Randevuu

Viisi pölliä puuttuu tehtaan sellukattilasta!

Äänekoskella pitäisi kalenterivuosi aloittaa jo keväällä. Koskella tapahtuu kaikki merkittävät ja tärkeät asiat syyskuun ja toukokuun välillä. Kesällä kaikki vetävät henkeä, pitävät kesälomaa, nauttivat aikaansaannoksiaan menneen ajan muistoissa.

Eivät sentään kaikki lepää muistoissaan, eivät uudenkarheat tehtaat pyöri muistoissa, kyllä siellä työtä tehdä yötä päivää kelloa katsomatta, ei biotehdas tunne kesätaukoa!

Kuinkahan nyt kemiläiset katsovat miten biotehdas tehtiin hienosti Äänekoskella, kyllähän se koskelaisilta onnistui monen vuosikymmenen kokemuksella, kyllä sitä muutkin saavat yrittää! Mahtoiko tuossa olla huumorinpilke silmässä kun tuollaisia kirjoitin?

Kemiläisen tehtaan uhkana ovat väitteet ja pelot metsien riittävyydestä. Eikös Kemissä sada enemmän kuin missään muualla Suomessa?  Meillä Äänekoskella on männikkömetsää ja rantojen raitoja yllin kyllin, pitäisikö niitä kuitenkin kastella vai kasvavatko laulaen?

Meillä on velipojat poikineen menossa viikonloppuna puutalkoisiin mökille Konginkankaan Kalaniemeen, siinä pelastetaan ainakin viisi runkoa tehtaan sellukattiloista.

Eivätkä Keiteleen Jazzin naiset ja miehet lepää ennenkuin jazzboss Vehkalaa alkaa naurattaa. Eikä nekään juhlat onnistu ilman talkoojoukkoja! Kyllä musiikki saa ihmisissä ihmeellistä energiaa ja iloa aikaan!

Kaikki nuo raskaat työt eivät olisi onnistuneet ilman talkootyötä. Hienoa oli kuulla tänne pääkaupunkiin Äänekosken Huiman Hiihtojaoston puheenjohtajan Veikko Tarvaisen puhetta, hän kiitteli vuolaasti runsasta talkoohenkeä. Vuoden talkoolaiset: Riikka Hytönen, Esa Rautiainen ja Ilpo Pakarinen.

SM-hiihdot olivat täysosuma, erinomaisen sää oli tilattu neljäksi päiväksi ja sellainen paikalle saatiinkin. Ohjelmateltat olivat oiva lisä, sillä tavoin saatiin yleisö viihtymään ja pojat paljussa hymyilemään.

Yksi asia puuttui; musiikkia ja ohjelmaa olisi syytä harkita. Esim. J.Vehkala ystävineen ja Äänekosken Lukion oppilaista koottu orkesteri Con olisivat varmasti tulleet ja nostaneet tunnelman parhaaseen luistoon. Stand-upin mestari Teemu Vesterinen kannattaa aina pyytää juontamaan, hänhän asuu Saarijärvellä.

Muuten: Sultans of Jungle on blues- ja rockbändi, joka aloitti 1990-luvulla. Siinä on nokkamiehenä äänekoskelainen Jani J.J.Penttinen, hän oli myös Bockhill Special -orkesterin perustajia.

Yhtye soittaa raivoisaa rockabillymusaa yhdistettynä garage-rockiin.

Ja turbaanit päässä, tottakai!!!

Kuva Sultans of Jungle. Kuva: Susa Björkholm.

Orkesteri Con

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*