Hulukkosen jutut

Eduskuntavaalit 2014

Olipa pirukseenkin pitkä päivä istua tuo vaalipäivä tuolla Kymönkosken koululla siksi että siellä kävi niin vähän äänestäjiä. Äänestäjiä kävi 147 henkeä ennakkoon oli äänestäny noin 250 ja äänioikeutetuja oli itäisessä vaalipiirissä yli 900 .
Onhan se vähän pöljää,eikä vain pöljää ettei ihmiset ole tuon enempää kiinostuneita tuosta asijasta että mitä siellä päätetään. Minusta se on tyhmää. Jo siksikin että kun joittenkin ihmisten kanssa keskustelet lähes mistä asijasta niin sanotaan että mitäpä sitä äänestää kun siellä EU,sahan ne päättää. Kyllä tekisi mieli sanoa ruma sana .Kävin tuossa naapurissa kysymässä joko kävitte äänestämässä ennakkoon vai tuutteko varsinaisena äänestyspäivänä käymään? Vastaus oli ettei mijän eläke nouse vaikka äänestettäis.Kyseset henkilöt ovat yli 80v ja on lapsia ja lapsen lapsia joista osa valmistui lääkäriksi.
Itse nämä vanhukset ovat eläneet sen sota ajan kurjuuten ja joutuneet leipänsä etsimään mitä ihmeelisemmällä tavalla. Itsellänikään ei ole leipä ilmaiseksi suuhun tullu, Kansakoulussa ollessa olin jo niin paljon mehtätöissä etten kerenny koullussa käyvä niimpä jäin luokalle.
Se turvan hakeminen on sen jälkeen ollu ensin siitä lähipiiristä, myöhemmin kun ns, silmät on avautunut on joutunut ajattelemaan asijoita laajemmin,jolloin on politiikka tullu mukaan.
Etteis tästä tulisi elämänkerta niin tuntuu jotenkin hullulta ettei ihmiset ymmärrä sitä että jotkut näitä asijoita on vain hoidettava jokaisessa Valtioisa !
jA hoidetaanko Suomessa siten kuin esm,Venäjällä tai Ukrainassa,Kiinassa Pohjoiskoreassa mm, Kannattais äänestää kun siihen on oikeasti mahdollisuus ja meillä on rehelliset vaalit.
Meillä oli tosi kiva vaalilautakunta Itäisessä vaalipiirissä . Hauskaa oli ei tyhjää niipottamista kahvia riitti ja jäätskiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*