Talonpoikaistoimittaja

Koulu on menestyksen avain, kun se on oikeassa paikassa

_MG_3731

Ekokoululta olisi monenlaista nähtävää

018

Mäen takana häämöttää uusi upea koulu, jonne on tunkua koko pitäjän alueelta.

Talonpoikaistoimittaja kipusi Kusiaismäen hyppyrimäen portaita kohti hyppyrin piikkiä. Verkkaisesti jalkoja nostellessa toimittajalla oli aikaa mietiskellä muutakin kuin vain hyppäämistä. Äkkiä hän näki silmissään, kuinka Kusiaismäen päälle kohosi komea, massiivisista hirsistä rakennettu koulu, siinä jäi kirjapainon rakennukset kerralla varjoon ja hyppyrimäkikin näytti pieneltä. Etsikkoaika

Silloin talonpoikaistoimittaja tajusi, Saarijärven päättäjillä on nyt etsikkoaika meneillään. Uuden koulun sijoittaminen oikein voisi ratkaista monta ongelmaa. Koko kaupungin kannalta oivin ratkaisu olisi se, että koulu todella rakennettaisiin Kusiaismäkeen, kirjapainon läheisyyteen.

Samalla voitaisiin heittää kuuseen jäähallin suunnitteleminen keskustaan, koska uuden koulun rakentamisen yhteydessä voitaisiin rakentaa Kusiaismäkeen myös jää- ja liikuntahallit, vaikkapa kallion sisään.

Muuta liikuntaa silmälläpitäen Kusiaismäessä ovat jo hyvät latuverkot, fresbee-radat, hyppyrimäet, laskettelurinne, jalkapallokenttä ja keilahalli. Eli uimahllia lukuunottamatta kaikki se, mitä lapset opetuksen lisäksi tarvitsevat. Jalkapallokentästä olisi helppo tehdä urheilukenttä suorituspaikkoja lisäämällä.

Kusiaismäen koulu liittyisi aika läheisesti myös Tarvaalan campukseen. Yhteisten opettajien käyttö olisi helpompaa. Lukiolaiset voisivat ottaa yhteisiä kursseja vaikkapa ammattikorkeakoululaisten kanssa ja yhteistyö voisi alkaa jo yläkoulun aikana. Uusi hieno vetovoimainen koulu saisi aikaan myös sen, että kyläkuntien lasten olisi innostavaa aloittaa koulunsa siellä.

Jospa Kusiaismäen päälle kirjapainon läheisyyteen rakennettaisiin vielä ekokoulu, massiivisesta hengittävästä hirrestä niin koko hanke saisi valtakunnallista huomiota ja ehkäpä valtakunnallisen pilottihankkeen rahoituksenkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*