Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Superkevätkisat

Standit pystyyn ja polkupyörät paikalleen ja hetki vain, niin oli keltapaitainen tiimi jälleen valmiina toteuttamaan hyväntekeväisyystapahtumaa. Tällä kertaa kyse oli Superpark Jyväskylässä 28.4. järjestettävästä Superkevätkisasta, jossa jokaisesta tapahtumapäivänä myydystä pääsylipusta yksi euro lahjoitettiin vakavasti sairastuneiden lasten ja perheiden hyväksi. Vastaava tapahtuma oli toteutettu jo Espoossa ja Oulussa lasten syövän päivänä, kun me Jyväskylän tiimiläiset olimme mukana Rakkauden turvaverkko -tapahtumassa. Mukana tapahtumaa järjestämässä olivat myös Keski-Suomen Syöpäyhdistys ja Sopukka-kerho.

Päivän mottona oli, että tärkeintä ei ole voitto eikä tulos vaan rehti osallistuminen. Me keltapaitaiset tiimiläiset sijoituimme Superparkin Mikon opastamana viidelle eri aktiviteettipisteellä kirjaamaan osallistuvien lasten, nuorten ja aikuisten nimiä ja suoritusta ylös.

Superparkin, Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen ja TRGM Jyväskylän joukkueen väki valmiina tapahtumapäivään.

Pesäpallorastilla mitattiin tutkalla, kuinka nopeasti pallo kiiti osumasta. Ja kiitihän se, lähes 100 km tuntinopeudella. ”Hauskaa ja haastavaa”, kuten varakapteenimme Heidi totesi lämmiteltyään lyömällä lähinnä huteja. Koripalloradalla koriin heitoista sai pisteitä, joista kertyi huimia tuloksia. Skuuttiradalla taituroitiin pujotteluradalla. Meininki oli mahtava ja siniviivoja ylitettiin. Moni innostui yrittämään tätä taiturointia useamman kerran ja radalla nähtiinkin huikeita suorituksia, kun taidot kehittyivät kokeilujen myötä. Voittajalla oli 21 viivaa. Tähän leikkimieliseen kisaan osallistuivat myös joukkueemme kapteeni Jani ja varakapteenimme Heidi, jonka tulos ensikosketuksella skuuttiin jäi kauas kärjestä.

Frisbeegolfrastia hoidimme kuopuksemme kanssa. Viisi kiekkoa ja 50 pistettä. Osa heittäjistä tyytyi yhteen heittokierrokseen ja osa jäi odottamaan seuraavaa heittovuoroaan tulostaan parantaakseen. Alussa heittäjiä oli sen verran vähän, että ehdin testausheittoihinkin. Sen verran paljon tuli päivän aikana heitettyä, että käden lihassärky jatkui monta päivää.

Frisbeegolfia innostuttiin heittämään niin, että heittokättä jomotti monta päivää.

Viides toimintarasti sisälsi mahdollisuuden polkea pyörällä Jyväskylästä Pariisiin. Tai ainakin testata, millaista on ajaa keltaisella pyörällämme. Pisteellä sai myös kokeilla wattipyörää ja sitä, kuinka isolla vaihteella jaksaa polkea ja mihin watteihin voimat riittivät. Liikuntakeskus Linean wattipyörillä oli useita testaajia. Pyöräilijöiden taustalla pyöri video vuoden 2017 TR Jyväskylän joukkueen Pariisin matkasta.  Moni aikuinen pysähtyikin tähän juttelemaan ja kyselemään pyöräilystä ja Team Rynkeby – God Morgonin toiminnasta. Lapsia kiinnosti erityisesti Pariisin-matkamme ja saimme vastailla monenlaisiin kysymyksiin.

Tapahtumapäivän aikana lapsille suunnatun ohjelman lisäksi infopisteissä jaettiin tietoa sekä Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen että Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysjoukkueen toiminnasta.

Rasteilla osallistujalistoihin oli kertynyt mahtava määrä arvontaan osallistuneita. Iltapäivällä arvonnassa onnelliset voittajat kävivät hakemassa Budget Sportin arvontaan lahjoittamia urheiluvarusteita repusta pesäpallomailaan.

Superpark päivä oli iloinen ja touhukas. Meidänkin rastilla yhdellä kävijällä oli Superpark-rannekkeen vieressä koulujuoksuranneke. Frisbeegolfia heittäessään hän tuumasi ohimennen, että ”sinähän se kävit meidän koululla puhumassa siitä Pariisin-matkastakin”. Niinpä. Tähän treenikauteen mahtuu pyöräilyharjoitusten lisäksi monenmoista hauskaa ja voimia lisäävää tapahtumaa joukkuetovereiden kanssa.

Sylva ry:n maskottina toimiva tapiiri kulkee aina mukana myös Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän joukkueen tapahtumissa.

Jälleen meillä oli ilo viettää aikaamme täynnä energiaa olevien punaposkisten lasten seurassa. Tästä energiasta saamme itsekin superboostia treenikevääseen ja matkalle kohti Pariisia. Kiitos Superpark Jyväskylä erinomaisesta yhteistyöstä.

vieraskynä: Jaana Laitila, TRGM Jyväskylän joukkueen pyöräilijä, 4.5.2018

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*