Talonpoikaistoimittaja

Sinne jäivät, mutta jääkööt

Kolmena lähes aurinkoisena päivänä talonpoikaistoimittaja Risto aloitti ruohonleikkuuta. Ensimmäisenä päivänä leikkuri ei käynnistynyt, toisena päivän se käynnistyi, mutta sammui keskelle takapihaa. Kolmantena päivänä se ei taaskaan käynnistynyt, vaikka oli yli yön levännyt.

Ampiaispesä on leikkurin takana, läpykkäät jäivät kun talonpoikaistoimittaja amapisi juoksuun...

Ampiaispesä on leikkurin takana, läpykkäät jäivät kun talonpoikaistoimittaja amapisi juoksuun…

Tiistaiaamuna eli neljännellä yrittämällä Risto ryhdistäytyi, siirsi tuolin takapihalle aurinkoon, otti ruohonleikkurin eteensä, irrotti alipaineletkun, bensaputken, ilmanputsarin ja lopulta koko kaasuttimen. Hän puhdisti kaiken ja kun hän purki kaasutinta, hän huomasi, että kohossa oli jotain outoa, se painoi polttoaineenannostelijaa vinoon, joten polttoainetta pääsi virtaamaan liikaa ja sekös oli kostuttanut kynttelin ja sammuttanut masiinan.

No, risto korjasi jousen kiinnityksen ja puhdisti lisäksi pääsuuttimen. Kun kaikki oli takaisin paikoillaan, moottori käynnistyi jo toisella nykäisyllä, kävi alkuminuutit savuttaen mutta sen jälkeen siististi kuin mummon singeri.

Takapihan ruoho lyheni ja risto siirtyi etupihalle tasaamaan tienvierustan pensasaidan vartta. Ilo jäi lyhyeksi. Leikkuri toki pelasi, mutta Risto tunsi piston vasemmassa nilkassaan. Kun hän kumartui katsomaan, oli nilkka mustana ampiaisista, ylimmät polven korkeudella. Risto huitomaan amppareita irti kädellään mutta samalla hän tunsi pistoja oikeassa nilkassaan ja sääressään. Toinen parvi oli iskenyt oikeaan jalkaan, ja silloin ristoa vietiin, ruohonleikkuri ja läpykkäät jäivät niille sijoilleen kun Risto pyyhälsi avojaloin karkuun. Nyt hän tietää, mistä juontaa sanonta ”ampaista juoksuun”.

Kun tilanne rauhoittui, laski Risto vasemmasta jalasta kaikkiaan kahdeksan pistokohtaa, oikeassa jalassa oli pari vähemmän, mutta pohkeen puolella useampia. Myrkkyannos vaikutti sen verran suurelta, että kyytapletit olisivat olleet paikoillaan, mutta kaapista löytyi vain yli-ikäisiä, vuonna 2010 vanhentuneita.

Mutta kaikki hyvin, onneksi on vielä apteekki omalla kylällä, sieltä löytyi ajanmukaista rohtoa ja kaikenlisäksi: Ristolla on nyt yksi hyvä syy lisää olla leikkaamatta nurmikkoa, eihä sitä ampiaisia vastaan kannata aikuisen miehen enää tapella, jos nuorempana tappelikin…

Kommentit (1 kpl)

  • Mauno Voutilainen

    Ovat varottavia otuksia, todella varuillaan on oltava, missä saattaa olla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*