Veera

Ukrainan Kmetiuk hirmuisessa vauhdissa ilmailu-5-ottelussa

Esteuinnin ME-tulos tuli tässä. Dmytro Kmetiuk läpsäisee käden maaliin ajassa 57,12.

Ilmailu-5-ottelun MM-kilpailut alkoivat komeasti. Ukrainan Dmytro Kmetiuk voitti selvin luvuin kaksi ensimmäistä lajia. Ammunta meni hyvin, mutta esteuinnissa tuli maailmanennätys.

Tikkakoski isännöi ilmailu-5-otteluun 60. MM-kilpailuja. Lentokilpailua ei tällä kertaa ole ohjelmassa ollenkaan. Kilpa alkoi ilmapistooliammunnalla varuskunnassa, johon yleisöä ei päästetty kisoja seuraamaan.

Tulospalvelu kuitenkin näyttäisi toimivan. Kilpailun lähtölistat ja tulokset tarjoava sivusto tietää kertoa, että ammunnassa Kmetiukin voittotulos oli 183 pistettä, millä lajin pistetaulukoiden mukaan heltiää 1095 ottelupistettä.

Seuraavat sijat menivät Espanjaan ja Ecuadoriin. Eduardo Carrillon tulos oli 181 ja hän sai 1065 ottelupistettä. Antonio Lugo 175 pisteellään napsi ottelupisteitä 975.

Paras suomalainen oli Esapekka Kinnunen, jonka tulos 170 pistettä ja 900 ottelupistettä riitti seitsemänteen sijaan.

Iltapäivällä esteuinti pidettiin Jyväskylässä Aalto Alvarin 50 metrin altaassa. Olosuhteet olivat erittäin lämpöiset ja lajin teknisen komitean brasilialainen johtaja Eduardo Utzig Silva arveli, että täkäläisittän normaalia lmpimämmät elokuun säät ovat eduksi Brasilian joukkueen urheilijoille, jotka ovat tottuneita lämpimään.

Miesten kisan viidennessä startissa tuli ensimmäinen tulo, joka oli alle 1.10,0. Ukrainan Mykhailo Bezuhlyi kohautti voittamalla eränsä kärkiajalla 1.07,9 ja tienasi 973 pistettä.  Paria starttia myöhemmin toinen ukrainalainen syrjäytti hänet kärjestä. Dmytro Yerema kauhoi radan aikaan 1.06,7 ja sai 1009 pinnaa.

Lauri Ikonen oli uinnin jälkeen kisan kolmonen.

Heti seuraavassa startissa altaaseen hyppäsi Suomen Lauri Ikonen, joka kaunisteli  tuloslistan kärjen lukemiin 1.05,9 ja nettosi 1033 pistettä. Kisa ei ollut suinkaan ohi. Kolmanneksi viimeisessä startissa lätötelineisiin asettuivat Suomen Lauri Lappalainen ja ammunnan voittaja Dmytro Kmetiuk, jolla oli nimissään 25 metrin altaassa tehty maailmanennätys.

Kmetiuk meni menojaan. Hänelle kellotettiin 0.57,1 eli uusi 50 metrin altaan ME-tulos sadan metrin esteuinnissa. Kmetiukin pistesaalis kasvoi 1297 pojolla. Lappalainen kiilasi kolmanneksi. Hänen aikansa 1.06,5 tuotti 1015 pistettä.

Mutta uintimitaleille oli vieläkin tunkua. Seuraavassa startissa Ruotsin Erik Vikman pulikoi sen verran vauhdikkaasti, että löi Ikosen ajan kymmenyksellä. 1036 pistettä oikeutti sijalle kaksi.

Ruotsin Erik Vikman kiri kakkoseksi.

Kmetiuk oli ottanut tukevan otteen kokonaiskilpailun johdosta. Kahden lajin jälkeen hänen pistesaldonsa oli 2392, Ecuadorin Lugo oli toisena 1957 pisteellään. Lauri Ikonen oli hyvällä uinnillaan noussut kokonaiskilpailun kolmoseksi, pisteitä oli yhteensä 1858. Mutta Lauri Lappalainen hönki Ikosen niskaan nelostilalta 1840 pisteellä.

Kilpailu jatkuu miekkailulla, jota yleisö ei pääse katsomaan varuskuntaan. Maanantaina on vuorossa koripallon käsittely, joka sen sijaan on yleisölle avoin laji.

Uintikisan päättäjäisfanfaari esitettiin hyvin asiallisesti.

Kommentit (1 kpl)

  • Lissu

    Juttu antoi hyvää mieltä ja iloa, kiitos

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*