Veera

Korhoselle korishopeaa Kaunasissa

 

Brasilian Ariel Kaczmark voitti koripallon käsittelyn.


Ilmailu-5-ottelun kolmas laji, koripallon käsittely ei mennyt suomalaisilta ollenkaan hullummast meneillään olevissa avoimissa PM-kilpailuissa. Kari-Jussi Korhonen oli yksi nopeustehtävän parhaista ja onnistui myös vapaaheitoissa. Myös kilpailun kärkipaikkaa kahden edellisen lajin jälkeen hallussaan pitänyt Ville Rosenlund sai pitä johtopaikkansa. Hän oli koriksen kuudes. Kilpailut käydään Liettuan Kaunasissa.
Ukrainan Poltavets oli tehnyt nopeutta mittaavalla tehtäväradalla alle minuutin menevän suorituksen, mutta Brasilian Ariel Jose Pimentel Kaczmark meni kenttäkuulutusten mukaan alle 55 sekunnin. Kun Kaczmark vielä teki paljon paremman tuloksen vapaaheitoissa, seitsemän laudan kautta ja kahdeksan suoraan, hän siirtyi kisan kärkeen.
Ukrainan Dmytro Kmetiuk oli myös nopea, mutta hävisi vapaaheitoissa Kaczmarkille. Espanjan Victor Rodriguez oli niin ikään hyvin nopea, mutta hänelläkään heittotarkkuus ei riittänyt.
Tanskan Anders Helledi Ulrich teki nopeus osion minuutin pintaan ja ylsi vapaaheitoissa samaan kokonaislukuun kuin Kaczmark. Ulrichilla luvut menivät sikäli toisin päin, että hn sai kahdeksan osumaa laudan kautta ja seitsemän suoraan. Ulrich nousikin kisan kakkoseksi tässä vaiheessa.
Tanskalaisilla on ollut epäonnea Liettuan kisoissa. Heidän joukkueestaan yksi mies loukkaantui ja on sivussa. Tämä näkyy tietenkin suoraan joukkueen menestysmahdollisuuksissa, kun yhdelle on merkitty pisteitä vain ensimmäisestä lajista ja muiden lajien kohdalla pistesarake näyttää nollaa. Eipä ihme, että Ulrichin mainion esityksen jälkeen juutit olivat pelkkää hymyä.
Seuraavassa parissa kilpailleella Ukrainan Dmytro Jeremalla ei ollut paras korispäivä. Hän aloitti erittäin vauhdikkaasti nopeusosion, jossa aluksi pitää saada koriin viisi vapaaheittolinjalle riviin asetettua – yksi kerrallaan. Jerema oli nakannut kolmannen pallon koriin menemään ja kääntynyt hakemaan seuraavaa. Pallo ei ollut yhteistyöhaluinen ja kimposi pois. Toimitsijat huusivat: ”Stop!” Se kuului aivan selvästi ylös lehterille saakka, mutta Jeremalla oli niin vauhti päällä, että hän ei kuullut, vaan hamusi jo neljännen pallon ja lähti viemään sitä koriin. Suoritus vihellettiin keskeytyneeksi. Toimitsijat, jury ja Ukrainan joukkueen johto keskustelivat jonkin aikaa, mitä tehdään.
Lopulta Jerema sai luvan uusia suorituksen, koska ei ollut kuullut toimitsijoiden huutoa, vaikka toimitsijat olivat reagoineet välittömästi hänen virheeseensä. Viiden palon pussituksessa uutta palloa ei saa ottaa ennen kuin edellinen on hyväksyttävästi mennyt korirenkaasta läpi. Taitavat ja nopeat kilpailijat heittävät pallon eivätkä jää ihmettelemään, meneekö pallo varmasti sinne, minne piti, koska heillä se yleensä menee. He säntäävät saman tien hakemaan uutta, kun edellinen pallo on näpeistä irronnut korin suuntaan. Toisella yrityksellä Jerema meni selvästi aikaisempaan verrattuna hieman hitaammin ja varmistelleen, ettei tule samaa virhettä toista kertaa. Vapaaheitot häneltä menivät heikosti.
Tämän selkkauksen jälkeen oli Korhosen vuoro. Hän ei hermoillut eikä hosunut, vaan teki nappisuorituksen. Korhonen siirtyi kisan kakkoseksi pudottaen Ulrichin kolmannelle tilalle.

Kari-Jussi Korhonen nousi kokonaiskilpailussa viidenneksi korispisteillään.


Myös seuraavassa parissa startanneelle Brasilian Frederico Britolle tuli suorituksen uusiminen. Brito teki kyllä vapaaheitot. Uusintasuorituksen hän uusi vasta muiden kilpailijoiden jälkeen, ettei aikataulu mene kokonaan uusiksi. Uusinnassa hän teki koko suorituksen, nopeuden ja vapaaheitot.
Jos kilpailijan suorituksen aikana tapahtuu toimitsijavirhe, hän saa uusia suorituksensa. Koripallon käsittelyssä tätä tapahtuu lähes joka kisoissa, joten mitenkään erikoisesta asiasta ei ole kyse. Esteradallakin tämä mahdollisuus on, mutta siellä harvemmin ruvetaan suoritusta uusimaan, koska halutaan säästää voimia suunnistukseen. Mutta ainakin Bodön MM-kisoissa 1994 Espanjan Javier Oton valitsi, että suorittaa esteradan toiseen kertaan. Oton oli sen verran kova luu, että seuraavana vuonna hän voitti maailmanmestaruuden.
Viimeisess parissa kilpailivat Suomen Ville Rosenlund ja Norjan Frank Sandberg, kovat kilpakumppanukset monilta vuosilta.Sandberg teki kovan ajan, kenttäkuulutusten mukaan 54 sekuntia ja osia. Rosenlundin aika oli kutakuinkin tasan minuutti. Koreja Sandberg teki 5+8 ja Rosenlund 5+9.
Sandberg kiilasi palkintokorokkeelle ohi Ulrichin. Brito taas mahtui Ulrichin ja Rosenlundin väliin. Kaczmarkin loppupisteet olivat 1061 ja Korhonen pääsi tonnikerhoon 1026 pojollaan. Sandbergin pistesaalis oli 960.
Kolmen lajin jälkeen Rosenlud johti edelleen kilpailua 3191 pisteen potilla. Brito oli toisena, tilillään 3053 ottelupistettä. Ukrainan Dmytro Kmetjuk oli kolmas 2952 pisteellä. Korhonen oli noussut viidenneksi 2844 pisteellänsä. Hänen edellään oli Espanja David Arrese, 2922 pistettä.

Ville Rosenlund valmiina näyttämään nopeutensa koripallon käsittelyssä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*