Veera

Viisut alkoivat Suomen osalta mukavasti

Olipa jännittävä euroviisujen semifinaali. Suomen esityksen kohtalo selvisi vasta aivan lähetyksen kalkkiviivoilla. Mutta loppukilpailupaikka saatiin.
Olin aika epäileväinen Saara Aallon menestyksen mahdollisuuksien suhteen, koska Suomen karsinnoissa esitys oli niin sekava ja itse kappale tuntui liian tavanomaiselta pop-renkutukselta Saaran laulutaitoihin nähden. Lisäksi Radio Suomi, joka on täällä parhaiten kuuluva kanava, on soittanut Monstersia jo nyt kyllästymiseen asti.
Showta oli onneksi Lissabonin kisojen edellä parannettu jättämällä turhat rönsyt ja hulinat pois. Kokonaisuus selventyi ja oli harkitumpi.
Kaikkihan ei viisuissa riipu pelkästään siitä, millainen on oman maan esitys, vaan siitäkin, millainen on muu tarjonta. Jos 2006 Ateenassa olisi kilpaillut tusina örkkiorkkaa, Lordi olisi hukkunut massaan, mutta sillä kertaa sen tyyli oli kisoissa ainoa laatuaan ja se erottui. Tiedämme lopputuloksen.
Tässä erässä, jossa Saara Aalto esiintyi, oli läjäpäin rakkauslauluja. Erilainen sisältö oli etu. Samoin se, että Suomea edeltänyt Kreikan esitys oli kappaleena hieman tasapaksu, joskin heidän shownsa oli ihan tyylikäs. Ei ihme, että myös Israel meni jatkoon omintakeisella esityksellä, jonka asiasisältö oli kantaaottava ja ajankohtainen. Toisaalta Sveitsi ei päässyt loppukilpailuun, vaikka heilläkin oli sanomaltaan kelpo laulu.
Saara ja muu esiintyjäryhmä veti nappisuorituksen ilman pienintäkään haparointia. Shown selkiyttäminen ilmeisesti vaikutti positiivisesti siten, että Saara saattoi paremmin keskittyä laulamiseen eikä sortunut huutamiseen, kuten joissakin aiemmissa esityksissä. Hän sai enemmän irti kappaleesta ja ääni kulki hyvin.
Äänestä puheen ollen, Eestin Elinan esitys oli ihan huikea. En äänestänyt yhtään kappaletta, kun oikeastaan suurta suosikkia ylitse muiden ei ollut, mutta juuri Viro ja Albania jatkoon päässeistä olivat varsinaisia ääniakrobaatteja.
Itävallan laulajalla oli miellyttävä ääni ja bulgarialaiset oikein etevä ryhmä myös. Heidän äänensä sopivat hyvin yhteen, joten en ihmettele, että esityksille löytyi äänestäjiä.
Armenian komealle kappaleelle olisin suonut jatkopaikan, mieluummin sille kuin esimerkiksi Liettuan aika tylsälle laululle. Tai Irlannin persoonattoman ihmissuhdejollotuksen olisin voinut jättää rannalle, kun henk.koht koin sen ikävystyttävänä enkä innostunut laulajan äänestä, mutta eurooppalainen yleisö päätti toisin. Valko-Venäjän ruususelkäisen pojan suhteen Eurooppa ja minä olimme samoilla linjoilla: ei jatkoon.
Tshekki erottui aivan omanlaisellaan esityksellä tässä erässä. Show oli letkeä, mutta laulu ei iskenyt omaan musiikkimakuun. Siitä pojot tshekkiartistille, että hän oli tehnyt viisunsa itse eikä tilannut Ruotsin viisutehtaalta. Albania ja Viro ovat puolestaan tänä vuonna esimerkkejä siitä, ettei tarvitse laulaa englanniksi pärjätäkseen viisuissa.
Sitten odottelemaan, lauantain loppukilpailua. Jos Saara ja muu Suomen esiintyjäkaarti vetää yhtä hyvin kuin semifinaalissa, niin kukapa tietää, miten paljon pistesaalista saadaan. Torstaina voi ihmetellä, millaisia esityksiä toisessa semifinaalissa on tarjolla ja keitä sieltä pääsee jatkoon voitosta kilpailemaan.

Kommentit (1 kpl)

  • Marika

    Kiva väliraportti viisuista! Itse olen oikein tyytyväinen, kun oma suosikkini Itävalta pääsi finaaliin. Ja toki Saarankin sinne yltäminen lisää jännitysmomenttia lauantaille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*