Hulukkosen jutut

Remonttia ja juttua lapamadosta !

ehtiin viimekuun puolella lattia remonttia Hulukkosen huusholliin Kumpumäellä . Nyt siellä asuu vuokralainen . Tännään kävin verottajan luona kyselemässä miten niistä vuokratuloista veroja maksetaan ja kuinka paljon ? Ei peäse Hulukkonen pröystäilemään vuokratuloilla , 30% vero . Sitä minä mietin että saiskohan tuohon jostain jottai tukkea ? Kohan soavat tuon hallituksen kassaan nii luulis nuihen Demarien jottain keksivän , näin kuuliaisen jäsenen hyväks 50 vuotta maksanu jäsenmaksun ?
Viikonloppuna Vauhkosen Jukka arvuutteli omalla seinällään olevaa matoa jota oli tullu lahnan sisältä . Poikasena ollessa sitä sanottiin meillä virheelisesti lapamadoksi . ( nauhamatohan se ) Mutta tulipahan mieleen että kyllä se lapamato oli meillä ihmisillä hyvinkin yleistä vielä 50-60 luvulla . Itellä oli varmaan kaikki maholliset madot kuten lapamato sitten oli samanlaien mato kuin kastikas , sen vuoksi minua käytettiin teällä kylällä lääkärilläkin , sitten oli se oikein pirullinen kihomato pieni valakonen mustapäinen joka kutitti nii maan pirusti pakoputken päätä .

Tuosta lapamausta tuli meleen semmonen juttu lapsuusajoita , sattui siellä minun synnyinseuvulla ! Yks kylän mies oli männy tunkion reunalle paskalle , siltä oli ruvennu tulemaan lapamatoa nii paljon että oli huutanu akalleen että tule jumalauta appuun ja ota rukkaset mukkaan , Akka oli männy ja ruvennu kaksinkäsin lappamaan , kunei näyttäny loppua tulevan oli lähteny juoksemaan navetan ympäri pitäen matoa käsissään . Kolome kertoa oli juossu navetan ympäri ennen kun oli mato loppunu !
Akka oli arvellu sen jäläkeen josko tuosta ukosta olis tullu vähä rivakampiliikkeinen tuon jäläkeen ? Paskanmarjat samanlainen lapamato oli kuolemaansa asti ! Hiliputahalaputa tv Lola & Olavi !😜🤭

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo, kengät ja sisätila

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*