Kylähulluus

Kommentointi uutiseen: Parkkihalli järvinäköalalla?

..SIIS KÄÄK!
No, Viitasaaren kauneimman tonttipaikan kohtalo herättää tunteita,
..mutta miten saataisiin kaikkia miellyttävä ratkaisu?

Olen tätä ideamunaani hautonut nyt vuoden. Tässä vuoden aikana, minä innostunut hautova kananen olen ollut innosta soikeanakin, niinkuin se hautuva muna. Olen potpottanut ideastani palasia sieltä täältä, sinne sun tänne, korville, jotka eivät ehken ole saaneet kiinni ajatuksestani..
Hätäpäissäni sitten olen kommentoinut kärkkäästi keilahallia, purkuoperaatiota ja koko systeemiä.
Millä tuloksilla?
No, olen saanut tuskan hien lirisemään sinne lahkeeseen. Lahkeet märkänä vain voivotellut ja hypännyt takaisin turvatynnyriini ahdistumaan. Kuka kuuntelee vihaista valittajaa? En minä ainakaan. Eikä kukaan järkeväkään ihminen.

Tässä siis ideani:
Ravintolapääty pitäisi myös säästää.
Miksi?
-Siihen tulisi ”sisäilmaongelmista” huolimatta oikein hyvä kesäkulttuurikeskus, jota voisi myös talvella hyödyntää.
-Syntyisi säästöjä purkamisen suhteen ja työpaikkoja syntyisi mm. entraustöistä ja teatterimatkailusta. Pitkäaikaistyöttömät, työkokeilijat/harjoittelijat, opiskelijat, harrastajat jne. Tässä kaikki saisivat luovaa toimintaa, mikä edistää mielenterveyttä ja siten myös kokonaista hyvinvointia. Teatterissa tarvitaan kaikkien alojen osaajia ja ryhmässä on eheyttävää voimaa.

-On valmiiksi katettu katsomo terassilla, jos esiintyminen tapahtuu rannanpuolella. Yleisö voisi väliajan jälkeen esim. siirtyä katsomaan toista väliaikaa torin puolelle ja silti olisi katettu katsomo. Ah’ miten paljon mahdollisuuksia!

-Ravintolapäädyssä on sähkökeskus, joten ympärivuotisesti ”Henrikin pubi” voisi toimia pukukoppina uimaranta kävijöille ja talvisin lämpöisenä ”luistinkoppina”. Rannasta voisi lähteä aurattu retkiluistelureitti/latulinja jne..
-Ent. Haaviin saisi säilöön ulkorekvisiitat, lavasteet ym.
-Haavin yläkertaan draamapaja/studio. Kaikki, keillä liittyy muistoja ravintolaan, saisivat kertoa omia hauskoja tarinoitaan. Niistä teatteriryhmä saisi Viitasaaren historiaa esitettäväksi teatterissa tai ihan filmille asti..? Mainospätkää vähän Viitasaaresta maailmalle! Tämä auttaisi myös yksinäisyys ongelmaan. Eikun kaikki nyt muistelemaan villiä nuoruuttaan! Kaikki tarinoita kirjaamaan!! Huumorilla hoidetaan koko kylä kukoistamaan!!!

Ps.Parkkihalli olisi markkina/lottamaja/teatteriyleisölle ja talvella suojainen parkkipaikka. Ei enää hermoja raastavaa raappamista.
Ja järvimaisemakin säilyisi. Win-Win situation..?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*