Randevuu

Prinsessa -65 syntyi vuonna 1975

Vuonna 1975 musiikkkitoimittajat Tommi Liuhala ja Kalle Toriseva saivat musiikkia kustantavalta sekä soittimia, levyjä ja nuotteja myyvältä Fazer-musiikilta toiveen perustaa uusi levymerkki taistelemaan suosiotaan nostavan suomalaisen kevyen musiikin tuotannosta. Hi-hat musiikki puhallettiin henkiin, ja minä olin siellä artistina muitten mukana.

Olimme tavanneet Tommin kanssa siten, että hän oli illalla aterioimassa Helsingin Merihotellissa, jossa soitti Kalmar Union & Koivistolaiset. En tuntenut Tommia, joka oli silloin Iltasanomien toimittaja, mutta hän kysyi minulta suoraan; olisinko kiinnostunut tekemään lp-levyä Hi-hat levymerkille.

Tottakai olin. Siinä meni kevät, kesä ja osa syksyäkin kappaleita etsiessä. Asuin suurimman osaa ajasta Helsingissä Tommin ja hänen vaimonsa Kaisun luona. Tommi on sittemmin tehnyt komean uran television viihdetoimittajana. Aikaisemmin muun muassa Iltatähti ja viimeksi viihdesarja Mansikkapaikka olivat hänen luomuksiaan. Kaisu on ollut yksi Tampere-talon viihdepäälliköistä viimeiset 20 vuotta ja sanoittanut siinä ohessa lauluja kuten muun muassa Aikuinen nainen ja Soittaja.

Tommin kanssa valittiin ensimmäiselle albumille muun muassa Prinsessa-65, Soittaja, Vielä keikkaa teen ja Kuukoira.

Tavastialla järjestettiin ikimuistoinen Hi-Hat -levy-yhtiön julkistamistilaisuus. Säestysbändi oli kovinta luokkaa: Pekka Pohjola, Nono Söderberg, Upi Sorvali, Kassu Halonen ja Antero Jakoila. Minä lauloin yhden setin ja sitten kiireellä keikalle ravintola Sillankorvaan Helsinkiin. Soitin vielä Kalmar Unionin riveissä.

Pian alkoivat soolokeikat, olin osallistunut Syksyn Sävel -kilpailuun ja sijoituin viidenneksi Hectorin säveltämällä ja sanoittamalla Kujakiss -kappaleella. Olen ikuisesti kiitollinen Hectorille, hän sävelsi ja sanoitti suuren osan ensimmäisestä levystäni, puhumattakaan tulevan urani muista hienoista biiseistä.

Elämä näytti parhaita puoliaan. Vuonna 1975 olin löytänyt rinnalleni ymmärtävän naisen ja kaverin. Menimme naimisiin heinäkuussa. Laura syntyikin seuraavan vuoden tammikuussa ja pian kaksostytöt. Ainoa poikakin on syntynyt 1970-luvulla.

Kiireisten keikkakesien aikana löytyi toki muutama lomapäiväkin, jotka vietettiin kolmannen Närhien sukupolven kesäpaikassa Äänekosken Laajarannassa, Liimattalassa.

Kommentit (1 kpl)

  • Atro Niiniluoto

    Nostalgista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*