Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo

Missä mennään, hallitus? Tarvitaanko lisää avustajien avustajia?

Kuluvan vuoden eduskuntatyötä on takana nyt reilu kuukausi, mutta yhdestä asiasta on toistaiseksi puhuttu kovin vähän julkisuudessa. Kyse on eduskunnan työmäärästä— tai pikemmin tämän työn puutteesta.

Oman ja muutamien eduskunnassa pidempään toimineen virkamiehen arvio kuluneen kevään työmäärästä on kevyt. Hallitus on saanut Eduskuntaan viisitoista menneelle kuulle luvatusta 20 esityksestä. Jättämättä jääneiden ehdotusten joukossa oli monia rivakkaa käsittelyä vaativaa kokonaisuutta, kuten esitys tieliikennelain muuttamisesta sekä esitys laiksi sähköajoneuvojen latausvalmiuksista.

Ymmärrettävästi myös tästä syystä valtaosa eduskunnan valiokunnista käy tällä hetkellä tyhjäkäynnillä. Kun hallituksen esityksiä ei ole, ei niistä voida myöskään laatia lausuntoja tai mietintöjä.

Vallitseva tilanne pakottaakin pohtimaan Marinin vasemmistohallituksen toimintakykyä. Paljon on suomalaisille luvattu, mutta teot uupuvat. Tämä siitäkin huolimatta, että tällä hallituksella on käytössään historian laajin ja kovapalkkaisin valtiosihteeri ja erityisavustaja-armeija.

Onko vain yksinkertaisesti niin, että isoissa talouden, työllisyyden tai vaikkapa ilmastopolitiikan kysymyksissä ei nykyisten hallituspuolueiden kesken vain ole saavutettavissa yhteistä näkemystä? Jos näin on, niin se on huono uutinen koko Suomelle. Tässä ajassa ja näissä haasteissa me suomalaiset ansaitsisimme toimintakykyisen hallituksen. Vai tarvitaanko vielä lisää avustajien avustajia?

Jos asiaa kysytään hallitukselta itseltään, selitys on se, että mm. viime vuoden EU-puheenjohtajuus sekä joulun alla nähty Rinteen hallituksen kaatuminen ovat vieneet aikaa ja energiaa hallituksen valmistelutyöstä. Itse olen tämän valmis hyväksymään, mutta vain ehdollisesti ja ensi kuun hallituksen kehysriiheen asti. Jos merkittäviä tuloksia ei sieltä kuulu, on paikallaan meidän kaikkien kysyä sitä, missä mennään, arvoisa hallitus?

Kommentit (10 kpl)

  • Ope

    Mitä mitä. Hallitushan on saanut enemmän aikaan kuin edellinen koko toimiaikananaan. Nöin köyhien ja työtä tekevien kannalta. Tietysti Wallinheimon kannalta nämä asiat ovat negatiivisiä, eivätkä aikaansaannoksia. Entä virkamiehet. Heistä on tosiaankin joskus harmia. Siellä on paljon kokoomuslaisia virkamiehiä, joiden työskentely on vastoin virkamiesmoraalia eli he tekevät päinvastaista työtä, mihin hallitus pyrkii ja eikös siitä syntynyt erään ministerin ja virkamiehen taisto jo. Tulevassa vielä enemmän tarvitaan avustajien työtä, kun ratkaisuun tulevat sotu ja sote.

  • Karpatsov

    Sinkun ja Kokoomuksen näytöt ihan fuulaa. Tulojensiirtoa rikkaille ja sitten valitetaan, kun ei seuraava hallitus pystykään heti korjaamaan kokkareiden temppuja. Näytöt puuttuu. Kokoomuslainen oikeudenmukaisuus on yksi maailman mysteereistä!!

  • Lauri Jokinen

    Edellisen hallituksen sote kaatui Kokoomuksen ahneuteen terveyspalveluiden massiivisesta yksityistämisestä tehtyihin laskelmoituihin vaatimuksiin ja Vapaavuoren vetoavulla ja pelottelulla järkevien maakuntavetoisten terveyspalveluiden torppauksiin.
    ”Bernerin” taksilaki sentään meni läpi ilman Kokoomuksen ”järkevää” vastustusta. Niin, sehän palvelikin ”kapitalistista” systeemiä, kuten oli tarkoitus terveyspalvelussakin. Onneksi ei. Muuten Sinuhe! Kuinka vahvana Kokoomuksessa on tuo amerikkalainen terveyspalvelujen ”vakuutuspohjainen” malli, missä ihmisten terveyspalvelut pitäsi saadaa sairausvakuutusvetoiseksi, jolloin ”kapitalistisluonteinen” rahan kierto voittoja tuottavien yhtiöiden kautta kulkee aluksi vakuutus toimijoille keräten sitä kautta voittoja ja sitten yksityisille tervyspalveluille, jotka sitten sitä kautta keräävät voittoja. Nythän tässä suomalaisessa mallissa tämä hoituu Kelan kautta. Kelakorvauksetkin palvelevat paljolti yksityistä sairaanhoitopa. Lisäksi viime hallituskaudella monilla kokoomustaustasilla poliitikoilla oli kutsumusta hakeutua terveysjättien palkkalistoille. Bisnestä, mikä bisnestä sekin.

  • Jape

    Edellisen hallituksen aikaan ei ainakaan kenenkään tarvinnut kysyä ”missä mennään, hallitus” En siteeraa Wallinheimoa niin tarkasti, että sanoisin ”arvoisa hallitus”. Se hallitus oli täysin irtaantunut todellisuudesta ja teki 80 prosenttisesti huonoja päätöksiä. Loput 20% oli helvetin huonoja päätöksiä. Otetaan esimerkiksi kiky. Sen takia meillä ei nyt ole luottamusta työmarkkinaosapuolten kesken ja viimeaikaiset lakot ovat johtuneet siitä, että muista Sinkku tämä kun ylenpalttisesti ylistät edellisen hallituksen saavutuksia. Joku on laskenut lakoille hinnan ja siitä on vastuussa edellinen hallitus. Kannattaisiko harkita siirtymistä seniorikiekkohommiin, kun tuo kansanedustajan työ ei nyt tunnut onnistuvan. Se kun on muutakin, kuin jatkuvaa nillittämistä istuvan hallituksen tekemisistä. Vastuunkantoa kokoomuksen tyyliin??

  • Kari

    Sinuhe. Kerrotko tässä blogissasi, mitä on kokoomuslainen oikeudenmukaisuus? Filosofit ovat määritelleet sen melko hyvin, mutta Te ette toimi sen mukaan.

    Kerrotko rautalangasta, mitä itse olet tehnyt kansanedustajana (josta et ole kuitenkaan virkavastuussa = luottamustoimi) oikeadti duomalaisten hyväksi?

  • Mauno Voutilainen

    Hyvää on jytkysti tullut, edellinen paljon pahaa teki, työtä hiertävä aktiivimalli saatiin pois, Kelan eläkkeisiin ja työmarkkinatukeen saatiin tarkistusta, nyt on hyvä edetä uutta työtä kohti, edellisen aikana aie torppaantui.

  • Erkki Hämäläinen

    ”Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, on miehen motto.”

    Yksikään kommetoijista ei ollut tyytyväinen. Kannattaako enää näitä ”kolumneja” rustata kun nekin näyttävät vain äryttävän kansaa?

  • Jape

    Anna Erkki H. vaan Sinkun kirjoitella ajatuksiaan, niin ehkä häntä äänestäneet osaavat seuraavalla kierroksella ajatella ja äänestää toisin.

  • Jape

    Kuvitelkaapa tilanne, jos miellä olisi edelleen Sinkun ihannoima Pöpi-Sipilän ja Jurpo-Orpon hallitus, jossa kenelläkään ministerillä ei ollut juuri yhtään avustajaa, vaan he tekivät isoja päätöskiä oman puuttellisen tiedon ja intuiition mukaan. Jos se hallitus olisi päättämässä koronan toimenpiteistä, tämä maa ajautuisi perikatoon.

  • Jape

    Kuluvan vuoden eduskuntatyötä on takana nyt pari kuukautta, mutta yhdestä asiasta on toistaiseksi puhuttu kovin vähän julkisuudessa. Kyse on kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon työmäärästä— tai pikemmin tämän työn puutteesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*