Nupit kaakkoon

Soittolistamaanikko, tuo bileiden riesa

Kun kunnolla tiristetään, niin musiikin kuuntelijat voi jakaa kahteen ryhmään. On ”kaikkiruokaisia”, joille on loppujen lopuksi ihan sama, mitä taustalla soi.

Nämä eivät tunne suurta intohimoa yksittäisiä artisteja, biisejä, levyjä tai edes musiikkityylejä kohtaan. He tallaavat elämänsäkin läpi tyytyen siihen, että riittää kun meininki on ”ihan kiva”. Tämä ihmisryhmä muodostaa selkeän enemmistön. He viihtyvät soittolistoitettujen radiokanavien toisteisen tarjonnan ääressä.

Se toinen ryhmä ovat musahörhöt. Joitakin meistä voi kutsua jopa fanaatikoiksi. Me olemme ihan toista maata.

Hörhöt saattavat jumittua juhlissa nurkkaan väittelemään vaikka siitä, pitääkö levyt järjestää hyllyyn aakkosten, julkaisuvuoden vai ostamispäivän mukaan. Intohimoista debattia saadaan myös vaikka siitä, kummassa kaiuttimessa AC/DC:n Angus Youngin komppikitara on levyillä aina sijoitettu (oikeaan), missä biisissä on Princen paras kitarasoolo (Purple Rainissa) ja kuka on Van Halenin paras solisti (David Lee Roth, tietenkin).

Osa hörhöistä on myös kovin kärsimättömiä mielestään huonon musiikin äärellä. He eivät kykene juurikaan kuuntelemaan radiota, koska siellä soiviin biiseihin ei pysty itse vaikuttamaan. Bileissä he ovat kärkkkäästi vaihtamassa mielestään parempaa musaa soimaan.

Itse tunnustaudun myös soittolistahörhöksi.

Olemme kokoontuneet vuosikausien ajan ystävien kesken noin kerran vuodessa viettämään herraseurueessa laatuaikaa. Seuraava vanhojen kamujen tapaamisemme on ensi viikonloppuna. Aloitin Spotity-soittolistan kasaamisen sinne elokuussa. ELOKUUSSA! Jep, myönnän, hullua.

Eikä tässä vielä kaikki. Kemuihin tekemässäni Youtube-videolistassakin on pituutta jo yli viisi tuntia.

Tämä käyköön aasinsiltana tämän blogin Spotify-profiilin mainostamiseen. Se löytyy täältä. Olen päivittänyt taajaan erityisesti Vuoden 2014 -satoa listaa, jolla on tätä kirjoittaessa 144 tänä vuonna julkaisua kappaletta. Viimeisimpiä lisäyksiä ovat esimerkiksi Foo Fightersin Something From Nothing, Don Huonojen Salaisuus, Crobotin Nowhere To Hide ja Särkyneet-bändin Kuulemiin.

Melkoisen hyvää materiaalia on tänäkin vuonna tullut. Vielä ilmestymistään odottavista levyistä odotan erityisesti ensi kuussa tulevia Foo Fightersin Sonic Highwaysia ja Ghost Brigaden IV – One with the Stormia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*