Kansanedustaja Petri Honkonen

Tämä on vaalien pääkysymys

Vaalikeskustelu kulkee uppo-outoja latuja.

Puolueet – Keskustaa lukuun ottamatta – puhuvat vallasta ja toisistaan, vaikka yhtään ääntä ei ole annettu. Samalla siltoja poltetaan ja leimakirveet lentävät.

Ihmiset ansaitsevat parempaa. Ei vaalien pääkysymys ole Orpo, Marin vai Purra, saati mitkä puolueet seuraavassa hallituksessa ovat tai eivät ole.

Pääkysymys on, millä linjalla suomalaiset ja Suomi pärjäävät.

Nyt jos koskaan tarvitaan turvallisuutta, työtä ja toimeentuloa sekä tasa-arvoa ihmisten ja maan eri osien välille tuovaa ja luovaa politiikkaa.

Suomea täytyy uudistaa, kehittää koko maata tasapuolisesti ja pitää jokainen suomalainen mukana.

Koko Suomi, kaikki suomalaiset -politiikka on edellytys myös edessä olevalle talouden kuntoon laittamiselle.

Kasvua ja työpaikkoja ei saada kestävästi aikaan ilman koko maan voimavarojen hyödyntämistä.

Velan ja alijäämän vuoksi säästämäänkin joudutaan, mutta se pitää tehdä oikeudenmukaisesti. Parhaiten pärjäävien pitää myös tehdä osansa.

Yksi on varmaa. Suomalaiset ja Suomi eivät pärjää, jos hallituksessa, eduskunnassa ja laajemminkin yhteiskunnassa ei tulevina vuosina ole sopimis- ja yhteistyökykyä osin poikkeuksellisessakin mitassa.

Siksi isänmaan etu olisi nyt – vaaleista huolimatta – rakentaa luottamusta ja hakea enemmän yhdistäviä kuin erottavia asioita.

Ratkaistavat ongelmat ovat yhteisiä ja koskettavat jokaista suomalaista lompakon kokoon, postinumeroon, henkilökohtaisiin ominaisuuksiin tai puoluekantaan katsomatta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*