Hanna Määttä

Hyvinvointia koko kehollesi suomalaisesta superfoodista, hampusta.

Suomalainen superfood on ekologista, eettistä, laadukasta ja monipuolista. Tuotteet ovat luomu serfioituja sekä tavanomaisesti tuotettuja. Puhun nyt hampusta!
Näitä ravintorikkaita hampputuotteita valmistaa HamppuFarmi.
 
Laaja tuotevalikoima.
 

Keitä ovat HamppuFarmilaiset

Murtolan HamppuFarmi Oy sijaitsee Murtolan luomu kasvinviljelytilan yhteydessä (www.murtola.com) Lounais-Suomessa Marttilan kunnassa. Murtolan luomutilalla viljellään hamppua, hernettä, kauraa, mallasohraa, HamppuFarmin viljelijä perheeseen kuuluu Ville ja Virve sekä Elias ja Santeri-pojat.
Hampunviljelyyn kiinnostus alkoi vuonna 2013, jolloin Turun Ammattikorkeakoulun hyötyhamppu (hyotyhamppu.fi) hankkeesta kyseltiin kiinnostusta kokeilla mehiläisten pölytystä hamppupellolla. Ajatuksena oli saada hamppuhunajaa ja tutkimustietoa hyötyhamppu projektille. Hamppuhunajaa ei saatu, mutta kiinnostus öljyhampun viljelyyn silti säilyi, vaikka alkuun olikin uuden kasvilajin kanssa paljon opittavaa. Vuonna 2014 valmistui uusi tuotantorakennus, jossa pystymme säädösten mukaan jalostamaan ja pakkaamaan hampunsiementuotteita.
 
Hamppusuklaa on saatavilla joko tummana tai maitosuklaana.
 
Nykyään Murtolan HamppuFarmi Oy ostaa ympäri Suomea öljyhampun viljelijöiltä satoa käsittelyyn ja tekee, joka vuosittain viljelysopimuksia.
HamppuFarmin missio on tuottaa asiakkaille mahdollisimman puhdasta, laadukasta, ekologista, Suomalaista ja ravintorikasta öljyhampputuotteita luomuna. (lähde; https://hamppufarmi.fi/about-us/)
 

Miksi hamppu?

Hampunsiemenestä saatavat proteiinit ja omega-rasvat ovat osa terveellistä elämää.
HamppuFarmin tuotannossa ei käytetä kemikaaleja eikä torjunta-aineita. Tuotteissa käytetty ruokahamppu ei sisällä huumaavia ominaisuuksia. Kyseinen lajike on hyvin ravintorikas. Hamppusiemen on lajikkeeltaan Finola.
 
Sipsin korviikkeena. Gluteeniton ja vegaaninen.
 
Hampun mahdollisuudet ruokakasvina ovat laajat mutta huonosti tunnetut. Siementen sisältämän täydellisen öljyn (33 %) rasvahappokoostumus ja korkea ja laadukas proteiinisisältö (25 %) ovat hampun ravitsemuksellisia valtteja.
 
Monipuolinen hamppurouhe.
 
Hamppu on erinomainen proteiinin, kuidun, aminohappojen sekä omega-rasvojen lähde. Niitä voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa, smoothiessä, jugurtin seassa, naposteltavina herkkuina sekä suklaassa. Hampusta on moneksi.
 
Hamppusiemeniä voi käyttää vaikka salaatin seassa.
 
HamppuFarmin sivulta löytyy ohjeita tuotteiden käyttöön; https://hamppufarmi.fi/hamppureseptit/
 
Löytyy myös kuorittu siemen vaihtoehto.
 
Rouhemixit sisältävät suomalaisia marjoja. Ei sisällä lisättyä sokeria.
 
Voit myös jakaa oman reseptisi muiden kanssa. Lähetä reseptisi sähköpostiin info@hamppufarmi.
 
Paahdetut siemenet ovat ihania naposteluun.
 
Saat lähetettyäsi reseptin heille -5% lahjakortin verkkokauppaan. Lisäksi jos lisäät vielä annoskuvan reseptistäsi liitteeksi, he antavat sinulle -10% lahjakortin verkkokauppaan.
 
Öljyhampun sisältämän öljyn omgega-6 ja omega-3 suhde on juuri optimaalisessa suhteessa (3:1). Saat päivittäisin annoksen maistuvasti ja helpoisti jo 2 rkl päivässä.
 
Jos suklaan himo yllättää, sen voi taltuttaa hamppusuklaalla.
 
Nämä huikeat tuotteet löytyvät; https://hamppufarmi.fi/
 
https://www.instagram.com/hamppufarmi/?hl=fi
 
https://www.facebook.com/hamppufarmi/
 
 
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*