Eurooppaa reissaten uutta etsien

Trollhättanin Innovatum – voisi ottaa oppia Kankaalle

innovatumvision2-e1389796519237

http://www.innovatum.se

Meillä oli perjantaina 17.4. mahdollisuus tutustua upeaan konseptiin – Trollhättanissa sijaitsevaan Innovatumiin. Teollinen toiminta on alkanut alueella jo 1800-luvulla, ja kuuluisat ja laadukkaat SAAB autot ovat täältä kotoisin. Kuitenkin 1990-luvulla, kertoi vierailumme isäntä, Innovatumin toimitusjohtaja Peter Zinean, alue alkoi olla  ”kohtalaisen” autio. Syntyi Innovatum: taidetta, tiedettä, historiaa, tulevaisuutta, bisnestä….monimuotoisuuden kehto. Voisiko täältä ottaa ideoita Kankaan alueen kehittämiseen? Voi!

inno_1

Innovatumissa sijaitsee myös yrityshautomo, joka oli meidän päätutustumiskohde. Onneksemme lähes koko hautomon porukka oli paikalla, ja pääsin kollegoideni Sonjan ja Elizabetin kanssa samaan kuvaan (taustalla Heny). On selvää, että Innovatumin väellä kansainvälistymisen suunta on etelä (Tanska, Saksa jne) ja länsi (mm. USA). Itään Suomenlahden yli on jo haasteellisempaa lähteä. Meitä jäi edelleen kutkuttamaan porukan kertomukset Drivhuset-hautomoista, jotka on ennen kaikkea tarkoitettu vielä opiskeleville. He tekevät siellä 24H-synnytyksiä!

Meille jäi vierailun jälkeen enää yksi mahdollisuus – palata Trollhättaniin.

Piirtelin laivamatkalla Tanskaan  ”huiman” piirroksen, joka kertoo ruotsalaisista, ja vähän suomalaisistakin. Klikkaa isommaksi, ehkä siitä saa sitten selvää….

innovatum_2

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*