Veera

Uintivoitto meni Ukrainaan

Ilmailu-5-ottelun esteuinti oli tasokas Liettuan Kaunasissa pidetyissä avoimissa PM-kilpailuissa. Sadan metrin esteuinti pidettiin Miskon urheilukeskuksessa, jossa on 25 metrin allas.
Miesten neljä ensimmäistä paristarttia meni niin, että kenttäkuuluttaja saattoi todeta, ettei kukaan herroista ole vielä lyönyt naisten sarjan voittoaikaa 1.08,0. Sen verran kova oli Brasilian Mariana Laporten uintivauhti.
Ensimmäisenä Laporten ajan alitti toinen brasilialainen, Eduardo Duque. Hänen aikansa oli 1.04,0. Ukrainan Dmytro Jerema oli seuraava. Hän ui ajan 1.06,4.
Heti seuraavassa startissa Suomen Lauri Lappalainen polski ohi Jeremasta. Lappalaisen aika oli 1.04,7.
Pari seuraavaa starttia ei tuonut muutosta kärjen järjestykseen, mutta sitten säväytti Tanskan Christian Blom Jensen. Hänen aikansa oli 1.02,0 ja sillä mentiin kirkkaasti kärkeen.

Tanskan Christian Blom Jensen hyppää esteuinnin toiselle osuudelle.


Hyviä uimareita tuli hänenkin jälkeensä. Ukrainan Vladyslav Judin teki ajan 1.07,3, vaikka hänellä oli toinen käsi siteessä.
Isäntämaan iloksi heidän oma kilpailijansa, Samuelis Zurauskas ui esteuinnin erinomaisesti. Zurauskaksen aika 1.02,9 vei hänet kisan kakkoseksi ja Lappalainen oli ulkona uintimitaleista.
Tämän jälkeen lähtötelineisiin asettuivat Norjan Glenn Müller ja Ukrainan Dmytro Kmetiuk. Kmetiuk ui viime vuonna alle minuutin ja Müllerkään ei ole kehno uimari, joten hyvää tulosta oli lupa odottaa.
Kmetiukin suoritus löi silti ällikällä: hänen aikansa oli 0.55,9. Näin kovalle ajalle ei kukaan mahtanut mitään ja kilpailun ylivoimainen voittaja oli selvillä. Lappalainen joutui tyytymään viidenteen tilaan.

Ukrainan Dmytro Kmetiuk tulee esteen ali.


Kmetiukin hirmuinen uinti nosti hänet uinnin lisäksi kokonaiskilpailun kärkeen. Uinnista hän nettosi 1333 pistettä ja nousi kilpailua hallineen Suomen Ville Rosenlundin ohi. Kmetiukin kokonaispisteet neljän lajin jälkeen ovat 4285. Kukaan toinen ei ole rikkonut neljän tonnin rajaa, joten siinä on muilla tekemistä, että saisivat eron kurottua umpeen viimeisen päivänä.
Jensenin uintihopeaan oikeuttanut tulos tuotti 1150 pistettä. Zurauskas sai 1123 pistettä. Tonnikerhoon pääsi myös Duque 1090 pisteellään ja Lappalainen 1069 pisteellä ynnä muutama muu.
Rosenlund on kokonaiskilpailussa toisena 3987 pisteellä. Brasilian Frederico Brito on kolmantena. Hänellä pisteitä on koossa 3837. Suomen Kari-Jussi Korhonen on hivuttautunut neljänneksi. Korhosella pisteitää on 3823.

Suomen Ville Rosenlund on tulossa altaan päätyyn, kun Norjan Frank Sandberg on jo ehtinyt nousta altaasta hypätäkseen toiselle esteosuuden sisältävälle radalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*