Hulukkosen jutut

Teini Ikää Hulukkosella !

Viimeisin fb kaverini Saara Kananen pisti Hulukkosen heti pinteeseen ??
Haastoi minut kijoittamaan siitä ajasta kun olin 16 vuotias ?
Siitähän on aikaa reilut 54 vuotta eli elettiin sitä aikaa jolloin veroilimotus tehtiin vuojen 1960 tuloista . Minustahan oli silloin jo tullut mies jolle oli asetettu aikuisenmiehen ototukset kovastikkin kaikin puolin ,niin mehtätöissä kuin maanviljelijänäkin . Me asuimme silloin vielä tuon Kolkulla olevan Heinäsuon takana Hirsimökissä jossa oli tupa ja kammari . Meitä sikramoita oli kuusi joista vanhin oli lähteny omilleteille tapeltuaan Isäni kanssa niin hyvin että isä oli velliruuvalla pari viikkoa kun oli leukaperät niin kipijät ette kärsiny leipää purra . Ennen sitä Issääni oli Ryssä kaltoin kohellu joten hänen työkyky alako olemaan semmosta enempi kotitöiden tekemistä .
Minä kuljin sen kesän hakkuilla ympäri kyllää parin nuoremman veljeni kanssa . Meillä oli silloin sellainen 14 kg painava moottorisaha Sthil Contra ,
tuli hiki jo kun sen otti käteensä . Kolokulla oli PVY,llä koneyhtiö jossa oli kaksi traktoria Ferguson ” harmaa ” ja Nuffielt joilla kynnettiin ja karhittiin meilläkin pellot . Kyntäminen oli silloin vielä sellaista että ojanpientareet piti kyntää hevosella kun sillä traktorilla ei päässy niin lähelle ojija ,se oli Olavin tehtävä ! Silloin minä ajoin talavella Hevosella metistä ropsia ja halakoja sekä tukkia laaniin . Minä olin Orinaholla kortteeria . Aamut oli raskaita kun piti nousta ylös viijen jäläkeen ruokkimaan hevonen ja laittaa päivän evväät niin hevoselle kuin itellekkin . Vapaa-ajan ongelmia ei silloin ollu , vaikka ei ollu televisioita monessakaan paikssa . Kesäisin pelattiin lentopalloa Kolokun koulun pihassa 3 kertaa viikossa , Viikonloppusin kytättiin maitolaitureilla tullooko tyttöjä ja jos tuli niin kiusattiin niitä . Sillälailla sitä rakkautta silloin esitettiin . Särettiin räkätin pesijä satoja ja siinä samalla taisi revetä muutamat housutkin . eikun maitoliimalla niitä paikattiin . Aikaisempina vuosina oli poppia omenavarkaus mutta silloin minä luulen sen homman jo lopettaneeni .
Yks tappaus tuossa muljahti mieleen joka pittää kertoa vaikka en kyllä muista oliko se sinä kesänä vai aikaisemmin ?
Pelattiin lentopalloa siellä koulun pihassa ja meitä oli varmasti porukkaa ainakin kolome joukkuetta ja pelattiin silleen tunarit ulos systeemillä .
Tavoilleni uskollisena soitin siellä suutani parastani pistäen : Jostain syystä sikäläinen Ossuuskaupan pitäjä hermostui mulle oikein kunnolla Sehän alako mulle meuhkaamaan että sinä oot vaan semmonen paskanpuhuja mutta sinusta eijoo mihinkään . No minä sanoin sille että kerro mitä en pysty tekemään ? Sehän tuli siihen viereeni ja sano että saat kusta mun taskuun jos tiet sen nauramata ! Se oli semmonen kolomekymppinen mies mukava kaveri , Sillä oli t-paita ja sortsit jalassa . Miehän aattelin itemielessäni heti sillä silimänräppäyksellä että kusenhan minä . Pelit loppu ja koko seurakunta kertyi siihen meijän ympärille kahtomaan kuin tuossa käy ? Ja siinähän kävi niin että kun kusi alako valumaan sen reittä myöten se hyppäsi sivvuun ja alako noitumaan että kussee se perkele !
Ei ku uusia haasteita !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*