Kansanedustaja Joonas Könttä

Pesis kuuluu Hippokselle

Jyväskylän Hippokselle on tarkoitus rakentaa todellinen liikunnan ja hyvinvoinnin mekka. Tämän hetkisissä suunnitelmissa kansallislajimme on kuitenkin vaarassa joutua paitsioon. Pesäpalloyhteisöä ollaan oltu ajamassa pois Hippokselta. Valmistelussa onkin tällä hetkellä jo ensimmäinen palo vihelletty, eikä toinenkaan ole kaukana.

Sanon tämän nyt mahdollisimman suoraan: pesäpallo kuuluu Hippokselle. Hippoksesta ei voida puhua huippu-urheilun keskuksena, ilman tämän vuosikymmenen menestyneintä jyväskyläläisjoukkuetta. Pesäpallo ansaitsee nykyistä paremmat puitteet. Esimerkiksi nykyisen Hippoksen stadionin kattamisesta on väännetty aivan liian pitkään.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana pelkästään Kirittäret on voittanut Suomen mestaruuden yhdeksän kertaa. Kysymys ei tietenkään ole vain edustusjoukkueiden toiminnasta vaan koko lajin tulevaisuudesta Keski-Suomessa. Aloittelijoista ammattilaisiin. Harrastelijoista huippu-urheilijoihin. Ja meistä ahkerista Hippoksen puupenkkien kuluttajista.

Päätös siitä, kuuluuko pesäpallo tulevaan Hippoksen urheilupuistoon on täysin Jyväskylän omissa käsissä. Olen aika varma, että tätä keskustelua ei tarvitsisi käydä, mikäli kyseessä olisi miesten parhaalla sarjatasolla pelaava joukkue.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Koppari

    Kerrankin järkevä poliitikko!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*