Talonpoikaistoimittaja Risto käveli naapurinsa kanssa kohti yliopiston päärakennuksen luentosalia ja huomasi ovella olevat vartijat, jotka tarkastivat sisäänpyrkijöiden paperit. Risto kaiveli papereita taskuistaan ja muisti, että ne olivat jääneet kaikkien suurten pettymysten keskellä volvon hansikaslokeroon.
Silloin vastaan tuli kaveri, joka ojensi iloisen urhelijamaisesti hymyillen ristolle kaikki tarvittavat paperit ja kertoi joutuvansa lähtemään kotiinsa. Kenetkähän saisin vielä mukaan, mietti risto käyttöä turhiksi jääneille papereilleen ja työntyi naapurinsa mukana sisään luentosaliin, jonka kateederilla istuivat Tero, Ari ja Antti sekä muutama muu henkilö. Martti Vainiokin käveleskeli kateederilla yhdessä Lasse Virenin kanssa.
Risto muisti katkerana kaukaisia hetkiä, jolloin naapuri eläytyi oikein kunnolla Virenin mitalijuoksuun – keinutuolikin rysähti alla palasiksi kun Lasse kaatui radalla. Nyt naapuri on suorastaan masentunut, kuten Ristokin, ja siksi miehet lähtivät mukaan koulutukseen. Heistä tulee penkkiurheilijapsykologeja.
Tutkimuksissa nimittäin selvisi pian Rion kisojen jälkeen, että tulee huomattavasti halvemmaksi kouluttaa penkkiurheilijat sietämään suomalaisten urheilijoiden tappioita, kuin panostaminen siihen, että urheilijat menestyisivät mitalisijoille saakka.
Pelkästään Huippu-urheilun muutostyöryhmän kustannuksilla voidaan palkata puolipäiväinen penkkiurheilijapsykologi jokaiseen kuntaan ja kun myös urheilijoiden valmennustuki otetaan vastaavaan käyttöön, voidaan penkkiurheilijapsykologien työ kokopäiväistään. Näin päästään helposti ja halvalla koko ongelmasta, lisäksi voidaan jakaa verohelpotuksina kaikki dopingin torjuntaan valuvat varat…