Maijan maailma

Tekemistä Teneriffalla

Tajusin juuri, että olen ollut Teneriffalla jo kohta viisi kuukautta! Aika menee niin nopeasti! Tässä työssä sen varsinkin huomaa kun kohde vaihtuu noin puolen vuoden välein. Ensi kuussa siis matkustan jo Suomeen missä vietä kaksi viikkoa lomaa ennenkuin Menorcan kesäkohde aukeaa toukokuun lopussa. Kivaa!

Mutta tosiaan aiheena mitä olen tehnyt vapaa-ajallani täällä Teneriffalla. Ensimmäinen lempipaikkani on ehdottomasti Loro Parque. Olen ollut siellä jo kaksi kertaa ja suunnitelmissa on vielä kolmaskin reissu. Loro Parque on suuri ja yksi maailman hienoimpia eläinpuistoja. Se sijaitsee saaren pohjoispuolella, Puerto de la Cruzissa, sinne kuitenkin kannattaa lomailusta yksi päivä käyttää jos yhtään eläimet kiinnostavat! Puhukoon nämä kuvat puolestaan:

20150227_143559

20150227_140956

WP_000895

WP_000905

Toinen hassu paikka tällä saarella on Siam Park. Siellä olen käynyt tällä hetkellä vain kerran, mutta se on upea paikka! Se on suuri vesipuisto. Siellä on liukumäkiä todellakin joka makuun. Sinne kannattaa mennä neljän hengen ryhmissä, sillä monet mäet lasketaan nelistään suurella patjalla. Yksin siellä pääsee laskemaan 28m pudotuksen omaavaa haialtaan läpi laskevaa mäkeä. Suhteellisen jännä paikka!

Jos ei jaksa suuria asioita päivän aikana ahertaa on tämä loistava paikka myös vain rentoutumiseen. Monet vapaapäivät olen vain altaan reunalla auringon paisteessa lukenut kirjaa tai käynyt kävelyillä ihanaa rantabulevardia pitkin.

WP_20150226_13_20_44_Pro

Olen myös tietenkin ollut mukana monelaisilla retkillämme täällä saarella. Niissä näkee kaikenlaista! Esimerkiksi yhdellä laivaretkellä lähdetään bongailemaan valaita ja delfiinejä Los Gigantesiin ja jos haluaa vaeltelemaan kannattaa mennä Mascaan. Jos haluaa tuhatvuotisen traakkipuun bongata kannattaa suunnaksi ottaa Icod De Los Vinos kaupunki. Tarina kertoo, että kauan sitten prinssi pelasti prinsessan suuren lohikäärmeen kynsistä. Paikka jossa tämä nyt tuhatvuotias traakkipuu kasvaa on se mihin lohikäärmeen ensimmäinen veripisara tipahti.

WP_20141112_11_20_53_Pro

Ei hullumpi paikka tämä saari ollenkaan vai mitä?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*