Nupit kaakkoon

Popparin keikkakiinnitys, joka sai hihkumaan riemusta

Sain tänään sähköpostia kollegalta, joka vinkkasi Jyväskylän Popparin keikkakalenterista yhtä päivämäärää. Kotona oli puoliso kuulemma heittänyt volttia kuullessaan kiinnityksestä. Saman tein henkisesti myös minä!

Jumalauta, Doug Pinnick tulee huhtikuussa Jyväskylään! Pinnick tunnetaan kaupallisessa mielessä rikollisen aliarvostetun yhdysvaltalaisen King’s X:n karismaattisena laulaja-basistina.

Mies on muutaman viime vuoden aikana ahkeroinut useammankin sivuprojektin kanssa, joista yksi on Eurooppaa keväällä kiertävä Grinder Blues. Bändi tekee Suomessa muutaman muunkin keikan, mutta Poppari on konserttipaikoista selvästi intiimein. Lauantaina 2. huhtikuuta on luvassa tajunnanräjäyttävä kokemus, uskallan väittää.

Kirjoitin Pinnickin traagisiakin sävyjä saaneesta urasta vajaat kaksi vuotta sitten tässä samaisessa blogissa, löydät kirjoituksen täältä. Mukana on myös Youtube-soittolista, joka summaa Pinnickin sekä King’s X:n uran keskeisimpiä biisejä.

Alla Grinder Bluesin toistaiseksi ainoalta, syksyllä 2014 ilmestyneeltä samannimiseltä albumilta lohkaistu musiikkivideo Burn The Bridge. Kuten siitäkin voi kuulla, ei Pinnickin, kitaristi Jeff Bihlmanin ja veljensä rumpali Scott Bihlmanin muodostama trio jyystä kulunutta 12-tahdin perusbluesia. Enemmänkin kyse on verevästä rockista, jossa on bluessävyjä. Kaiken kruunaa Pinnickin jäljittelemätön, sielukas laulusoundi.

Siihen nähden, että olen päässyt näkemään King’s X:n (ja Doug Pinnickin) livenä vain kerran, AC/DC:n lämmittelijänä maaliskuussa 1991 Helsingin jäähallissa, on Poppariin pakko päästä paikalle.

Grinder Bluesin kiinnittäminen on Popparilta vuoden kulttuuriteko!

http://www.grinderblues.com

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*