Maijan maailma

Matkaoppaan arki

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa ihan tavallisesta matkaoppaan arjesta. Mitä se opas siis tekee päivät pitkät töissä? Moni luulee, että siellä vaan aurinkoa otellaan, mutta voi kertoa, että ei se ihan niinkään ole.

Matkaoppailla on monenlaisia hommia ja ne riippuvat oletko ns. tavallinen opas, hotellin opas vai hoidatko puhelinpalvelua. Itse olen toiminut 2 kautta hotellin oppaana ja talven puhelinpalvelussa. Hommiin myös vaikuttaa oletko millaisessa hotellissa töissä. Itse olen ollut töissä Finnmatkoilla Blue Village ja Blue Star hotellityypeissä.

Blue Village hotellin oppaan tehtävä on kiertää hotellilla koko päivä ja olla mahdollisimman esillä. Tämä on asiakaille kätevää, sillä jos heillä on jotain kysyttävää he voivat vain huikata ja tulen käymään ja katsotaan mitä asia koskee. Tähän työhön kuuluu tietysti myös erilaisten ongelmien hoito hotellilla, jos halutaan vaihtaa huonetta yms. Silloin opas voi kysyä asiaa hotellin vastaanotolta ja asia hoituu yleensä näppärästi. Itse olen tykännyt tästä työstä paljon, sillä siinä saa paikallisia ystäviä eli kun on tiiviissä yhteistyössä vastaanoton kanssa niin pakostakin heistä tulee läheisiä työkavereita. Lisäksi tiedät kaiken hotellista niin se helpottaa paljon!

Blue Star hotellin oppaan homma eroaa Blue Villagesta sillä, että yleensä opas on mukana myös aktiviteeteissä mitä järjestetään lapsille. Se on mukavaa vaihtelua työpäiviin. Sitten oli vielä tämä ns. tavallinen opas. Hän vetää yleensä retkiä ja vierailee useimmissa hotelleissa päivän aikana, katsomassa, että asiakkailla on kaikki hyvin ja häntä voi tulla tapaamaan tiettyyn kellonaikaan.

Puhelinpalvelussa opas taas vastaa asiakkaiden soittoihin, sähköposteihin, tekstiviesteihin ja sovelluksesta lähetettyihin kysymyksiin. Näihin kaikkiin erilaisiin oppaan tehtäviin kuuluu tietysti myös paperitöitä toimistolla. Yleensä meillä on ollut yksi toimisto missä kaikki kerääntyvät hoitamaan paperihommat. Finnmatkoilla on myös töissä skandinaavisia kollegojamme ja pääsee siis treenaamaan tuota ah niin ihanaa länsinaapurimme kieltäkin!

Oppaan työ on todella mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Työtehtävää voi myös vaihtaa kausittain, jos haluaa vaikka toimistohommiin talveksi voi sitä toivoa, tai jos haluaa lastenkerhon vetäjäksi kesäksi, sitäkin voi toivoa. Me voimme esittää 5 toivomusta kohteesta ja työnkuvasta mitä haluamme tehdä seuraavalla kaudella. Tietysti pitää muistaa, että ne ovat vain toivomuksia ja avoimin mielin kannattaa aina olla niin kohteen kuin työnkuvankin kanssa! Tietysti kun aloittaa oppaan työt, silloin ei saa mitään toivomuksia esittää vaan sinut laitetaan sinne missä tilaa on. Sekin on aika jännittävää kun kohdetta ei tiedä vasta kun lähtö tulee…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*