Nupit kaakkoon

Raiskari pääsee piraattia halvemmalla

Jos 400 000 euron korvaus on sopiva rangaistus musiikin ja elokuvien laittomasta levittämisestä, niin silloin pitää asteikkoa muuttaa muidenkin rikosten osalta. Kyse on siis tästä uutisesta.

Toisen äskettäisen uutisen mukaan mies raiskasi kaksi naista väkivaltaisesti. Hänet tuomittiin maksamaan uhreille 19 000 ja 20 000 euroa. (Mikähän muuten teki toisesta raiskauksesta tonnin verran pahemman?). Linnaa tuli lisäksi tästä ja muista samanaikaisista rötöksistä kahdeksan vuotta.

Mikä olisi raiskarin oikea tuomio verratessa tuohon nyt 21-vuotiaan keskisuomalaisnuorukaisen saamaan 400 000 euron summaan? Ja minkälaiset korvaukset uhreille kuuluisivat?

400 000 euroa on niin paljon rahaa, että velka saattaa käytännössä pilata piraatin koko elämän.

Toki tehdystä teosta kuuluu kurmoottaakin. Serverin ylläpito on tekona ihan toista luokkaa kuin tiedostojen lataaminen (ja samanaikainen jakaminen) torrent-verkosta.

Ei siitä kuitenkaan elinkautista pidä langettaa.

Kun tähän yhdistetään viimeviikkoinen kohu yhdeksänvuotiaan tytön läppärin takavarikoimisesta Chisun levyn oletetun laittoman lataamisen takia, niin luulisi tekijänoikeustahojen tiedotustahojen takovan päätään seinään tällä hetkellä varsin rytmikkäästi.

Nämä tapaukset kun vain vahvistavat Piraattipuolueen propagandaa siitä, että tekijänoikeuksilla ei ole nykymaailmassa mitään virkaa.

”Kaikki tänne ilmaiseksi ja heti” ei silti toimintamallina kestä edelleenkään sen enempää päivänvaloa kuin tekijänoikeusrikoksia tehneiden tuomitseminen loppuelämäksi velkavankeuteen.

Kommentit (1 kpl)

 • Nancie

  Hello,
  I need a paid post on your website, 
  https://blogit.ksml.fi/

   Have some questions about it.1. Will you provide do-follow links?
  2.Will the post show on the homepage?
  3.Does your site accept general or casino related links?
  4.I want the post without a sponsored tag, is it possible?5.Please send me a sample post,

  Let me know how much you charge for that?
  Waiting for the reply,

  Thanks & Regards,Nancie Adams
  nancieadams902@gmail.com

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*