Veera

Liettua aloitti vahvasti naisten sarjan ilmailu-5-ottelussa

Tshekin Katerina Molnárová oli nopein uimari naisten sarjassa.

Ilmailu-5-ottelun MM-kilpailut ovat päässeet hyvään vauhtiin. Avauspäivän lajit olivat ammunta ja esteuinti.

Kaikkia lajeja yleisö ei pääse katsomaan. Ammunta pidettiin uteliailta piilossa varuskunnassa. Uintikilpailu Aalto-Alvarissa sen sijaan oli kaikille kiinnostuneille avoin, muttei kerännyt erityisen runsasta katsojajoukkoa.

Naisten sarjassa Suomella on tänä vuonna yksi edustaja, joten joukkuekilpailussa palkintosijat tulevat menemään muille maille. Yksikin osallistuja naisten sarjassa on silti edistystä.

Suomella oli suunnilleen parinkymmenen vuoden tauko, ettei saatu joukkueeseen naiskilpailijoita. Vuosituhannen vaihteessa Inka Niskanen oli Suomen ensimmäinen nainen ilmailu-5-ottelussa. Hänen aikanaan naisten sarjaa ei vielä ollut olemassakaan, vaan harvat osallistujanaiset kilpailivat miesten kanssa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Suomen Heini Pelto sai hyvän alun, kun ilmapistooliammunnassa tauluun napsahti 20 laukauksella tulos 170. Tämä tiesi ottelupistetilille 900 pinnan pottia.

Heini Pelto (etualalla) edustaa Suomea ilmailu-5-ottelun MM-kilpailuissa. Taemmalla radalla Ecuadorin Yesenia Hernandez.

Tarkemmin ampuivat kuitenkin Espanjan Rocio Sosa ja Brasilian Mayara Soares da Silva. Sosan tulos oli 178 eli 1020 ottelupistettä. Soares da Silva 172 pisteellään sai 930 ottelupistettä. Pellon tulos riitti lajipronssiin.

Uinnissa kilpailtiin pääasiassa triplastarteissa. Pelto hyppäsi altaaseen toisessa erässä. Hänen aikansa sadan metrin esteuinnissa 50 metrin altaassa oli 1.41,3, mistä sai 271 pistettä. Tällä tuloksella ei kärkisijoja hätyytelty.

Ellen Caroline da Souza maalissa. Brassi taisteli uinnissa lajihopealle.

Neljännessä erässä Tshekin Katerina Molnárová teki kärkiajan 1.14,6 ja tienasi 1072 pistettä. Seuraavassa erässä Liettuan Vaiva Pestininke kauhoi radan aikaan 1.16,6 ja oli kiinni uintihopeassa. Viimeisessä erässä Brasilian Ellen Caroline de Souza löi kuitenkin Pestininken ajan kolmella kymmenyksellä. De Souzan pisteet olivat 1021, Pestininken 1012.

Kahden ensimmäisen lajin jälkeen kilpailun kärkinaiset olivat Liettuasta ja Brasiliasta. Ykköstilalla oli Pestininke, jolla kokonaispistemärä on 1807. De Souza oli toisena 1756 pisteellä. Kolmantena on liettualainen Ieva Mazlekaite, jolla pisteitä oli koossa 1750. Brasilian Soares da Silva oli neljäntenä.

Liettuan Ieva Mazlekaite (etualalla) on kahden lajin jälkeen kisan kolmonen. Uinnissa hän oli neljäs. Takana starttaamassa Brasilian Andressa Midori Nishigawa Silva Lopes.

Pelto starttaa seuraavaan kilpailupäivään sijalta yksitoista. Seuraava laji on kalpamiekkailu, mutta se pidetään varuskunnassa eivätkä katsojat ole sinne tervetulleita.

Naisten joukkuekilpailussa johdossa oli kahden lajin jälkeen Liettua, mutta toisena oleva Brasilia on kova vastus. Ecuadorin joukkue oli tässä vaiheessa kolmantena.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Lissu

    Jos olisin tiennyt, olisin mennyt paikan päälle katsomaan. Hyvä, että sai lukea blogista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*