Hanna Määttä

Juhlapiiraat

Juhlat edessä eikä tarjoiluun ideoita. Yleensä kiitosta kahvipöydässä saavat erilaiset naposteltavat. Nämä juhlapiiraat ovat hyvin samantapaisia kuin karjalanpiirakat, mutta taikinassa on suurin maku ero. Pohja on rapsakampi, enemmän piirakkapohjan tyyppinen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kaupan piirakoiden sijaan. Taikinasta saa 20-25 kpl pieniä piirakoita. Helppo tehdä. Pelkän voin kanssa aivan mahtavia, munavoin kanssa….olen sanaton :) Yllätä vaikka äitienpäivänä äiti aamulla tuoreiden piirakoiden kera!
 
Juhlapiiraat
(25 kpl)
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
40 g hiivaa
 
Täyte:
0,5 l riisipuuroa
2 keitettyä kananmunaa
 
Valmista riisipuuro paketin ohjeen mukaan.
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot.
Sekoita hiiva lämpöiseen kermaan.
Lisää kerma voivehnäjauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Vie taikina kylmään.
Keitä kananmunat ja pilko ne.
Sekoita munat puuroon.
Kauli taikina suht ohueksi, ota siitä muotilla pyöreitä levyjä. Levitä täytettä, poimuta reunat ja voitele sulatetulla voilla.  Paista 225 asteessa kunnes saavat hieman väriä. Noin 10-15 min.
 
piirakka
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*