Veera

Laporte ylivoimaisessa johdossa

Brasilian Mariana Spierr Laporte vahvisti asemiaan ilmailu-5ottelun naisten sarjan johdossa. Avoimet PM-kilpailut ovat käynnissä Liettuan Kaunasissa.
Päivä alkoi koripallon käsittelyllä. Siinä ensi kertaa kansainvälisissä kisoissa esittäytynyt Espanjan Rocio Sosa teki päivän parhaan ajan nopeusosiossa. Tässä tehtävässä kilpailija heittää koriin mahdollisimman nopeasti viisi palloa, kiertää kentälle tehdyn radan palloa kuljettaen ja tekee kymmenen koria korirenkaan alta heittäen.
Sosa suoriutui tästä ajassa 1.07,6, mutta teki yhden virheen, josta tulee pistevähennys. Seuraava eli Norjan Stine Therese Sjo oli ihan eri sekuntiluvuilla. Hänen tuloksensa oli 1.12,0. Laporte oli kolmanneksi nopein ajallaan 1.12,2.

Norjan Stine Sjo voitti koripallon käsittelyn.


Toisessa osiossa kilpailija heittää kaksikymmentä vapaaheittoa. Tavoitteena on heittää kymmenen koria laudan kautta ja toiset kymmenen suoraan.
Sjo oli tarkin. Hän heitti viisi koria laudan kautta ja kuusi sukkana sisään. Kokonaistuloksessa Sjo oli paras koriksessa ja sai 692 ottelupistettä. Toiseksi tuli niin ikään norjalainen, Ane Thea Kristoffersen, hän sai pisteitä 590. Sosa oli lopulta kolmas 587 pisteellään ja Laporte oli neljäs. Pisteitä hän sai 560.
Naisten ja miesten koripallokilpailun tulokset eivät ole aivan vertailukelpoisa. Rata on sama kaikille osallistujille, joskin vasenkätiset voivat suorittaa sen vastakkaiseen suuntaan. Sen sijaan miesten sarjassa käytetään seiskakoon palloa ja naisten sarjassa kuutosta.
Kolmen lajin jälkeen Laporten kokonaispistemäärä kilpailussa oli 2697. Sjo oli noussut toiseksi korisvoitollaan ja Norjan Inger-Marie Hoberg oli kolmantena ammunnan, miekkailun ja koripallon käsittelyn jälkeen.
Iltapäivällä uitiin sadan metrin esteuinti. Siinä kilpailijat uivat ensin 50 metriä vapaalla tyylillä, nousevat altaasta ja vaihtavat toiselle radallle, jossa on alitettava este kahdesti. Miskon urheiluhallissa, jossa sekä koripallon käsittely että uinti tänään käytiin, on 25 metrin allas. Kilpailijat uivat paristarteissa.
Aluksi kisan pohja-ajan kauhoi Brasilian Ellen de Souza. Hän suoriutui uintimatkassa ajassa 1.19,1. Liettuan Vaiva Pestininke pani paremmaksi. Hänen tullessaan maaliin kello pysäytettiin aikaan 1.17,3.
Kohta Ruotsin Tasha Josefssonin kanssa startannut Laporte villitsi yleisön loistosuorituksella. Hän teki kärkiajan 1.08,0. Josefsson ei pysynyt siinä kyydissä ollenakkan, mutta sai vetoapua omaan tulosparannukseen. Ruotsalainen oli vilpittömän iloinen hyvästä suorituksesta sekä omasta että kilpakumppaninsa puolesta.
Seuraavassa startissa ratkesi naisten uintimitaleiden kohtalo, kun lähtökorokkeelle asettuivat Ruotsin Ida Lundkvist ja Norjan Kristoffersen. Jälkimmäinen teki ajan 1.17,5 ja syrjäytti de Souzan pronssitilalta.

Norjan Ane Thea Kristoffersen oli kolmas uinnissa ja toinen koriksessa. Taempana ui Ruotsin Ida Lundkvist.


Laporten voittopisteet olivat 1270. Pestininken tilille kirjattiin 991 täppää ja Kristoffersenille 985. Päivän päätteeksi Laporte on ennen huomisen päätöslajia liki tuhat pistettä karussa kilpasisariltaan. Hänellä on koossa 3967 pistettä. Kristofferssen on toisena 3037 pisteellään ja Sjo kolmantena 3031 pisteellä.

Brasilian Mariana Laporte voitti esteuinnin naisten sarjan ylivoimaisesti.


 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*