalaista ruokaa, kello oli seitsemän alkuillasta – liikennettä ei ollut nimeksikään, sallittua nopeusrajoitusta noudatin, kahdeksaakymppiä. Degerbyyssä lähellä Kirkkonummea se ilmeisen kuuro ja sokea peura sai päähänsä hypätä minun autoni kylkeen.

Sain autoni pysähtymään, onneksi tie oli leveä ja hyväpäällysteinen.

Pilkkopimeällä tiellä takanani vilahti punainen pakettiauto, jota peura seuraavana kolhaisi, Transitista lähti etulamppu. Peura ei kuitenkaan itseään niin telonut, ettei olisi päässyt metsään pakoon.

Kaveri siitä pakettiautosta oli kyllä ripeäkinttuinen mies, hän lähti juosten etsimään sitä peuraparkaa. Hänellä oli voimakas taskulamppu kädessään. Hän viipyi metsässä vajaan tunnin ja palasi tyhjin käsin, ilman peuraa. Taisi olla metsäjämiehiä, peuranlihanhimo vähän värisi ilmassa.

Soitin poliisille ja jäin odottamaan. Reilun tunnin odottelin heitä, sitten soitin uudelleen ja sainkin ystävällisen viranomaisen puhelimeen. Teimme puhelimessa rikosilmoituksen: Seppo Närhi vastaan peura.

 

Etelä-Suomessa saa autokolarissa surmansa noin 500 hirvieläintä, eipä siinä ehdi virkavalta raatoja raahaamaan vaan pyytää riistanvalvojaa apuun eläintä etsimään.

Soitin seuraavana arkipäivänä vakuutusyhtiöön ja samanlainen hyvä palvelu jatkui, puhelu vakuutusfirmaan riitti.

Helppo asia:

Minulla oli todistaja, perässäni n. 30 metrin ajoi pakettiauto jota ohjasti suomenruotsalainen mies.

Valokuvia otettiin joka suunnasta ( kännykällä saa hyviä kuva ).

Kummallakaan kuljettajista ei tullut mitään ruhjeita.

Molempien tiedot ja puhelinumerot

Autovahingoista ei tiedä vielä, korjaaja arvioi, että kallista peltiä ja muovia kuluu ja oiotaan kuuden-seitsemän tonnin verran. Transit ei laita pikkuvikaa ollenkaan vakuutuksen kautta.

Olen ajanut 40 vuotta keikkamatkoilla Suomea ristiin rastiin ja vasta nyt sattui ensimmäinen kolari eläimen kanssa.

Tässä tämä menee viikon verran korjausta odotellessa, henkisiä kärsimyksia – eli säikähdys ja kauhistus – on jonkun verran. Eipähän käynyt lopulta kuinkaan, kaikki luut on paikoillaan.

Ei huolta, joulu tulee ! Toivon kaikille hyvää joulua, ja hyvää, makoisaa peuranpotkaa!

Toivoo Seppo Närhi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*