Tapio Puolimatka

Tuleeko sukupuolesta pelkkä ilmoitusasia?

Rinteen hallituksen tarkoituksena on muuttaa juridinen sukupuolikäsitys itsemääräämisoikeuteen perustuvaksi:

”Säädetään itsemääräämisoikeutta kunnioittava laki sukupuolen vahvistamisesta. Vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan ja lääketieteelliset hoidot eriytetään juridisen sukupuolen korjauksesta. Sukupuolen voi hakemuksesta korjata täysi-ikäinen henkilö, joka esittää perustellun selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen. Sukupuolen korjaamiseen tulee harkinta-aika.” (Neuvottelutulos hallitusohjelmasta 3.6. 2019, Osaava ja osallistava Suomi, s. 87.)

Uuden lain mukaan juridisen sukupuolen vaihtaminen ei enää edellyttäisi minkäänlaisia lääketieteellisiä hoitoja tai muutoksia ihmisen biologisessa ilmiasussa.  Keskisuomalaisen sivuilla on kuitenkin toistuvasti esitetty väärinkäsitys, että uuden lain mukaan juridisen sukupuolen muutos edellyttäisi sitä, että henkilö antaisi kastroida itsensä.

Nyt on Puolimatka 5.8. paljastanut seksirikollisten salaliiton. Leikataan penis irti niin päästään naisten saunaan tirkistelemään.” (8.8.)

Ei kai kukaan voi pitää Puolimatkan satuja faktoina. Näyttäkää yksikin mies, joka kastroisi itsensä tirkistelläkseen alastomia naisia.” (18.8.)

Nämä kommentit perustuvat väärinymmärrykseen Rinteen hallituksen kaavaileman translain sisällöstä. Jo nykyisen translain puitteissa voi sukupuolensa juridisesti vaihtanut kastroitu mies päästä kaikille naisille tarkoitettuihin tiloihin. Rinteen hallituksen kaavailema muutos tarkoittaa sitä, että mitään lääketieteellisiä toimenpiteitä ei tarvita, pelkkä henkilön oma ilmoitus riittää.

Sama harhakäsitys toistuu twitter-keskusteluissa:

Ellen Ojala@Ellen_Ojala

Kuka käy läpi sen sairaan pitkän ja rankan prosessin, vaan jotta pääsee, miten se meni, ”löytämään helppoja uhreja”? Mitä ihmettä nyt.
Siis koko tää väite on naurettava. 😂

https://twitter.com/Ellen_Ojala/status/1160635268208177152

Ellen Ojala ei tiedosta, että Rinteen hallituksen kaavailema sukupuolenvaihdosprosessi ei vaadi mitään rankkoja prosesseja: sukupuolenvaihdos on pelkkä ilmoitusasia. Juridisen sukupuolen ilmoitusluonteisuus tekisi prosessista niin helpon, että sitä voisivat rikolliset käyttää hyväkseen.

Toisenlaista väärintulkintaa ilmentää Journalisti-lehden päätoimittajan Maria Petterssonin twiitti:

Vaikka Journalisti-lehti luonnehtii itseään ”laadukkaan journalismin, sananvapauden ja alan parhaiden perinteiden” edustajaksi, Pettersson ei asiallisesti tarkastele uuden translain naisten yksityisyydelle ja turvallisuudelle aiheuttamaa uhkaa. Hän pyrkii saattamaan väitteen naurunalaiseksi muuttamalla sen sisältöä. Tätä varten hän laittaa suuhuni väitteen, että cismiehet ”ryhtyisivät joukolla vaihtamaan sukupuolimerkintöjään”.

Kysymys ei ole joukkoliikkeestä, vaan siitä, että kohtuullisen pieni määrä rikollisia pystyy saamaan paljon pahaa aikaan tytöille ja naisille pystyessään naisen identiteetin turvin pääsemään naisille tarkoitettuihin tiloihin. Esimerkkejä tällaisista ongelmista on jo maissa, joissa itsemääräämisoikeuteen perustuva sukupuolikäsitys on otettu osaksi yhteiskunnallista toimintaohjelmaa. Journalisti-lehden päätoimittajan mukaan tämä kysymys tyttöjen ja naisten yksityisyydestä ja turvallisuudesta ei ole sen arvoinen asia, että siitä kannattaisi asiallisesti keskustella.

Vuonna 2017 Britannian oikeusministeriö päätti, että vangeilla on oikeus tulla kohdelluksi sen sukupuolen edustajana, johon kuuluvaksi he johdonmukaisesti identifioituvat. Samana vuonna transsukupuolisiksi identifoituvien vankien määrä nousi 70 %. Hallituksen tekemän kartoituksen mukaan Britannian vankiloissa oli vuoden 2018 lopulla 125 transsukupuolista vankia, joista 60 oli tuomittu yhdestä tai useammasta seksuaalirikoksesta.

Naiseksi identifioituvat biologiset miehet ovat joissakin tapauksessa alkaneet seksuaalisesti ahdistella naisvankeja saatuaan siirron naisvankilaan. Löytyy myös esimerkkejä siitä, miten miespuoliset seksuaalirikolliset ovat naisen identiteetin turvin päässeet naisille tarkoitettuihin tiloihin ja löytäneet itselleen helppoja uhreja.

Itsemääräämisoikeuteen perustuvan sukupuolikäsityksen suurin ongelma on kuitenkin se, että se saattaa hämmentää nuoria, jotka ovat epävarmoja identiteetistään. Tähän ongelmaan kiinnittää huomiota Genderfree Rainbow -niminen blogisti, joka on sukupuoliahdistuneen nuoren äiti.

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Itselleni se että minä tai tyttäreni joutuisimme seksirikollisen ahdistamaksi naistenvessassa tai tuomituksi syrjinnästä jos erektiomies-transnaisena tulisi suihkuhuoneeseen josta pyytäisin poistumaan eivät ole agendalla niin isoja juttuja kuin se että…

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Transaktivistit ruokkivat lapsessani näkemystä, että ruuminsa on tuhottava ja terveet elimet vaihdettava tekeleisiin, muuten hän joutuu tappamaan itsensä. Samanlainen tarina kuin täällä, mutta yhä epätoivon laaksossa, vaikka transitioitunut minun tuella https://www.ihmistenkirjo.net/blog/kuin-olisin-ollut-kuilun-reunalla-14-vuotiaan-suomalaistytn-tarina 

Kuin olisin ollut kuilun reunalla: 14-vuotiaan suomalaistytön tarina — KIRJO

Mä muutuin Sakeksi kun mä olin 12-vuotias. Kuka ikinä olikaan elänyt minuna koko mun lapsuuden ei ollut mä. Ja hän kuoli ja hänen tilalleen tuli Sakke. Tai no, hän ei ikinä kuollut. Yritin tappaa…

ihmistenkirjo.net

See Genderfree Rainbow’s other Tweets

Kommentit (105 kpl)

 • jumaanki

  Jaa että Räsäsen linjalla: lait hittoon ja raamattu tilalle. Sorry vaan, käräjillä hymy hyytyy.

 • jumaanki

  Yhä harvempi vauvoista saa kasteen: https://yle.fi/uutiset/3-10972603 . Samaan aikaan kristillisten yhteisöjen jäsenmäärä pienenee useilla kymmenillä tuhansilla luonnollisen poistuman kautta. Lisäksi yhteisöistä eroaa tämäkin vuonna keskisuuren suomalaisen kaupungin verran väkeä ja tahti kiihtyy. Kohta loppuu Starczewskin, Puolimatkan ja Räsäsen kaltaisten pullistelijoiden uhoaminen ja homoiksi syntyneet saavay olla homoja, eikä heidän tarvitse pakkoeheytyä kristillisten yhteisöjen painostuksesta – sehän on jo ihmisoikeuksienkin kannalta välttämätöntä.

 • Juhani Starczewski

  Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

 • jumaanki

  Päivi Räsänen on puolustellut törkeitä vihapuheitaan sillä, että hän on vain siteerannut täysin laillista kirjaa (=Raamattua) ja sieltä jakeiden takaa solvannut kaikkia maailman homoja mitä törkeimmällä tavalla. Onhan semmoinenkin laillinen kirja olemassa kuin ”Mein Kampf”. Onko Juhani ok, jos joku ryhtyy siteeraamaan sitä laillista kirjaa ja sitten kun siteeraajaa vastaan nostetaan oikeusjuttu, kai ryhdyt häntä puolustamaan samalla tarmolla kuin Räsästäkin?

 • Juhani Starczewski

  Suomen perustuslaki 11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus

  Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.

  Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

  12 § Sananvapaus ja julkisuus

  Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

  Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.
  +
  TUEN ILMAUS PÄIVI RÄSÄSELLE! JO YLI 3.800 ON SEN ALLEKIRJOITTANUT!
  https://www.facebook.com/juhani.starczewski/posts/10156737387128262
  ALLEKIRJOITA JA LAITA TIETO KAVEREILLE JA KAIKKIIN MAHDOLLISIIN RYHMIIN!
  https://www.adressit.com/tuen_ilmaus_paivi_rasaselle
  +

  Suomen perustuslaki
  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

  +

 • jumaanki

  Räsäsen sanomiset osoittaa, ettei vapauteen tarvitse kuulua vastuuta ja se näyttää olevan Starczewskillekin ok. Näiden pykälien perusteella myös muslimi voi laukoa kristityistä ihan mitä tahansa, totta kai voi, kun on uskon vapaus ja heidän pyhä kirja sanoo niin. Ja Mein Kampfiakin voi sananvapauden nimissä siteerata kuinka paljon tahansa, ei tarvitse välittää, loukkaako se joitakin.

 • Juhani Starczewski

  Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä!
  : ))

  TURHA ON TAISTELLA HERRAN VOIDELTUA VASTAAN!

  Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
  Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
  ”Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä.”
  Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
  Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
  ”Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni.”
  Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: ”Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
  Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
  Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät.”
  Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
  Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
  Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

 • jumaanki

  Älä Starczewski vittuile pakanoille, niitä on Suomessakin jo 2 miljoonaa. Taivaassa ei oikeasti asu ketään, joten älä enää jauha tuota samaa soopaa. Kukaan ei sieltä naura kellekään, kukaan ei sieltä uhkaile ketään pakanaa tai homoa. Täytyy sanoa, että maailmasta tulisi paljon nykyistä parempi paikka, jos sinun kaltaiset kiihkouskovaiset pitäisivät suunsa kiinni.

 • jumaanki

  Ja mistäkö tiedän ettei asu? Matalemmissa kerroksissa liikkuu Boengit tarkkoine tutkineen ja korkeammalla satelliitit, eikä merkkiäkään ole löydetty, Uskovaisten horinoiden mukaan siellä pitäisi olla ainakin joku jeesus odottelemassa sopivaa hetkeä laskeutua maan pinnalle. Kas kun siihen ei ole vielä yksikään flygari törmännyt. Kristittyjen kusetusta koko juttu.

 • Juhani Starczewski

  Ei ole pimeyttä, ei pilkkopimeää, johon voisivat piiloutua väärintekijät. Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: V. M. P!!! Ja muista lääkkeet. Ja tuohon kysymykseen ”enkö minä täytä taivasta ja maata”. Vastaus: ei täytä. Jotkut typerät kristityt yrittävät sen kyllä epätoivoisesti täyttää harhaopeillaan.

 • jumaanki

  Tulipa vielä mieleen, että ettekös te kristityt väitä sen jumalanne luoneen ihan kaiken, siis myös transut ja homotkin? Millä oikeudella sinä Juhani Starczewski rupeat arvostelemaan jumalasi luomia asioita? Meinaatko asettua jumalasi yläpuolelle? Hyi sinua, ei tällä käytöksellä taivaaseen pääse.

 • Juhani Starczewski

  Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: ’Tuntemattomalle jumalalle.’ Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.
  Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
  Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: ’Sillä me olemme myös hänen sukuansa.’ Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.
  Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista.”

 • jumaanki

  Ahaa, siis joku transu herätetään kuolleesta ja Starczewski tuomitaan ikuiseen kadotukseen. Ei olisi kannattanut syntisen maan matosen alkaa solvaamaan kansanedustaja Heinäluomaa. No, aina ei voi voittaa…

 • jumaanki

  Tässä viestiketjussa on ollut transsukupuolisten lisäksi ollut paljon puhetta homoista, niin oletkos Starczewski koskaan miettinyt, oliko jotkut raamatun hahmoista niitä. Ei se Jessekään tainnut olla kertaakaan naisen kanssa ”sillai” joten ei kai hän vaan ollut ”niitä”?

 • Juhani Starczewski

  Olet kyllä todella harhainen!

  1.Mooseksen kirja: Sodoman pahuus
  19:1 Ja ne kaksi enkeliä tulivat Sodomaan illalla, ja Loot istui Sodoman portissa; ja nähtyänsä heidät Loot nousi heitä vastaan ja kumartui maahan kasvoillensa.
  19:2 Ja hän sanoi: ”Oi herrani, poiketkaa palvelijanne taloon yöksi ja peskää jalkanne! Aamulla varhain voitte jatkaa matkaanne.” He sanoivat: ”Emme, vaan me jäämme yöksi taivasalle.”
  19:3 Mutta hän pyysi heitä pyytämällä, ja he poikkesivat hänen luoksensa ja tulivat hänen taloonsa. Ja hän valmisti heille aterian ja leipoi happamattomia leipiä, ja he söivät.
  19:4 Ennenkuin he olivat laskeutuneet levolle, piirittivät kaupungin miehet, sodomalaiset, sekä nuoret että vanhat, koko kansa kaikkialta, talon.
  19:5 Ja he huusivat Lootia sanoen hänelle: ”Missä ne miehet ovat, jotka tulivat luoksesi yöllä? Tuo heidät tänne meidän luoksemme, ryhtyäksemme heihin.”
  19:6 Silloin Loot meni ulos heidän luokseen portille ja sulki oven jälkeensä
  19:7 ja sanoi: ”Älkää, veljeni, tehkö niin pahoin.
  19:8 Katsokaa, minulla on kaksi tytärtä, jotka eivät vielä miehestä tiedä. Ne minä tuon teille, tehkää heille, mitä tahdotte. Älkää vain tehkö näille miehille mitään pahaa, sillä he ovat tulleet minun kattoni suojaan.”
  19:9 Mutta he vastasivat: ”Mene tiehesi!” Ja he sanoivat: ”Tuo yksi on tullut tänne asumaan muukalaisena, ja yhtäkaikki hän alati pyrkii hallitsemaan. Nytpä me pitelemmekin sinua pahemmin kuin heitä.” Ja he tunkeutuivat väkivaltaisesti miehen, Lootin, kimppuun ja kävivät murtamaan ovea.
  19:10 Silloin miehet ojensivat kätensä, vetivät Lootin luoksensa huoneeseen ja sulkivat oven.
  19:11 Ja he sokaisivat ne miehet, jotka olivat talon ovella, sekä nuoret että vanhat, niin että he turhaan koettivat löytää ovea.
  19:12 Ja miehet sanoivat Lootille: ”Vieläkö sinulla on ketään omaista täällä? Vie pois täältä vävysi, poikasi, tyttäresi ja kaikki, keitä sinulla kaupungissa on,
  19:13 sillä me hävitämme tämän paikan. Koska huuto heistä on käynyt suureksi Herran edessä, lähetti Herra meidät hävittämään sen.”
  19:14 Silloin Loot meni puhuttelemaan vävyjänsä, joiden oli aikomus ottaa hänen tyttärensä, ja sanoi: ”Nouskaa, lähtekää pois tästä paikasta, sillä Herra hävittää tämän kaupungin.” Mutta hänen vävynsä luulivat hänen laskevan leikkiä.
  19:15 Aamun sarastaessa enkelit kiirehtivät Lootia sanoen: ”Nouse, ota vaimosi ja molemmat tyttäresi, jotka ovat luonasi, ettet hukkuisi kaupungin syntivelan tähden.”
  19:16 Ja kun hän vielä vitkasteli, tarttuivat miehet hänen käteensä sekä hänen vaimonsa ja molempien tyttäriensä käteen, sillä Herra tahtoi säästää hänet, ja veivät hänet ulos ja jättivät hänet ulkopuolelle kaupunkia.
  19:17 Ja viedessään heitä ulos sanoi mies: ”Pakene henkesi tähden, älä katso taaksesi äläkä pysähdy mihinkään lakeudella. Pakene vuorille, ettet hukkuisi.”
  19:18 Mutta Loot sanoi heille: ”Oi herrani, ei niin!
  19:19 Katso, palvelijasi on saanut armon sinun silmiesi edessä, ja suuri on sinun laupeutesi, jota olet minulle osoittanut pelastaaksesi henkeni, mutta minä en voi päästä pakoon vuorille; pelkään, että onnettomuus saavuttaa minut ja minä kuolen.
  19:20 Katso, tuolla on kaupunki lähellä, vähän matkan päässä, paetakseni sinne; salli minun pelastua sinne – onhan se vähän matkan päässä – jäädäkseni eloon.”
  19:21 Ja hän sanoi hänelle: ”Katso, minä teen sinulle mieliksi tässäkin kohden; en hävitä kaupunkia, josta puhut.
  19:22 Pakene nopeasti sinne, sillä minä en voi tehdä mitään, ennenkuin olet sinne saapunut.” Siitä kaupunki sai nimekseen Sooar.
  19:23 Aurinko oli noussut, kun Loot saapui Sooariin.
  19:24 Ja Herra antoi sataa Sodoman ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta, Herran tyköä taivaasta,
  19:25 ja hävitti nämä kaupungit ynnä koko lakeuden sekä kaikki niiden kaupunkien asukkaat ja maan kasvullisuuden.
  19:26 Ja Lootin vaimo, joka tuli hänen jäljessään, katsoi taaksensa, ja niin hän muuttui suolapatsaaksi.
  19:27 Aabraham nousi varhain aamulla ja meni siihen paikkaan, jossa hän oli seisonut Herran edessä,
  19:28 katseli Sodomaan ja Gomorraan päin ja yli koko lakeuden, ja katso, maasta nousi savu niinkuin pätsin savu.
  19:29 Kun Jumala tuhosi sen lakeuden kaupungit, muisti Jumala Aabrahamia ja johdatti Lootin pois hävityksen keskeltä, hävittäessään ne kaupungit, joissa Loot oli asunut.
  19:30 Ja Loot lähti Sooarista ja asettui vuoristoon molempien tyttäriensä kanssa, sillä hän pelkäsi asua Sooarissa; ja hän asui luolassa, hän ja hänen molemmat tyttärensä.

 • jumaanki

  Vai tämmöisen analyysin minusta teki PhD Starczewski. Kertooko analyysi tarkemmin, onko kyse kertaluonteisita vai pysyvistä harhoista? Vakavuusaste asteikolla 1…10 olisi myös hyvä tietää. Laitanko tämän lausunnon pohjalta sairauseläkepaperit vetämään?

 • Juhani Starczewski

  2.Pietarin kirje:
  2:6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.

  Juudaan kirje:
  1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski, eiköhän olisi jo aika lopettaa tämä tyhjänpäiväinen lätinä, tarkoitan sinun jakamiesi lainatun tekstin lisäksi myös omia kirjoituksiani. Minun kirjoituksista 99% on ollut humoristista provosointia ja loput 1% sitä, että uskovaisten käytös ottaa päähän. Teillä ei ole mitään oikeutta solvata transihmisiä ja homoja! Suomessa ei eletä enää 1950-lukua, jolloin uskonto käytännössä määräsi melkein kaikesta, onneksi siitä on siirrytty lähemmäksi todellista demokratiaa. Vielä ei ole valmista, siitä kertoo mm. sisäministeri Räsäsen kannanotto, jossa lain ja raamatun tekstin ollessa ristiriidassa raamatun teksti voittaa. Demokraattisessa valtiossa ministeri olisi saanut välittömästi potkut. Sama logiikka on myös Starczewskin Heinäluoma-kommenteissa. Täällä Suomessa uskovaisilla on joku kummallinen suoja, jolla he saavat asetettua itsensä lain yläpuolelle, mutta se tulee vielä poistumaan. Tästäkin solvauksesta olisi pitänyt nostaa oikeusjuttu ja antaa tuomio. Kaiken lisäksi Starczewski on myöhempien kommenttiensa mukaan hyvin ylpeä lausumastaan solvauksesta. ”Saastaiset lapset” oli myös todella törkeä heitto, jolla tarkoittaneen kaikkia niitä tuhansia suomalaislapsia, joita ei heti synnyttyään ole pakkoliitetty kristilliseen yhteisöön vanhempien päätöksellä. Joka näin lausuu, on minusta täysin empatiakyvytön ja ehkä myös vakavasti sairas. Joku vielä joskus puuttuu näihin solvauksiin ja sitten Starczewskin poikaa viedään ja lujaa. Varmaan kirjoitat tänne vielä jotain, todennäköisesti yli 1000 sanan lainauksen jostain höpöhöpö eepoksesta ja mielelläni suon sinulle ilon saada sanoa viimeinen sana. Jos aiot raottaa omaa rajoittunutta sana-arkkuasi ja lausua joitain minuun kohdistettua nokkelaa, niin anna mennä vaan, jos se sinut onnelliseksi tekee, en nimittäin aio enää seurata tätä keskustelua. Vastuuseen kuitenkin sanomisistasi vielä joudut, se on varma!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*