Nupit kaakkoon

Nyt se on täällä, uusi Nightwish-single nimittäin!

Nightwishin 10. huhtikuuta julkaistavan Human. :||: Nature. -levyn promokuvat otettiin Lontoon Natural History Museumissa. Nightwish oli kuulemma ensimmäinen yhtye, joka sai luvan kuvata museossa.

Huhhelihuijaa, nyt sitä saa, uutta Nightwishiä nimittäin. Tänään perjantaina julkaisu ensimmäinen single Noise tulevalta Human. :||: Nature. -albumilta kuulosti kovin tutulta, jos toki väkevästi kulkevalta tuotokselta. (Tuo orkesterin uuden levyn nimi tullaan vielä näkemään kovin monilla eri tavoilla kirjoitettuna, veikkaan.)

Kuten joku ehkä jo tietääkin, kuratoin Spotifyssa Nupit kaakkoon -soittolistaa.

Valtaosa uudesta musiikista ilmestyy Spotifyyn perjantaisin. Julkaisujen määrä hiipuu perinteisesti loppuvuodesta ja piristyy helmikuussa. Sen todellakin huomasi tänään: lisäsin äsken listalle hirmuisen läjän uusia biisejä. Tuoretta tarjottavaa edustavat edellä mainitun Nightwishin lisäksi muun muassa Skunk Anansie, Painted Wives, Planeetta 9, White Flame, Testament, Ihsahn ja Green Day. Unohtamatta eilen julkaistua uutta Lamb Of God -rymistelyä Checkmate.

Mielenkiintoisimmasta päästä tämän päivän uutuuksista on jenkkibändi Static-X:n uusi single Hollow. Vuosituhannen vaihteen nu-metal-boomin aikana pinnalle nousseen bändin keulahahmo, laulaja Wayne Static kuoli 49-vuotiaana lääkkeiden ja alkoholin aiheuttamaan myrkytystilaan marraskuussa 2014.

Static-X:n toukokuulle lupailtu seitsemäs (ja mitä todennäköisimmin viimeinen) kokopitkä Project Regeration koostuu pitkälti studioarkistoista löytyneiden edesmenneen solistin lauluraitojen päälle rakennetuista kappaleista.

Itse huomaan intoilevani myös amerikkalaisen Painted Wivesin Truth & Consequences -sinkun äärellä. Bändin 2016 julkaistu debyyttialbumi Obsessed with the End on mainiota tummasävyistä raskasta rockia.

Jos haluat pysyä kärryillä mitä nupit kaakkoon -henkisessä musiikissa tapahtuu, tilaa siis Nupit kaakkoon -soittolista! Kokoan listaa yksi biisi per julkaisu -periaatteella. Youtube-versioon lisään uutuuksia löyhemmällä kammalla.

Kommentit (4 kpl)

 • än

  Loppui kyseisen bändin kuuntelu tämän nykyisen ´laulajan´ takia. Ei edes laula vaan huutaa.

 • Korva

  än; Tällä hetkellä bändin maailmanlaajuinen suosio on suurimmillaan, eikä vähiten tuon nykyisen ’laulajan’ takia, jonka äänenkäytön monipuolisuus on lähes vertaansa vailla. Tosin monet ovat musiikillisesti jääneet jumiin 15 vuoden takaiseen Nightwishiin. Monet pitävät ensimmäisestä laulajasta enemmän kuin toisesta tai kolmannesta, mutta sehän on makuasia. Hyviä laulajia ovat. Faneja menee ja uusia tulee…

 • rock

  Minulle viimeinen niitti oli Raskasta Joulua kiertue viime vuonna. Amatsoonin esitys oli sellaista myötähäpeää täynnä että vaikea on sitä ylittää.

 • Nikke

  rock. Tarkennatko hieman. Juuri katsoin Wackenin livekeikan v. 2013 ja Ghost Love Score oli ehkä upeinta laulantaa ikinä. Mikä on muuttunut?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*