Veera

Brasilia voitti ilmailu-5-ottelun mestaruuden

Päätöslaji suunnistus ratkaisi ilmailu-5-ottelun alueellisten kilpailuiden mestaruuden Upsalassa. Brasilia onnistui pitämään kärkipaikkansa parhaana joukkueena, mutta miesten sarjan voiton vei ukrainalainen.
Yleensä suunnistuksen kärjessä on totuttu nkemään pohjoismaalaisia, mutta nyt lajimitalit menivät miesten sarjassa muihin maihin. Naisten sarjassa Norja jylläsi, viidestä parhaasta neljä oli norjalaisia.
Suunnistuksen nopein oli Ukrainan Dmitro Kmetshuk. Ruotsalaisten papereissa ukrainalaisen nimi on muodossa Kmetjuk (nimessä on suhuässä kuten sanassa tjugo). Kmetshukin aika oli 46.12.

Mikko Honkasalo oli suunnistuksessa viides.


Toiseksi tuli Espanjan Carlos Urios, joka säästeli kinttujaan edellisessä lajissa eli esteradalla ja hölkötteli radan läpi suorittamatta esteitä. Urioksen suoritus esteradalla diskattiin eli hän jäi pisteittä, mutta pystyi jatkamaan kilpailua suunnistuksessa. Urios veti radan ajassa 47.20.
Kolmas miesten sarjan suunnistuksessa oli Brasilian André Kuroswiski. Kuroswiski löysi rastit ajassa 49 minuuttia tasan. Suomen Mikko Honkasalo selviytyi hienosti viidenneksi tässä lajissa, hänen aikansa oli 49.37. Toinen suomalaisosallistuja, Lauri Ikonen oli viidestoista Ikosen aika 1.01,07.

Lauri Ikonen oli suunnistuksessa viidestoista.Toiseksi viimeisellä rastilla leimauslaite oli laitettu pieneen puutarhatuoliin.


Naisten sarjassa suunnistuskisan voiton vei Norjan Inger-Marie Hoberg. Ruotsin Ida Lundkvist tuli toiseksi ja kolmas oli Norjan Anniken Milhan. Naisten suunnistus oli hieman lyhyemmäksi reititetty kuin miehillä, mutta samassa maastossa he liikkuivat. Hobergin tulos oli 47.48, Lundkvistin 48.20 ja Milhanin 48.38.
Pisteytys menee samaan tapaan kuin esteradalla eli viiden parhaan ajan keskiarvo on 1050 pistettä eli ihannetulos. Juuri tasan laskennalliseen ihannetulokseen osui Kuroswiski. Kmetshuk sai voittotuloksellaan 1092 pistettä ja Urios 1075. Honkasalolle pisteitä heltisi 1037, neljänneksi sijoittuneelle Norjan Frank Sandbergille 1041. Ikonen sai puolestaan 860 pistettä. Naisten sarjassa Hobergin pisteet olivat 1098, Lundkvistille isteitä tuli 1090 ja Milhanille 1085,50.
Sää oli varsin hyvä ja eteläamerikkalaiset osallistujat ihastelivat ruskan väreissä koreilevaa metsää. Ecuadorilaisten mukaan heillä metsä on aina vihreä vuodenajasta riippumatta.
Koska ilmailu-5-ottelussa lajeja on oikeastaan kuusi eli ammunta, esteuinti, koripallon käsittely, miekkailu, esterata ja suunnistus, lopputuloksissa kultakin kilpailijalta jäjtetään heikoimman lajin pisteet pois.
Laskutoimitusten jälkeen itsestään selvä voittaja oli Kmetshuk, joka voitti myös uinnin ja sai erinomaiset tulokset miekkailussa ja ammunnassakin. Hänen loppupisteensä olivat 5289. Toiseksi tuli ammunnanja miekkailun voittanut Brasilian Frederico Brito 5084 pisteellään. Pronssimitalin sai niin ikään brasilialainen eli suunnistuksen ja ammunnan kolmonen ja koripallon käsittelyn voittaja Kuroswiski. Hänen pistesaaliinsa oli 4960.

Pronssimitalisti Brasilian André Kuroswiski voitti koripallon käsittelyn ja oli suunnistuksessa kolmas.


Honkasalo nousi hyvän suunnistuksen ansiosta seitsemänneksi. Hänen pistepottinsa oli 4568. Ikosen pisteet 3755 riittivät 23. sijalle.
Naisten arjan voitti ammunnan ykkönen Milhan. Kaksoisvoiton Norjalle varmisti Hoberg. Lundkvist toi isäntämaalle pronssia. Milhanin kokonaispisteet 4727,50, Hobergin 4430 ja Lundkvistin 4387.

Norjan Anniken Milhan voitti naisten sarjan kokonaiskilpailun.


Joukkuekultaa voitti Brasilia. Joukkueeseen kuului Briton ja Kuroswiskin lisäksi Joel Belo. Ukraina nappasi hopeaa. Heidän joukkueessaan Kmetshukin lisäksi kilpailivat esteradan kolmonen Dmitro Jerema  ja Andrei Poltavets. Pronssi meni Norjaan, joukkueella Sandberg, Joachim Eide ja Glenn Müller. Suomi oli yhdeksäs, mutta pitää muistaa, että Suomen joukkue ei ollut täysi, vaan kilpailijoita oli vain kaksi.

Miekkailussa Brasilian Joel Belo oli kalvan lisäksi aseistautunut soittopelillä. Joukkuekulta antanee brasseille lisää aihetta musisointiin.


Naisten sarjan voitti Norjan ykkösjoukkue eli Milhan ja Hoberg. Naisten sarjassa kilpailtiin kaksihenkisin joukkuein. Myös hopea meni Norjaan. Stine-Therese Sjö ja Stine-Mari Gabrielsen pitivät siitä huolen. Brasilian naiset, esteradan voittaja Ellen Souza ja uinnin ykkönen Fernanda Pinheiro veivät pronssin nimiinsä.

Inger-Marie Hoberg voitti suunnistuksen ja miekkailun ja sai esteradaltakin pronssia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*