Hanna Määttä

Millainen on peitetatuointi ja kuka on Tattoo Pakkanen.

Kaupallinen yhteistyö Tattoo Pakkanen

 

Tatuointien ottamisen, kun aloittaa jo nuorena, niin myöhemmin se ei ehkä enää miellytä. Silloin ei ole tullut ajatelleeksi siitä hetkestä pidemmälle onko se sittenkään ajaton kuva, oikeassa paikassa tai miten se sopii mahdollisesti muihin tatuointeihin.

Itse olen kuvia ihooni hankkinut jo vuosien ajan. Suurin osa on piilossa tai saan piilotettua tarvittaessa. Kaikissa työpaikoissa niitä ei ole hyvällä katsottu silloin aikoinaan, joten on ollut parempi ne peittää. Nykyään en ole tatuointiin liittyviä ”pahoja” katseita huomannut. Se on ihan jokaisen oma asia ottaako niitä vai ei.

Kädessäni hyvin näköisällä paikalla on jo pitkään ollut ei niin kaunis kuva, jonka halusin nyt peittää. Poistaminen ei ollut vaihtoehto, vaikka onkin näkyvillä, otin siihen vielä isomman kuvan. Haaveena onkin sleeve eli hihatatuointi, koko käsivarsi on tatuoitu. Pitkä prosessi ja aika näyttää millainen siitä tulee.

 

Otat sitten ensimmäistä tatuointia tai uutta, valitse tarkkaan mihin menet.

 

Se on vähän sama kuin hyvän luotto kampaajan löytyminen. Ammattitaito, hygienia, henkilökemia, ovat minuun vaikuttavia tekijöitä. Valitsin peitetatuoinnin tekijäksi tatuointiartistin Tattoo Pakkasen, joka toimii Studio C-kaaressa.

Lähetin hänelle kuvan kädestäni missä oli peitettävä kuva. Annoin vapaat kädet tatuoinnin suunnitteluun. Ammattitaidolla hän suunnitteli juuri minun käteeni ja vieressä olevaan tatuointiin sopivan kuvan.

Sain kuvituskuvan kädestäni ja sain tehdä muutoksia, jos olisin halunnut. Tuleva tatuointi oli heti juuri sellainen minkä halusin, joten muutoksia ei tehty.

 

Ei kun per## penkkiin ja kone surisemaan. Tatuoinnin teon aikana pidetään taukoja ja asiakkaasta huolehditaan, mikä on vointi, sattuuko jo liikaa. Ammattilainen osaa jo katsoa asiakkaan eleistä onko asiakkaalla kaikki kunnossa. Tekoa voidaan jatkaa myöhemmin ja näin tehdäänkin isojen kuvien kohdalla.

 

 

Meidän henkilökemiamme kohtaa ihan älyttömän hyvin yhteen. Meillä on oli todella hauska päivä. Nauroimme, itkunauroimme ja paransimme maailmaa. Olisi ollut ihan kauheaa olla hiljaa koko ajan. Tässäkin työssä ollaan asiakkaan iholla, kirjaimellisesti. Lähellä asiakasta. Ja kyllä, kunnon suojat olivat tämän tilanteen takia. Tatuoinnin ottaminen on turvallista myös tämän taudin aikana.

Oli mielenkiintoista kuulla hänen tarinansa, kuinka Tattoo Pakkanen on syntynyt.

 

Tatuoinnin paranemiseen auttaa oikeat tuotteet. Sitä on hoidettava oikein. Nämä tuotteet voit hankkia Tattoo Pakkaselta.

 

Studio C-kaaressa oli 1-vuotis syntymäpäivät. Sain sieltä näin ihanan paketin matkaani.

 

 

”Mikä on pieni, pyöreä ja musta ja sinkoilee joka puolelle?
– Pakkanen”

 

”Olin ehkä kolmannella luokalla ala-asteella, kun isosisko otti ensimmäisen tatuointinsa. Ihailin kovasti tämän kädessä olevaa liskotatuointia. Aika napakasti siitä hetkestä tiesin haluavani isona tatuoinnin. Ja isosisko saikin piirtää mulle käteen monet liskot ennen isoksi kasvamista.

 

Hanne Pakkanen

 

Siitä se alkoi. Kiinnostus tatuointeihin.

Vuonna 2000 isosisko Pakkanen aloitti tutustumisen tatuoimisen saloihin ja seurasin tiiviisti vieressä. Kunnes tuli se päivä, kun oli aika PikkuPakkasen astua puikkoihin. Siitä päivästä on nyt 13 vuotta.

Siskon ohjaamana pääsin alkuun. Tie on ollut pitkä ja todella kivinen ja mielessä on monesti käynyt luovuttaminen monesta syystä. Firmoja on kaatunut tai lopetettu, on keskitytty muihin hommiin ja pohtimaan mikä musta tulee isona.

Mutta se on intohimo, mikä ajaa ihmistä. Kun löytyy se palo johonkin. Se palo syttyi silloin 9-vuotiaan Hannen sisällä.

Pitkä se tie on vieläkin, eikä loppua näy.

Halu oppia jatkuvasti uutta on avainsana tällä alalla. Toki voi ”kangistua kaavoihin” ja toteuttaa vain yhtä tyyliä. Mutta se ei sovi Pakkasen pirtaan.

 

Kuljen ajan hermolla koko ajan, pidän silmällä uusia tyylilajeja, uusia tekniikoita. Ei ole kovin montaa tyyliä, mitä en taitaisi tai juuri opettelisi. Ja jos nyt sattuu olemaan, niin opetellaan lissee!

Pyrin jatkuvasti parempaan, haastan itseäni, kisaan itseäni vastaan. Koskaan en ole valmis, sen tiedän. Itsekritiikki on aivan jäätävää!

Perfektionisti. Sekin minä olen. Minä en ole nopea. Minä en sutaise. Mikäli siis haluat ”hetimullenytnopeestijahalvalla” niin olen väärä tatuoija sinulle. Jaksan välillä itsekin ihmetellä, miten aika vain katoaa, kun aivan fiiliksissä tikutan iholle jotain muka simppeliä kuvaa. Mutta semmoinen on Pakkanen, pilkuntarkka viilaaja.

 

Nyt on ensimmäisen kerran semmoinen olo, että tiedän mikä musta tulee isona. Tatuoija. Siitä käy kiittäminen Rajavuoren Riikkaa, joka otti yhteyttä ja tarjosi mulle tilat ja uuden mahdollisuuden, sillä hetkellä kun olin heittämässä viimeistä kertaa hanskoja tiskiin. Se mahdollisuus ja Riikan tuki on vienyt mua hirveää vauhtia eteenpäin. Vielä on pitkä matka, että edes uskallan sanoa olevani ammattilainen, mutta kovasti teen töitä sen eteen, että jonain päivänä minutkin tunnetaan.” Näin kertoi Hanne Pakkanen.

https://www.facebook.com/tattoopakkanen

https://studiockaari.com/

 

Kiitos Hanne kun jaoit tarinasi. Suuri kiitos päivästä jonka vietimme. Voin suositella Tattoo Pakkasta ilolla. Hänen käsissään on turvallista olla.

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*