Veera

Brasilialle kolmoisvoitto viisiottelun palloiluosiossa

Ilmailu-5-ottelun alueellisissa mestaruuskilpailuissa Upsalassa toisena lajina oli koripallon käsittely. Koriskisassa ei pelata matsia, vaan kukin kilpailija suorittaa nopeutta mittaavan tehtäväradan ja heittää 20 vapaaheittoa.

Brasilian André Kuroswiski voitti koripallon käsittelyn ja siirtyi kokonaiskilpailussa miesten sarjan kärkeen.


Koska koripallon käsittelyn alku oli samaan aikaan kuin ammunnan loppu, piti valita, kumpaa seurata ja koriksen alku jäi nyt näkemättä, kun kahdessa paikassa ei voi olla. Koriskisa järjestettiin Upsalan varuskunnan omassa liikuntahallissa.
Suomella oli kilpailussa kaksi miestä, Lauri Ikonen ja Mikko Honkasalo. Ikosen suoritus oli kilpailun alkupuolella, joten siitä ei ollut tietoa ennen kuin sai tulospalvelusta kisan päätyttyä koko kilpailun tuloslistan.
Honkasalo kilpaili samassa startti parissa Norjan Joachim Eiden kanssa. Honkasalo suoriutui radasta, johon kuuluu pallon kuljetusta, korin alta heittoja ja muita pallonkäsittelytaitoa mittaavia tehtäviä ajassa 54,5 sekuntia. Alle minuutin tuloksissa ei ole mitään valittamista. Eiden aika oli 55,3. Vapaaheitoista Honkasalo sai laudan kautta sisään kuusi ja suorana kaksi eli yhteensä kahdeksan. Eiden luvut olivat 3+6. Ottelupisteitä Honkasalo sai 806. Koska pisteytys painottaa vapaaheittoja, Eide sai 820 pistettä.
Lähtöjärjestyksessä oli lomittain miesten ja naisten sarjan startteja. Kiinnostava starttipari olikin se, jossa Espanjan Jesus Ramos Muñoz ja Norjan Stine-Therese Sjo olivat.

Espanjan Jesus Ramos teki toiseksi parhaan tuloksen vapaaheitoissa.


Ramos on pitkän linjan viisiottelija, yksi kokeneimpia. Hän itse asiassa oli jo päättänyt kilpauransa ja siirtynyt valmentamaan, mutta koska heidän joukkueessaan tuli loukkaantuminen, Ramos tuli paikkaamaan vanhasta muistista ja hyvin paikkasikin. Ammunnasta hän oli jo tienannut joukkueelleen 840 pistettä ja nyt pinnoja tuli mukavasti lisää. Aika oli 1.02,2, mutta vapaaheitoista onnistui peräti viisitoista, seitsemän laudan kautta, kahdeksan suorana. Pistetilille ropsahti 876 pinnaa.
Sjon aika oli 1.04,1 ja hän onnistui yhteensä kuudessa vapaaheitossa. Hän sai suorituksestaan 690 pistettä. Ja niin vain kävi, että vaikka myöhemmin ammunnan voittaja Anniken Milhan teki kovemman ajan 1.02,8, mutta vapaaheitoista onnistui neljässä, Sjon pisteet riittivät kisan voittoon. Milhan sai 652 pistettä ja oli naisten koriskisan kakkonen. Kolmas oli Brasilian Fernanda Pinheiro 596 pisteellään.

Norjan Stine-Therese Sjo starttaamassa. Sjo voitti koripallon käsittelyn naisten sarjan.


Miesten sarjassa heti Sjota ja Ramosta seuraavassa parissa nähtiin tasokas suoritus Brasilian André Kuroswiskiltä. Hänen aikansa oli 56,6 ja vapaaheitoista onnistui 17 (9+8). Pistesaldoon lisättiin 1052 pojoa.
Kuroswiskin tulosta ei kukaan pystynyt rikkomaan. Lähimmäs pääsi toinen brassi Gabriel Todesco, joka oli päivän nopein ajalla 53,2 ja sai vapaaheitoissa tuloksekseen 12. Sillä tienasi 960 pistettä. Lajipronssi ratkesi vasta toiseksi viimeisessä startissa, kun palloa lähti pompottamaan ammunnan voittaja, brasilialainen Frederico Brito. Hän teki ajan 55,7 ja sai sisään 13 vapaaheittoa, mikä oikeutti 942 pisteeseen.
Kokonaiskilpailua kahden lajin jälkeen johtaa Kuroswiski, Brito on toisena ja Norjan Frank Sandberg kolmantena. Naisten sarjaa johtaa Norjan Milhan. Huomenna kilpailu jatkuu esteuinnilla ja miekkailulla.

Norjan Anniken Milhan oli kakkonen naisten sarjassa. Hän johtaa kokonaiskilpailua


 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*