Eurooppaa reissaten uutta etsien

Opiskelijat polkevat 1700km kahdessa viikossa!

Me ollaan opiskelijoita Tiimiakatemialta Jyväskylästä ja ajateltiin tehdä jotain mitä ei jokainen voi sanoa tehneensä. Lähdemme Roomasta 12.4 matkaan ja tarkoituksena on polkea 23.4 mennessä Amsterdamissa polkupyörillä, ja päivittää matkalta reissublogia, jota tosiaan voi täällä seurata. Reitti jonka tulemme menemään on: Rooma – Bologna – Rovereto – Innsbruck – Augustburg – Bad Mergentheim – Frankfurkt – Limburg – Krefeld – Amsterdam

 

Noh, Sunnuntaina se on itse koitoksen alkaminen edessä. Eli aletaan polkea Roomasta Amsterdamiin neljän hengen porukalla. Aikaisempaa pyöräily kokemusta ei tavallista sunnuntai polkijaa enempää juuri ole, mutta eiköhän sitä matkanvarrelta tartu.

Kaikkia välineitä reissuun ei vielä ole hommattu, mutta onneksi on koko loppuviikko aikaa löytää ne, tässä kaiken muun touhun keskellä. Kukaan meistä tuskin olisi uskonut kuukausi sitten, että lähdemme polkemaan 1700 km matkaa kahdessa viikossa. Joka päivä se alkaa kuitenkin muuttua konkreettisemmaksi, ja pieni paine alkaa kasvaa kun on kerran mennyt kaikille lupaamaan lähtevänsä.

Pyöriä olemme kasailleet Polen tiloissa tällä viikolla lähtövalmiiksi, ja miettineet asioita mitä pitää ottaa huomioon ennen reissua, sen aikana ja jälkeen. Voin sanoa että yllättävän monta asiaa niistä kertyy yhteensä. Onneksi ei ole liikaa aikaa jäädä niitä miettimään ja on hyvät tyypit kenen kanssa lähteä polkemaan.

 

Henkinen vapaus tuo mukanaan fyysisen rääkin meidän matkalle, ja sekavin tuntein odotan jo mitkä ovat ensimmäiset käänteet tienpäällä. Saamme mukaan reissuun GPS paikantimen, joten riemuisaa matkaamme pystyy seuraamaan livenä.

 

 

Terveisin

 

Bicycle Boys!

http://www.pole.fi/

 

Aleksi Ihalainen

Osuuskunta Millio

Kommentit (6 kpl)

 • Vahvamaksa

  Elikkäs suunnitelmissa päälle 100km päivämatkat ja mm Alppien ylitys, ilman kokemusta. Lykkyä. Kiinnostaa vähän, mikä johti Polen valintaan ja millä firman pyöristä lähdette tähän reissuun. Muistakaa pakata rutosti chamois cremiä, et ei tuu itku.

  • Tiimiakatemia

   Morjesta!

   Lähdetään liikenteeseen tuollaisilla Polen Kulku Peleillä, joita on muokattu vähän pidempää matkaa varten :) Pole otettiin tähän mukaan sen takia, koska suomalainen pyörämerkki ja yrittäjä itsekin riittävän hullu, että edes lähti meitä tukemaan. Pyörähän on opiskelijan päivittäinen kulkupeli, joten on tässä poljettu, mutta ei ihan noin pitkiä matkoja. Sykemittarit mukana, niin ei pääse kukaan piiputtamaan. Se on taktiikka.

  • Tiimiakatemia

   Pole valittiin, koska olivat niin mahtavia tyyppejä ja haluasivat oikeasti auttaa meitä tällä reissulla. Tuodaan pyörät polen liikkeeseen reissun jälkeen takasin, nii niitä voi käydä siellä sit vilkuilee. Kiitos vinkistä, se puoli täytyy kyllä olla kunnossa!

 • Ixi

  Dis Gon B Gud :D

 • Hiertymät

  Hm. No ei tuolla ikää varmaan ole sydän se, joka pettää. Hiertymät on suurempi uhka (chamois creme viittaus / talkki): ottakaa ne tosissanne ja hoitakaa jo ennakoiden (huomio mm. alusvaatetukseen). Jos tulee hiertymiä, niin siihen tosiaan voi matka tyssätä, vaikka fyysinen kunto kestäisi. Pieni, mutta typerä asia ja tosissaan katkaisee matkan. Näitä ei edes tajua lyhyillä matkoilla (ota tosissaan) tai parin kolmen päivän pyöräilyissä: 14 päivän reissussa tämä on todellinen tärkeä asia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*