Eurooppaa reissaten uutta etsien

Matka jatkuu ja karavaani kulkee

Aurinko paistaa ja karavaani kulkee.

Jyväskylästä lähdössä Learning Bikersin ja Oskarin kanssa

Jyväskylästä lähdössä Learning Bikersin ja Oskarin kanssa

Monilla alkaa olla jo Learning Circus loppumaisillaan, mutta Nimionin karavaani kulkee vielä vappuun saakka. Takana on yli 4000 kilometriä, mutta onnettomuuksilta on vältytty. Yhdet sakot saatiin puhuttua pois, mutta muuten ei ongelmia ei ole ollut. Paljon on ollut tietöitä varsinkin Saksan moottoriteillä ja parin kilometrin matkalla on puolikin tuntia kestänyt.

Savsjöön Boda Borgin kerrostalo

Savsjön Boda Borgin kerrostalo

Ihmettelemessä polkagris-karkkien valmistamista

Ihmettelemessä polkagris-karkkien valmistamista Grännassa

 

Ensimmäinen ulkomaanpäivä meni Ruotsin läpi ajaessa. Aamutuimaan saavuimme Tukholmaan, josta matkaa jatkettiin Volvocircuksen kanssa kohti etelää. Matkasuunnitelmiin tuli pieni koukkaus, kun Linnea ehdotti Grännassa käyntiä. Kukaan muu ei ollut paikasta kuulutkaan, mutta tämä Polkagris-karkista tunnettu kylä yllätti meidät kaikki. Jos olette matkaamassa Jönköpingissä, kannattaa ehdottomasti poiketa pari kilometriä moottoritieltä ja käydä katsomassa kuinka karkkitankoja tehdään.

 

Sen jälkeen oli edessä Live Escape Room Savsjössä. Kerrostaloon rakennettu Boda Borg tarjosi aivopähkinöitä kahden tunnin ajan riittävästi. Mahtava kokemus, mitä suosittelemme lämpimästi. Huoneita löytyy eritasoisia sekä eri aihealueita jokaiselle. Boda Borgeja löytyy Ruotsista seitsemän, joten kannattaa katsoa mikä osuu omalle reitille.

 

Illaksi pyrimme pääsemään leirintäalueelle Malmöön, mutta sinne päästyämme ilta yhdeksältä oli vastaanotto jo tyhjänä. Päätimmekin lähteä jo valmiiksi Trelleborgiin, josta aamulla lähti lautta. Lopulta majoitus hoitui yleisellä yöpymispaikalla tien vieressä. Onneksi paikka oli jo Oskarille tuttu viime vuodelta, joten ainoana haittapuolena oli yksi yö ilman suihkua.

 

Uusi päivä ja suunta uuteen maahan. Berliiniä kohti matka taittuikin kuuluisia Saksan autobaanoja pitkin. Kevät on kyllä jo pitkällä, mutta kesästä ei täällä voi vielä puhua. Sää on kyllä kohdillaan, vaikka asteet eivät ihan kahteenkymmeneen ylläkään. Aurinkoa kuitenkin piisannut ja rusketustakin on kerätty useampaan otteeseen.

 

Lisää tarinoita huomenna.

 

 

Tomi

Osuuskunta Nimion

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*