Veera

Kmetiuk jatkaa ilmailu-5-ottelun kärjessä

Ukrainan Dmytro Kmetiuk on ollut musertavan ylivoimainen.

Ukrainan Dmytro Kmetiukilla on ilmailu-5-ottelun MM-kulta jo melkein hyppysissään. Hän jatkoi voittoisaa sarjaansa ottamalla lajivoiton ammunnan ja uinnin lisäksi myös kalpamiekkailussa. Kmetiukin kanssa samaan tulokseen eli 28 voittoon ylsi myös Espanjan Jorge Vicente. Molemmat tienasivat 1165 pistettä.

Miekkailussa 25 voittoa saavuttivat Ecuadorin Navi Pabon ja Tshekin kokenut Jakub Hlavác. Heidän tuloksellaan heltisi 1066 pistettä. 24 voitolla sai 1033 pistettä ja sellaisen pistepotin nappasi Brasilian Ariel José Pimentel Kaczmark.

Tonnikerhoon pääsi vielä 23 voitollakin. Suomen Lauri Ikonen ja Espanjan David Arrese pokkasivat tuhat pistettä kumpainenkin.

Kolmen lajin jälkeen Kmetiukin johto oli vankistunut. Vicente oli toisena ja Ikonen pompannut kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Samat maat komeilivat myös joukkuekilpailun mitalisijoilla ennen maanantaita ja koripallon käsittelyä.

Koripallon käsittelyssä Brasilian Joel Eloi Belo Junior teki heti alkajaisiksi hyvän tuloksen. nopeusosio meni nappiin ja vapaahetitoista sisään kasitoista kahdestakymmenestä. Näillä eväillä Belo sai 960 pistettä.

Belon ohittamiseen tarvittiin toinen brassi. Thiago Goulart Gomes Oliveira teki päivän kovimman ajan temppuradalla, 50,4 ja oli paras vapaaheitoissakin – kuusitoista sisään. Hänen pistetililleen merkittiin lukema 1138.

Brasilian Thiago Oliveira oli ykkönen vapaaheitoissa.

Kmetiuk teki täsmälleen saman tuloksen kuin Belo ja sai myös 960 pistettä. Hetken päästä brasseilla oli kolmoisjohto, kun Gabriel Tavares Todesco teki 974 pisteen arvoista jälkeä.

Jo seuraavana startannut Espanjan Eduard Carrillo teki nopeusosion aikaan 53,3 ja mätti vapaaheitoissa neljätoista koria. Hän meni kakkoseksi 1018 pisteellä.

Toinen espanjalainen pudotti Todescon korismitaleilta. Victor Rodriquez oli temppuradalla vähän Todescoa hitaampi, mutta neljätoista onnistunutta vapaaheittoa veivät hänet koriksen kolmostilalle 988 pisteellä.

Paras suomalainen oli Kari-Jussi Korhonen. Hän sai 808 pistettä ja oli kahdestoista.

Kari-Jussi Korhonen

Kmetiuk johtaa kokonaiskilpailua ylhäisessä yksinäisyydessään aivan omilla lukemillaan. Neljästä lajista hänelle on kertynyt pisteitä 4517. Kmetiukin hurja uintisuoritus oli kerännyt kisojen naamakirjasivuille Ukrainasta useita onnitteluja Dimkalle.

Ennen viimeisen päivän koitoksia Espanjan Carrillo on toisena, hänellä pisteitä 3690. Belo on kolmas 3602 pisteellä, mutta aivan hänen kannoillaan parinkymmenen pinnan päässä on Ecuadorin Antonio Lugo.

Suomalaisista paras on Lauri Lappalainen. Hän on sijalla kymmenen ja pisteitä hänellä on koossa 3378. Lappalainen on yleensä vahva suunnistuksessa, joten hän ja muutkin suomalaiset saattavat parannella asemiaan päätöslajissa.

Joukkuekilpailussa Ukraina on johdossa 11008 pisteellä. Espanja on toisena, heillä on kasassa 10770 pinnaa. Brasilia syrjäytti hienolla korispäivän onnistumisellaan Suomen kolmen sakista. Brasseilla on pisteitä 10504 ja Suomella 9889.

Ecuadorin Antonio Lugon tyylinäyte.

Kommentit (1 kpl)

  • Lukija

    Hienoja suorituksia ja hyvin sekä asiallisesti kerrottu lukijalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*