Ville isolla kirkolla

Ohjeita vappua varten

Vappu on tällä viikolla, tarkemmin ilmaistuna torstaina. Tästä syystä ilmassa on aistittavissa karnevaalitunnelmaa, joka huipentuu vappupiknikkiin, -marssiin tai muuhun iloiseen rientoon. Viime aikoina olen kirjoitellut paljon hätäisiä tekstejä ja käyttänyt paljolti sisäpiirin vitsejä, sekä viljellyt huonoa (siis jopa minun tasolleni) huumoria. Nyt en tee niin, sillä vappu on opiskelijoiden ja työläisten parhaimpia juhlia eikä sitä kenenkään pidä vesittämän.

Tärkeintä vapun juhlinnassa on valmistelu. Mutta vappuhan on juuri niitä juhlia joita ei pidä valmistella ja kantaa turhaa stressiä. Väärin. Stressaaminen on turhaa, mutta tarpeelliset valmistelut eivät. Valmisteluihin kuuluu suorastaan epätoivoinen odysseia valkolakin löytämiseksi, joka ei olisi mitään ilman takaraivossa kummittelevaan pelkoa siitä, että se saattoi hukkua viime vuoden juhlinnassa jossain jatkojenjatkojenjatkojen jälkeen. Toinen lakkiaiheinen ongelma on se missä kunnossa päähine on, mikäli sitä on käytetty skumppa-astiana piknikin jossain vaiheessa.

 

Lakin jälkeen tärkeintä on huolehtia kaikki muu karnevaalisälä kuntoon. On varmistettava, että serpentiinit löytyvät, piknik-kori on lastattu tarpeellisilla ”herkuilla” ja tunnelma on katossa. Tunnelman nostattamiseksi suosittelen kuuntelemaan päättymättömältä c-kasetilta Kansainvälistä, Taistojen tiellä ja muita työväenliikkeen ikivihreitä. Vakaumuksen estäessä edellä mainittuja lauluja kuuntelemasta, käy korvikkeeksi myös Marseljeesi aatelistoa vastustavine hurmeisine sanoineen.

 

Tunnelman ollessa kohdallaan joko laulujen ja niitä kuunnellessa nautittujen virvokkeiden ansiosta tai ilman on hyvä muistaa pakata mukaan vielä jokin sateensuoja. Tai no, eikös nahkatakkikin suojaa sateelta ja nuhahan lähtee opetetulla tavalla.

 

Lopuksi vielä pieni lista piknikille tarpeellisista tarvikkeista:

  • Yo-lakki (jos vielä tallessa)
  • Serpentiini (voidaan myös käyttää juhlinnassa rikkoutuneiden tavarojen korjaamiseen taikka luomaan aina vappuisin ajankohtainen kaulahuivi)
  • Sateensuoja (sateenvarjo, kertakäyttösadetakki jne.)
  • Piknik-kori tai -reppu (lastattuna kunkin tarpeelliseksi katsomillaan ruuilla ja juomilla)
  • Aurinkolasit (ei se aurinko kuitenkaan paista, mutta eilisen juhlinnan jäljet niillä saa peitettyä)
  • Käteistä kesän ensimmäistä kioskijäätelöä varten

Ja koska suurin osa listan tavaroista jää syystä tai toisesta kuitenkin matkasta, on tärkeää tajuta niin tapahtuvan aina ja se kuuluu juhlan tunnelmaan. Tästä syystä: lakki päähän ja muiden sekaan juhlimaan. Oikein hyvää ja riehakasta vappua kaikille!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*