Vox Aurea Kaliforniassa

Kohti Anchor Bayta

Vox Aurean Kalifornian kiertuetta on nyt takana reilu viikko. Tähän asti olemme liikkuneet San Francisco Bayn alueella. Olemme nähneet paljon sellaista, jonka näkemisestä monet ihmiset haaveilevat: The Golden Gate Bridge, San Francisco Downtown, Chinatown, Pier 39, Alcatraz. Lisaksi olemme saaneet kokea jotakin, joka jää usein hotellilomalla näkemättä ja kokematta. Me tiedämme nyt, mitä on amerikkalainen vieraanvaraisuus. Olemme myös saaneet nähdä, millainen ihme tapahtuu, kun kylvää ympärilleen ystävyyttä.

Piedmont East Bay Children’s Choirin edustuskuoro Ensemble vietti kesällä 2014 kuusi päivää Jyväskylässä Vox Aurean vieraana. Silloin Vox Aurean perheet avasivat kotiensa ovet ja sydämensä näille valloittaville amerikkalaislaulajille. Kaikki se mukava, jota silloin koettiin, on kerrottu täällä omalle perheelle, ystäville, naapureille ja työkavereille. Se hyvä on kasvanut korkoa vuoden ajan ja sitä on hoivattu Facebookissa, Instagramissa, sähköpostiviesteissä, joulukorteissa. Kuluneen viikon ajan me olemme saaneet elää keskellä sellaista sydämellisyyttä, ettei sellaiseen usein törmää. Eikä siinä ole mitään pinnallista. Se on sanoja, hymyjä, kosketusta, toinen toistaan ihmeellisempiä elämyksiä.

Toivon, että miellä on samanlainen taito kasvattaa hyvää omassa joukossamme – kertoa hämmästyttävistä ja upeista isäntäperheistämme tarinoita, jotka vakuuttavat omien perheidemme lisäksi myös lähiyhteisöömme. Ystävyyden kasvattaminen alkaa hyvin pienistä teoista. Siementen kylväminen on ehkä se helpoin osuus. Näiden taimiksi ehtineiden ihmissuhteiden hoivaaminen vaatii työtä, mutta uskon sen olevan kaiken vaivan arvoista. Välissämme olevat meret ja mantereet vaativat toki kekseliäisyyttä, mutta nykypaivan viestintävälineillä kaikki on mahdollista.

Tunnin kuluttua heipattelemme isäntäperheet ja lähdemme ajamaan pohjoiseen, kohti Anchor Bayn pikkukaupunkia. Vox konsertoi Gualala Art Centerissä tänään  iltapäivällä. Linkin takaa pääsette kurkkaamaan, millaisesta paikasta on kyse.

Riina Niutanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*