Veera

Neljä Pohjoismaata pääsi viisufinaaliin

Toinen semifinaali euroviisuista on nyt nähty ja kuultu. Tässä kävi niin, että seurasin tai aioin seurata viisuja netin kautta, mutta kaksi ja puoli tämän illan ensimmäisistä esityksistä täytyi ottaa pelkkänä kuunteluharjoituksena radion kautta, sillä tietokone päätti ruveta tekemään itselleen jotain isomman puoleista päivitystä juuri silloin, kun viisulähetyksen alkaessa rupesin rakkinetta käynnistelemään.
Toisaalta radiossa kuulee, onko viisussa mitään kuunneltavaa vai toimiiko se pelkän näyttävän shown varassa. Juuri näin kävi Norjan Rybakin kanssa. Hän on valloittava esiintyjä, mutta viisu kuulosti aika yksitoikkoiselta pelkän kuuloaistin varassa seurattuna. Jatkoon hän kuitenkin meni, ilmeisesti juuri lavasäteilyllä. Vähintään keskikokoinen ihme olisi, jos hän tällä laululla voittaisi euroviisut toisen kerran.
Tästä erästä olisin jo voinut nimetä omat suosikkini, mutta Suomestahan ei voinut äänestää tässä erässä, jossa meiltä ei ollut edustajaa. Onneksi samanmielisiä löytyi kylliksi muista maista ja Tanskan viikinkiesitys korviahivelevine miesäänineen ja Moldovan veikeä show ja napakka stemmalaulu pääsivät jatkoon. Sitä vastoin toinen komeaa miehistä laulua tarjonnut esitys eli Georgia ei nyt loppukilpailuun päässyt.
Unkarin raivoisa esitys oli aivan erilainen kuin muut. Heidän musiikkityylinsä ei kuulunut omiin lemppareihin, mutta plussaa omalla kielellä laulamisesta tulee aina. Omalla kielellä esitetyllä laululla nappasivat jatkopaikan Unkarin lisäksi myös Serbia ja Slovenia.
Ukrainan suloäänisen pojan kannatti ryömiä esiin flyygelistään ja rappusetkin tuikattiin tuleen showssa. Jatkopaikka irtosi.
Jos olisin jonkun saanut jättää finaalin ulkopuolelle, niin nej tack Sverige. Pikkuoravan äänellä laulava pyrstöään keikuttava omahyväisen hannuhanhimaisesti virnuileva jannu, fy fan. Tämänvuotisista kaikista esityksistä inhokkini. Ursäkta bara alla ni, jotka ehkä tykkäsitte tästä kääkätyksestä.
Alankomaat ja Australia nähdään myös loppukilpailussa. Molemmilla oli laulussansa oikein hyvä alku ja energistä menoa, mutta jotenkin biisit kokonaisina eivät olleet ihan lupaavien alkujen herättämien odotusten tasoisia. Tässä erässä oli aika monta sellaista esitystä ja esittäjää, jotka olivat ihan OK, mutta ei silti erityisen säväyttäviä. Oikeastaan minkä tahansa osallistujamaan olisin tällä kertaa nähnyt finaalissa mieluummin kuin Ruotsin tämänkertaisen esityksen.
Hei, Euroopan yleisradioliitto, voiko sen Ruotsin ällöviisun vielä vaihtaa vaikka Moldovan miehiin tai Latvian viehkeään esiintyjättäreen? Venäjän showssa oli tosi taitavat tanssijat ja se söpö laulajatyttöparka voi joutua vaikka Siperiaan, kun ei saanut jatkopaikkaa, ja hän kun oli ihanan juontaja-Menan haastattelussa niin onnellinen, kun oli Portugalissa päässyt ensi kertaa elämässään näkemään valtameren.
Pohjoismaista on jo ilman Ruotsiakin vahva edustus, kun Suomi, Norja ja Tanska pääsivät jatkoon. Vaihdetaan, jooko? Tuskin vaihtavat, mutta katsotaan asian myönteistä puolta: luulisi Saara Aallon peittoavan Ruotsin Ingrosson mennen tullen, jos on loppukilpailussa yhtä hyvässä vedossa kuin oli tiistaina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*