Kylähulluus

Täyttä roskaa

Roskaamiseenkin on syy.

Syyllä on seuraus ja sitä rataa, se tulee sieltä vielä takas. Rakas oravanpyörä. Noidankehä. Silkkaa hulluutta sanon minä.

Roska on VIESTI. Ja viestiin pitää reagoida. Reagoida RAKKAUDELLA!

Turhautuminen. Välinpitämättömyys.                                                                                                                                                           Ajatuskatkos,  pelkkä *Hupsista tyyppinen vahinko vai perisynti ….LAISKUUS?

Tuleeko käytösmalli kotoa, tuleeko se vain nuoruuden kapinoinnista yhteiskuntaa vastaan? Kröhöm…vai  konkreettisesta roskisten ja lajittelupisteen puutteesta kauppakeskuksen sisätiloissa?! …Wiitakeskusko sen nimi olikaan…?!

Itse taannoin istuskelin ja viettelin aikaa siinä kahvilan pöytäalueella. Näin vieruspöydällä roskia. Ihmettelin …ja jopa kauhistelin tuota julmaa ihmistä, ilkeää roskaajaa. Vihan ja syytöksen siemen lähti itämään välittömästi, mutta sittenpä huomasin, ettei siellä mitään roska-astioita edes ollut. Olin ällistynyt. Pistin roskat taskuun. Ja unohdin koko asian, kunnes tänään törmäsin facebookissa yrittäjä Keijo Moilasen roskakeskusteluketjuun, johon yritin kommentoida siinä onnistumatta. Yhteys nettiin pätkäisi. Taas kerran… no, mutta siitähän minä sitten sain innoituksen laittaa vähän roskaa tämän kertaiseen blogiini.

Minä näkisin asian niin, ettei roskaajia lähdettäisi moittimaan, saati valvomaan. Minussa herää kauhistuksen tunne ja ongelmien lisääntyminen, jos asiasta ruvetaan laskuttamaan. Ennemmin keksittäisiin yhdessä RATKAISUJA roskaajien kanssa, mitä niille roskille voisi tehdä? Voisiko tilassa olla ekopiste?

Ehkä tilateos?!  Ehkä askarrella paskarrella roskasta koristeen. Omia eväitäkin olisi mukava syödä ja viettää aikaa ”ostarilla” kavereiden kesken. Banaania poskeen, kun oltas porukalla läppäreiden ja ”aipädien” kanssa ähräämässä. Ja banaanin kuorille se biojäteastia.  Jäätelötikut ja karkkipaperit ovat värikkäitä ja erittäin käyttökelpoisia näpertelytarvikkeita. Antakaa ennemmin vaikka minulle niiden hirmuroskaajien nimet, videotallenteet ja ohjatkaa ne roskineen minun tykö. Minä ohjaan heitä roskien ihmeelliseen maailmaan.

Roskat ovat kuin pieniä aarteita. Roskat kertovat elämästä, tuottavat iloa ja opetusta. Ainakin minulle. Haluaisinkin perustaa oman Askartelu Clubin, joka perustuisi kierrätykseen ja roskien kaiken kattavaan hyödyntämiseen. Haluaisin viettää itse aikaa näiden roskaajien kanssa. A-luokan roskaajat,  mitä heille kuuluu?

 

 

Ei mollaamaamalla, valvomalla, tuu kuin v*****sta,

kohta saatte lattioilta laskuttaa myös kusta.

Märmättävät roskaajien moittijajoukkio, ottakaapas joukoissanne vihjeestäni vaari,

pelastetaan puhtaaksi koko Viitasaari ja

loppujen lopuksi ylistyksen torvesta soisi fanfaari.

 

 

Raha on kuin roskaa, roska on kuin paskaa ja paska ei lopu koskaan.

 

Pss.Sen mainos valotolpan tilalle voisi laittaa nyrkkeilysäkin… tai ainakin purkaa koko höpötyksen siitä pois. Sehän suorastaan kutsuu potkaisemaan itsensä säpäleiksi.

Pss.Miksei Viitasaarella saa tehdä spraymaalauksia joihonkin kohteisiin, ettei tarvitsisi salassa tuhria? Esim.linja-autopysäkit ovat oikein kauniita taideteoksia, kun niissä olisi kunnolliset graffitit.

Ei mulla tällää erää muuta.

Zzzzzzz….

Kommentit (1 kpl)

 • Juha Toikkanen

  Roskaa, roskaa enemmän roskaa.

  Miksiköhän kaikki pakataan niin perusteellisesti, että pakkausjätettä syntyy ihan hirveästi ?

  Nyt vähälumisena talvena, olen kiinnittänyt huomiota tienvarsiin ja tehnyt sellaisen havainnon että nämä kertakäyttöiset kahvimukit joita autoiliat ostaa lähinnä meidän ABC: ltä. (niissä lukee ABC) on sadoittain nakattu huolletta autonikkunasta E4 tienvarsille. Kyllä aikuisetkin osaa roskata. Pitäskohän niihinkin laitaa panttimaksu tai vero, hinta niin korkeaksi ettei kukaan niitä käyttäis. Tai otaa sitten aikaa niin paljon että kerkeis ihan rauhassa juoda sen kahvikupillisen huoltamon sisätiloissa.

  Pullot ja tölkit, ne 15 centtiset tienvarsilta lähtee keräiliöiden mukana pullonpalautusautomaatteinin.

  Kierrätyksessä ja jätteen uusiokäytössä on varmaan vielä parantamisen varaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*