Maijan maailma

Menorcalaisittain

Nyt täällä Menorcalla on kulunut jo kaksi kuukautta. Täytyy kyllä sanoa, etten ole ennen ollut näin kauniilla saarella! Upeita rantoja ja ihanan maanläheisiä ja ystävällisiä ihmisiä. Suosittelen kovasti!

galdana

Menorcalaisille on muutamat asiat hyvin tärkeitä ja lähellä sydäntä:

Ensiksi ne hevoset, mistä jo edellisessä postauksessa kirjoitin. Nyt olen istunut jo muutaman bussin kyydissä lentokentälle ja takaisin ja aina kun kuski näkee valkoisen hevosen hän muistaa sanoa ”Tuo ei ole menorcalainen hevonen, se on espanjalainen. Meidän hevoset ovat mustia. Tämä on siis tullut hyvin selväksi.

Toiseksi kengät. Täällä näette naisilla sekä miehillä sandaaleita jalassa. Eivätkä ne ole mitä tahansa sandaaleja vaan ainoastaan Menorcalla valmistettuja ”Menorquinas” sandaaleja. Laitan tähän kuvan niistä niin voitte miettiä olisiko tämä teidän uusi kenkätrendinne? Näitä löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä melkein jokaisesta kaupasta.

sandaali

(Tämä kuva on googlesta, itse en ole (vielä) kyseisiä kenkiä hankkinut)

Kolmanneksi historia. Menorcalaiset ovat todella ylpeitä historiastaan ja siitä, että he ovat nimenomaan menorcalaisia, eivätkä espanjalaisia. He puhuvat täällä omaa murrettaan Catalaniaa, mikä muistuttaa espanjaa, mutta on kuitenkin hyvin erilainen murre. Täällä on myös erilaisia kivirakennelmia ympäri saarta. Jotkut niistä ovat jopa tuhansia vuosia vanhoja!

taula

Menorcalle kannattaa tulla jos haluaa löysän rantaloman tai aktiviteettiloman. Täällä pääsee kajakoimaan, ratsastamaan, juoksemaan, pyöräilemään yms. Tai lomaa voi viettää vain makoilemalla rannalla ja rentoutumalla ihanissa ravintoloissa.

Suurimmat kaupungit ovat täällä saaren pääkaupunki Mahon, joka sijaitsee saaren itäisessä osassa lähellä lentokenttää. Tämä kaupunki on arkkitehtuuriltaan enemmän brittiläinen, sillä sitä on rakennettu ajalla jolloin britit täällä olivat. Ennen heitä pääkaupunkina toimi Ciutadella, mikä sijaitsee aivan saaren läntisessä päässä ja on taas enemmän espanjalaistyylinen kaupunki. Näistä asukasluvultaan suurempi kaupunki on Ciutadella, asukkaita yli 30 000 kun taas Mahonissa on alle 30 000 asukasta. Yhteensä Menorcalla on noin 90 000 asukasta. Ihanan pieni saari on siis kyseessä! Paikalliset ovatkin todella mukavia ja ystävällisiä. He arvostavat kovasti saartaan ja haluavat pitää sen siistinä.

 

mec

Tässä teille terveiset työn äärestä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*