Tapio Puolimatka

Tuleeko sukupuolesta pelkkä ilmoitusasia?

Rinteen hallituksen tarkoituksena on muuttaa juridinen sukupuolikäsitys itsemääräämisoikeuteen perustuvaksi:

”Säädetään itsemääräämisoikeutta kunnioittava laki sukupuolen vahvistamisesta. Vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan ja lääketieteelliset hoidot eriytetään juridisen sukupuolen korjauksesta. Sukupuolen voi hakemuksesta korjata täysi-ikäinen henkilö, joka esittää perustellun selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen. Sukupuolen korjaamiseen tulee harkinta-aika.” (Neuvottelutulos hallitusohjelmasta 3.6. 2019, Osaava ja osallistava Suomi, s. 87.)

Uuden lain mukaan juridisen sukupuolen vaihtaminen ei enää edellyttäisi minkäänlaisia lääketieteellisiä hoitoja tai muutoksia ihmisen biologisessa ilmiasussa.  Keskisuomalaisen sivuilla on kuitenkin toistuvasti esitetty väärinkäsitys, että uuden lain mukaan juridisen sukupuolen muutos edellyttäisi sitä, että henkilö antaisi kastroida itsensä.

Nyt on Puolimatka 5.8. paljastanut seksirikollisten salaliiton. Leikataan penis irti niin päästään naisten saunaan tirkistelemään.” (8.8.)

Ei kai kukaan voi pitää Puolimatkan satuja faktoina. Näyttäkää yksikin mies, joka kastroisi itsensä tirkistelläkseen alastomia naisia.” (18.8.)

Nämä kommentit perustuvat väärinymmärrykseen Rinteen hallituksen kaavaileman translain sisällöstä. Jo nykyisen translain puitteissa voi sukupuolensa juridisesti vaihtanut kastroitu mies päästä kaikille naisille tarkoitettuihin tiloihin. Rinteen hallituksen kaavailema muutos tarkoittaa sitä, että mitään lääketieteellisiä toimenpiteitä ei tarvita, pelkkä henkilön oma ilmoitus riittää.

Sama harhakäsitys toistuu twitter-keskusteluissa:

Ellen Ojala@Ellen_Ojala

Kuka käy läpi sen sairaan pitkän ja rankan prosessin, vaan jotta pääsee, miten se meni, “löytämään helppoja uhreja”? Mitä ihmettä nyt.
Siis koko tää väite on naurettava. 😂

https://twitter.com/Ellen_Ojala/status/1160635268208177152

Ellen Ojala ei tiedosta, että Rinteen hallituksen kaavailema sukupuolenvaihdosprosessi ei vaadi mitään rankkoja prosesseja: sukupuolenvaihdos on pelkkä ilmoitusasia. Juridisen sukupuolen ilmoitusluonteisuus tekisi prosessista niin helpon, että sitä voisivat rikolliset käyttää hyväkseen.

Toisenlaista väärintulkintaa ilmentää Journalisti-lehden päätoimittajan Maria Petterssonin twiitti:

Vaikka Journalisti-lehti luonnehtii itseään ”laadukkaan journalismin, sananvapauden ja alan parhaiden perinteiden” edustajaksi, Pettersson ei asiallisesti tarkastele uuden translain naisten yksityisyydelle ja turvallisuudelle aiheuttamaa uhkaa. Hän pyrkii saattamaan väitteen naurunalaiseksi muuttamalla sen sisältöä. Tätä varten hän laittaa suuhuni väitteen, että cismiehet ”ryhtyisivät joukolla vaihtamaan sukupuolimerkintöjään”.

Kysymys ei ole joukkoliikkeestä, vaan siitä, että kohtuullisen pieni määrä rikollisia pystyy saamaan paljon pahaa aikaan tytöille ja naisille pystyessään naisen identiteetin turvin pääsemään naisille tarkoitettuihin tiloihin. Esimerkkejä tällaisista ongelmista on jo maissa, joissa itsemääräämisoikeuteen perustuva sukupuolikäsitys on otettu osaksi yhteiskunnallista toimintaohjelmaa. Journalisti-lehden päätoimittajan mukaan tämä kysymys tyttöjen ja naisten yksityisyydestä ja turvallisuudesta ei ole sen arvoinen asia, että siitä kannattaisi asiallisesti keskustella.

Vuonna 2017 Britannian oikeusministeriö päätti, että vangeilla on oikeus tulla kohdelluksi sen sukupuolen edustajana, johon kuuluvaksi he johdonmukaisesti identifioituvat. Samana vuonna transsukupuolisiksi identifoituvien vankien määrä nousi 70 %. Hallituksen tekemän kartoituksen mukaan Britannian vankiloissa oli vuoden 2018 lopulla 125 transsukupuolista vankia, joista 60 oli tuomittu yhdestä tai useammasta seksuaalirikoksesta.

Naiseksi identifioituvat biologiset miehet ovat joissakin tapauksessa alkaneet seksuaalisesti ahdistella naisvankeja saatuaan siirron naisvankilaan. Löytyy myös esimerkkejä siitä, miten miespuoliset seksuaalirikolliset ovat naisen identiteetin turvin päässeet naisille tarkoitettuihin tiloihin ja löytäneet itselleen helppoja uhreja.

Itsemääräämisoikeuteen perustuvan sukupuolikäsityksen suurin ongelma on kuitenkin se, että se saattaa hämmentää nuoria, jotka ovat epävarmoja identiteetistään. Tähän ongelmaan kiinnittää huomiota Genderfree Rainbow -niminen blogisti, joka on sukupuoliahdistuneen nuoren äiti.

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Itselleni se että minä tai tyttäreni joutuisimme seksirikollisen ahdistamaksi naistenvessassa tai tuomituksi syrjinnästä jos erektiomies-transnaisena tulisi suihkuhuoneeseen josta pyytäisin poistumaan eivät ole agendalla niin isoja juttuja kuin se että…

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Transaktivistit ruokkivat lapsessani näkemystä, että ruuminsa on tuhottava ja terveet elimet vaihdettava tekeleisiin, muuten hän joutuu tappamaan itsensä. Samanlainen tarina kuin täällä, mutta yhä epätoivon laaksossa, vaikka transitioitunut minun tuella https://www.ihmistenkirjo.net/blog/kuin-olisin-ollut-kuilun-reunalla-14-vuotiaan-suomalaistytn-tarina 

Kuin olisin ollut kuilun reunalla: 14-vuotiaan suomalaistytön tarina — KIRJO

Mä muutuin Sakeksi kun mä olin 12-vuotias. Kuka ikinä olikaan elänyt minuna koko mun lapsuuden ei ollut mä. Ja hän kuoli ja hänen tilalleen tuli Sakke. Tai no, hän ei ikinä kuollut. Yritin tappaa…

ihmistenkirjo.net

See Genderfree Rainbow’s other Tweets

Kommentit

 • Anne Löytönen

  Kiitos Puolimatka! Pidä pintasi. Olet oikeassa.

 • Garbo

  Taas hän antaa ymmärtää, että rikollisuudessakin marginaalisesta ilmiöstä olisi tulossa suuri uhkaava ilmiö, ikäänkuin jopa valtavirtaa. Nuo professorin mainitsemat muutama kymmenen seksuaalirikollista ovat olleet rikollisia, niinkuin rikolliset ovat, ei se katso ihonväriä tai identiteettiä. Rikollisia varten on jo olemassa lait ja rangaistukset, mutta kokonaisia ihmisryhmiä ei voida rangaista vain joidenkin tekemien rikosten tähden.
  Kaikissa ihmisryhmissä on rikollisia, jopa professoreissa ja kristityissäkin. Kuitenkin kaikki tuntemani transsukupuoliset ovat hyvin asiallisia ja kilttejä ihmisiä. Jopa enemmän kuin ns tavalliset ihmiset, ja eräänkin kristinuskoa jopa tällainen ateistikin tai agnostikko kuten minä voin hyvin paljon kunnioittaa, koska siinä näen aitoa kristillisyyttä, mitä minä olen oppinut Jeesuksesta.
  Olen huolissani, pelkään, että ymmärtämättömät, jotka käsittävät professorin puheet niin, että nyt on vakava vaara, ja kaikki transsukupuoliset ovat uhkaavia rikollisia, joiden kimppuun on käytävä itsepuolustuksen nimissä, alkavat tositoimiin. Professorin pitäisi ymmärtää, että se on aivan hyvin mahdollista. Tällaista kehitystä ei voi mitenkään hyväksyä.

 • Garbo

  Kannattaisi tutkia tarkemmin lain tekstiä, jonka professori itsekin lainasi juttuunsa: Tekstissä selvästi sanotaan, että …”esittää perustellun selvityksen”…, “pysyvästi kokee”…, “harkinta-aika”. Ne voisi ihan hyvin vaikka alleviivata, koska ovat oleellisia kohtia, professorikin.
  Laki ei siis mahdollista sitä, että rikollinen henkilö voisi vain mielijohteesta mennä maistraattiin, ja ilmoittaa haluavansa korjata sukupuolensa merkinnän papereihinsa.
  Miksi siis nostaa vääristelevä hysteriaa lietsova argumentti pääargumentikseen, kun aivan muitakin paljon reilumpiakin tapoja olisi vastustaa uutta lakia? Ainakin huomiota saa, mutta myös vihaakin lietsottua. Ei hyvä.

 • Tosi Asia

  Kylläpä tätä puolivillaista tekstiä taas riittää. Eivät jaksa näköjään hihhuliveljet ja -sisaretkaan enää täysillä hehkuttaa. Jyväskylän Yliopisto ja sitä mukaa tiede onneksi liputtaa sateenkaaria ja osallistuu Pride-marssille ihan virallisesti. Aivan upeaa!! Puolimatkan tieteellinen alamäki on on säälittävää luettavaa. Valitettavasti koko yliopiston maine kärsii siinä mukana.

 • hmmm...

  Jos ilmoittautuu miehestä naiseksi, niin voi välttää asevelvollisuuden, vai kuinka?

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Taitaa olla tässä blogissa tarkoituksellinen uskonnollinen vihanlietsontaa ja väärinymmärryksen tarkoitus. Surullista. Missä on Rakasta lähimmäistäsi?Tai Armo.. ?

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Tämä asioiden oikominen ja yleistäminen on surullinen ilmiö. Kadotus-paratiisi akseli ja huoli toisten seksuaalisuudesta tuntuu olevan kietoutuneet toisiinsa. Myös muslimit vahtivat naisten siveyttä, näkevät asiat mustavalkoisina. Pelottelu olemattomilla uhkillaon vallankäyttöä joten miten olisi jos keskityttäisiin vaan oman parannuksen tekemiseen. Please

 • päiväperhonen

  Siksikö Rinteen vihervassarit haluavat poistaa eriilliset WC- tilat miehiltä ja naisilta? Eli yhteiset sellaiset. Täysi hulluus vaivaa nykyajan poliitikkoja tai sellaisiksi itsensä luulevia.

 • päiväperhonen

  “”suvaitsevaisuus kunniaan””
  – Kaikki kelpaa körttiläisille. Rinteen hallituksen vihervassareiden ko. uudistuskin.
  Ennenkuulumatonta!

 • Luitsi

  “Suvaitsevaisuus kunniaan” Seta järjesti Hesassa avoimen eurovaalipaneelin, johon kutsuttiin joka puolueesta edustaja. Kristilliset valitsivat Puolimatkan, mutta Seta esti hänen pääsynsä tilaisuuteen “Hänen mielipiteensä ovat niin kaukana meidän mielipiteestämme.”
  Minäkin pidän avoimen tilaisuuden “kasvisruuasta”.. juu ja kaikki röllit on tervetulleita, muttei se yks vegaani..stna!

 • Luitsi

  Kun hallitus on ottanut tämän kehitysaskeleen ja eduskunnassa on vain M/N vessoja… niin vihreät ja demarit jonottavat jalat ristissä invavessaan.

 • Vieno

  Olisikohan tämän herran jo korkea aika keskittyä työasioihin, että saisi sillä rintamalla jotakin tulosta aikaiseksi, esim. vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita kansainvälisillä foorumeilla?Tätä kautta palkanmaksaja (yliopisto ja sitä kautta veronmaksajat) voisivat saada edes jonkinlauista vastinetta rahoilleen. Julkaisuluettelossa ei tällaiailla blogikirjoituksilla ole mitään merkitystä.

 • Jape

  Se nimenomaan on vihapuhetta – vieläpä harvinaisen törkeää sellaista. Jos helvetti olisi olemassa, semmoisen kirjoittajat ja sen levittäjät joutuisivat sinne.

 • Luitsi

  Ai että uskonnollista vihapuhetta jne. En ainakaan artikkelissa mitään uskonnosta mainita. Jos sun takaraivossa kummittelee vihainen parrakas mies niin pidä se omana tietonasi. Sillä ei oo artikkelin kanssa mitään tekemistä.. ihan on omia rönsyjäsi.

 • Jape

  Tarkoitin lähinnä tuota Starczewskin ruikutusta, kun hän haluaa niin kovasti nuoleskella tätä Puolimatkaa, että jakelee sos medioissa hänen aikaisempia vihapuheita, niin nyt on sitten tullut vähän penaltia. Kaiken kaikkiaan Puolimatkan höpinät ovat aivan sairaita, joista homo-pedofilia kytkös oli kyllä ehdoton pohjanoteeraus, mutta hän ei taidakaan olla mikään moskeijan tuuhein parta.

 • Luitsi

  Ok. En ole lukenu mitään noita juttuja. Homo-pedofilia kuulostaa #?& !.. siis oudolta!!

 • Jape

  Ja mihin Starczewski pyrkii tällä viimeisimmällä, siirtyä ajassa 50v taakse päin homovihamieliseen yhteiskuntaan, missä kaikenmaailman Puolimatkat ja hänen itsensä kaltaiset hörhöt saavat mellastaa julistaen omaa sairasta vakaumustaan. Ei kiitos, parempaan suuntaan mennään ja te hörhöt olette onneksi hävinneet tämän pelin. Mahtaa ottaa pattiin…

 • Jape

  Tuli tuosta setakiellosta mieleen, että raamatun murjomille hörhöille + heidän lapsilleen voisi perustaa reservaatin, missä koulujen opetussuunnitelma menisi pilkun tarkasti raamatun mukaan. Jos esim. Ninni varastaa Jenniltä My Little Pony täytekynän, Ninnin käsi hakattaisi irti. Niko, Jesse ja Jami taas ovat saaneet koulun välitunnilla jostain käsiinsä pornolehden ja seurauksena talkkari kaivaa heiltä silmät pois. Iltapäiväkerhon toiminnasta vastaa nuoriso-ohjaaja Starczewski, jossa vähintään kerran viikossa varoitellaan homouden peikosta. Yliopiston rehtorina toimii itse oikeutetusti Puolimatka ja opetussuunnitelma on sen mukainen. Lainsäädännöstä vastaa Päivi Räsänen tuttuun tyyliinsä: kaikki tarvittavat ohjeet ja säännöt löytyvät raamatusta. Homoja ei yhteisössä ole, koska jos semmoinen sinne syntyy, hän karkaa tai sitten yhteisö ajaa hänet henkisesti loppuun – surullisin seurauksin.

  Reservaatin ulkopuolella on päästy irti ahdasmielisyydestä ja eletään suvaitsevan sovun ilmapiirissä. Kerran viikossa tulee tosi-tv lähetys reservaatin elämästä, joka on vuodesta toiseen kanavan suosituin ohjelma. Ohjelman lopuksi juontaja lausuu: ”kuvitelkaa, jos he eläisivät täällä keskuudessamme”. Niin, onneksi on niin, kuin nyt on.

 • Suvaitsevaisuus kunniaan

  Jape…mielenkiintoinen kommentti. Eikös nämä kristilliset koulut just tuota mallia kouluun aja, tosin hieman lievempänä..

 • Juhani Starczewski

  Väärät opettajat ja heidän tuomionsa

  2.Pietarin kirje:
  2:6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=2.+Piet.+2%3A1&rnd=1567192333316

  Juudaan kirje:
  1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta. http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Juud.+1%3A1&rnd=1567192409469

 • Juhani Starczewski

  Jokunen vuosi sitten tuli nuori mies rukoustilanteeseen ja tuli ilmi, että hän on homo. Sanoin hänelle, että tietääkö hän, että homous on synti (arkkipiispa ja nykykirkko ei tiedä). Hän sanoi, että kyllä hän tietää ja että hän kärsii tästä tilanteesta ja homoudestaan. Kysyin, että tunnustaako hän homouden syntinä. Kyllä hän halusi ja tunnusti syntinsä. Julistin hänelle synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja Hänen sovintoveressään. Sitten kysyin, että haluaako hän lähteä seuraamaan Jumalan Sanan mukaista Jeesusta ja hän halusi. Siunasin hänet ja hän lähti.

  Meni useampi vuosi, kun olin kävelemässä Kirkkopuistosta kohti Sokosta, kun ennen Kompassia vastaani tuli mies juoksuaskelin, joka sanoi. “Rauhantervehdys Juhani, mitä sinulle kuuluu?” En tunnistanut miestä ja jouduin kysymään, kuka hän on. Silloin hän kertoi, että hän on se homomies, jonka puolesta rukoilin. Sitten hän esitteli takanaan olevan vaimonsa ja rattaissa istuvan ja rattaiden vieressä olevat pikkutytöt. Pala nousi kurkkuuni ja tippa silmäkulmaan ja liikutukseltani en pystynyt sanomaan muuta kuin, että “Kiitos Jumalalle! Kiitos Jeesus”. “….sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.”
  Perhe lähti lähetystyhön kertomaan JEESUKSESTA, joka vapauttaa synnistä
  _
  Setan Petri Janhunen toimii aktiivisti evlutseurakunnassa, mutta ei ole uskossa Jeesukseen, eikä usko homoutta synniksi!

  https://www.facebook.com/notes/juhani-starczewski/setan-petri-janhunen-toimii-aktiivisti-evlutseurakunnassa-mutta-ei-ole-uskossa-j/1187273001332868/

 • Sara

  “Jos esim. Ninni varastaa Jenniltä My Little Pony täytekynän, Ninnin käsi hakattaisi irti. Niko, Jesse ja Jami taas ovat saaneet koulun välitunnilla jostain käsiinsä pornolehden ja seurauksena talkkari kaivaa heiltä silmät pois.”

  -Raamatusta tuollaiset toimintamallit eivät ole. Ja Raamattua lukiessa on ymmärrettävä mikä taho on ohjeiden antamisen kohderyhmä :) Esim. Mooseksn lain rangaistustavat koskivat Israelin kansaa erämaavaelluksella, vanhan liiton aikana.

  Että ollaanpa tarkkana siinä mitä väitetään.

 • Sara

  ” missä koulujen opetussuunnitelma menisi pilkun tarkasti raamatun mukaan. ”

  -Lisäksi, on ymmärrettävä se mikä koskee kaikkea lainsäädäntöä ja ohjeistusta. Laki ei ole yhtä kuin lain rikkomisesta säädetty rangaistus. Laki voi pysyä samana, mutta rangaistus voi muuttua, tai voidaan poistaa kokonaan.

  Tätä eivät Jeesuksen ajan fariseuksetkaan ymmärtäneet, kun ajattelivat, että Jeesuksen on “pakko” hyväksyä langenneen naisen kivittäminen.

 • Jape

  Niinpä niin. Raamatussa lukee näin, mutta sitä tutkitaankin noin. On se kumma satukirja.

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Ihan vaan muistutukseksi kaikille raamatulla toisten yläpuolelle asettuville homopelkääjille: Mckrae Game, joka oli yksi suurimmista eheytysliikkeen edustajista, on tullut ulos kaapista ja pyytänyt anteeksi tekemäänsä vahinkoa.. Eli ei auttanut rukoilu ym. Taitaa olla moni gaykammoinen juuri näitä, joka pelkää itseään. No hätä, tule kaapista ja rakasta itseäsi

 • titus

  Onko tosi että sukupuoli voidaan vasta nykyään todeta…Vuosimiljoonia on kait tiedetty mikä sukupuoli on pallot jalkovälissä tai niitten puuttuminen..voi voi..

 • Jape

  Naispappeuden vastustajat ihan tosissaan vakuuttivat 50v sitten, että jumala ei halua naista papiksi ja sehän on sitä paitsi vakava synti. Nyt heille naureskellaan. 50 v kuluttua kaikki nauravat Puolimatkan ja Starczewskin mielipiteille.

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Niinpä.. Voi jos ihmiset lakkaisivat pelkäämästä itseään ja toisiaan…

 • Juhani Starczewski

  Arvoisa päätoimittaja Pekka Mervola!

  Keskisuomalainen on jälleen rajoittamassa Sanan vapautta.
  Olen ollut vuosien ajan Keskisuomalaisen kestotilaaja.

  KSML: 3.9.2019 klo 10:50: Käyttö estetty Et voi toistaiseksi kirjoittaa tähän yhteisöön.

  Kauanko Keskisuomalainen aikoo estää kirjoittamiseni?
  En ole saanut asian johdosta minkäänlaista tietoa.
  Mikä on syynä tällaiseen toimintaan?

  Mielipiteen- ja sananvapaus
  19. artikla
  Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.
  Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

  Pikaista vastaustanne odottaen!

  Juhani Starczewski

  Muurarintie 9 B 8
  40520 JYVÄSKYLÄ
  +358 40 757 3537
  juhani.starczewski@elisanet.fi

  Kotisivu: http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/
  Facebook: https://www.facebook.com/juhani.starczewski
  Twitter: https://twitter.com/juhanistarczews

 • Juhani Starczewski

  Hullu sanoo sydämessänsä: “Ei ole Jumalaa.” Turmiollinen ja iljettävä on heidän väärä menonsa; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on. Psalmit: 53:2
  +
  KESKISUOMALAINEN 3.9.2019 klo 10:50: Käyttö estetty Et voi toistaiseksi kirjoittaa tähän yhteisöön.
  Todella törkeää, että KAIKKI komenttini on poistettu ja tänne on jätetty tuollaisia ala-arvoisia kommentteja.
  Mielipiteen- ja sananvapaus
  19. artikla
  Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.
  Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus
  +
  @TorstiR
  jumaanki harjoittaa vihapuhetta
  +
  jumaanki 8t 
  @TorstiR
  jumaanki harjoittaa vihapuhetta
  En harjoita. Eihän se minun syy ole, jos sinä otat tosiasioiden kuulemisen sillä tavalla. Jos näillä palstoilla joku harjoittaa vihapuhetta, niin se on Juhani Starczewski, tulee tosi törkeää kommenttia homoista ja kaikkia heidän ihmisoikeuksiaan puolustaneista. Tämä on törkeintä vihapuhetta ikinä: “Jumala saattoi rangaista Heinäluomaa vaimon kuolemalla” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000863352.html

 • jumaanki

  Juhani Starczewski, minä olen sanonut: “jumalaa ei ole” ja voin sanoa se tässä sinulle ja miullekin: “JUMALAA EI OLE”. Sinä vihjasit Psalmit 53.2. jakeella, että koska sanon näin, olen hullu. Onko sinulla lääketieteellinen pätevyys arvoida asiaa? Tämänkin voisi luokitella vihapuheeksi, mutta en viitsi asiasta sen suurempaa numeroa tehdä, koska sinä lausuessasi tämän et vaan tiedä, mistä puhut. Toivon todella, että pääset jossain vaiheessa näistä harhaisista ajatuksistasi eroon. Ehkä jollain järjestöllä voisi olla jotain eheytyshoitoa tarjolla, missä noden jyrkkien mielipiteiden tilalle tulisi edes ripaus suvaitsevaisuutta, kannattaisi kokeilla.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: ainuttakaan minun kommenttia ei ole mistään lehdistä poistettu, eikä kommenttien kirjoittamisoikeuksia rajoitettu. Sinun kommentteja on poistttu vaikka kuinka paljon ja rajoituksia on asetettu useita kertoja. Mieti sitä!

 • Juhani Starczewski

  Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.

  2. kirje Timoteukselle 3
  Lopunajan ihmiset
  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=2.+Tim.+3%3A1&rnd=1567680481607
  3:1 Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
  3:2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
  3:3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
  3:4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
  3:5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
  3:6 Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja,
  3:7 jotka aina ovat opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen.
  3:8 Ja niinkuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastustavat totuutta, nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, jotka eivät uskonkoetuksissa kestä.
  3:9 Mutta he eivät pitemmälle edisty, sillä heidän mielettömyytensä on käyvä ilmeiseksi kaikille, niinkuin noidenkin mielettömyys kävi ilmi.
  3:10 Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, vaellustani, aivoitustani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani, kärsivällisyyttäni,
  3:11 vainoissa ja kärsimyksissä, samanlaisissa kuin minun osakseni tuli Antiokiassa, Ikonionissa ja Lystrassa. Mimmoisia vainoja olenkaan kärsinyt, ja kaikista Herra on minut pelastanut!
  3:12 Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.
  3:13 Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen.
  3:14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
  3:15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
  3:16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
  3:17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

 • Juhani Starczewski

  Eksyttävät opetukset
  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=1.+Tim.+4%3A1&rnd=1567683594471

  1.Timoteuksen kirje:
  4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
  4:2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
  4:3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
  4:4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
  4:5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
  4:6 Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
  4:7 Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
  4:8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
  4:9 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
  4:10 Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
  4:11 Tätä käske ja opeta.
  4:12 Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa.
  4:13 Lue, kehoita ja opeta ahkerasti, kunnes minä tulen.
  4:14 Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, vanhinten pannessa kätensä sinun päällesi.
  4:15 Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.
  4:16 Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

 • jumaanki

  Jahas, Starczewski ei vieläkään tajua, miksi moderaattori puuttuu hänen ”viesteihin”. Ei KUKAAN viitsi lukea näitä hänen kilometrin pituisia lainauksia jostain hiton satuseppojen kokoelmateoksesta. Jos edes joskus tulisi joku oma ajatus, mutta ei! Tai no, olihan se ylpeänä lausuttu Heinäluomaan kohdistunut törkeä loukkaus ihan omaa tuotantoa ja kertoo kyllä, että sen lausuja on täysin empatiakyvytyön olento.

 • Juhani Starczewski

  Puhemies Heinäluoma oli kristillisessä avioliitossa. Hän oli henkilö, joka rikkoi tuon kristillisen avioliittokäsityksen Suomessa, kun hyväksyi sodomiittiarkkipiispaMäkisen jumalattomat lausunnot ja napautti lain voimaan Eduskunnassa!

  Finlandiasta homolandiaksi 28.11.2014 /12.12.2014 puolesta 105/101 vastaan 92/90! Presidentti Niinistö vahvisti lain 22.2.2015!
  https://www.facebook.com/notes/juhani-starczewski/finlandiasta-homolandiaksi-28112014-12122014-puolesta-105101-vastaan-9290-presid/1254423704617797/

  Roomalaiset 1
  1:32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

  1.Johanneksen kirje:
  5:16 Jos joku näkee veljensä tekevän syntiä, joka ei ole kuolemaksi, niin rukoilkoon, ja hän on antava hänelle elämän, niille nimittäin, jotka eivät tee syntiä kuolemaksi. On syntiä, joka on kuolemaksi; siitä minä en sano, että olisi rukoiltava.
  5:17 Kaikki vääryys on syntiä. Ja on syntiä, joka ei ole kuolemaksi.

  Empatiakyvyttömät ihmiset joutuvat kokemaan kovia – Usko pois!

 • Juhani Starczewski

  Suomalainen poliitikko viharikollisuuden tutkinnassa Raamatun jaon jakamisesta Facebookissa

  Google-kääntäjällä:
  Fox News Flash -sivun otsikot 5. syyskuuta
  Poliisi tutkii kristillistä poliitikkoa suomessa väitetystä “viharikoksesta”, koska hän jakoi Facebookissa raamatun jaon kritisoidakseen LGBT Pride -juhliin osallistuneita kansalliskirkkoja.

  Postissa kongressinainen Päivi Räsänen, kristillinen demokraatti, kritisoi Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa osallistumisesta kesäkuun LGBT Pride -tapahtumiin. Hänen kritiikkinsä oli romaani Room. 1: 24-27 -kuvasta, joka kuvaa saman sukupuolen suhteita “häpeälliseksi”.

  MUUTOSTEERAPIAJÄRJESTELMÄN PERUSTAJA TÄTÄ TIETÄÄ: “Olin väärässä!”

  Hänen virkansa johti Räsänenin tutkinnan kohteena Suomen poliisiin seksuaalivähemmistöjen ja sukupuolivähemmistöjen epäiltyjen yllytysten johdosta.

  ”Tutkintaa ei ole vielä saatu päätökseen. Poliisi toimittaa lisätietoja, kun tutkimukset on saatettu päätökseen tai esitetty syyttäjälle syytteitä tutkittavaksi “,” tutkimuksesta vastaava Helsingin poliisilaitoksen virkamies kertoi Helsinki Timesille.

  Suomalainen kristillisdemokraattinen parlamentin jäsen ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen.
  Suomalainen kristillisdemokraattinen parlamentin jäsen ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen. (Facebook: Päivi Räsänen)

  Suomen evankelis-luterilaisen kirkon (ELCF) jäsenen ja naimisissa olevan pastorin kanssa toiminut Räsänen tuli tuleen kesäkuun Facebook-viestilleen: “Kuinka kirkon opillinen perusta, Raamattu, voi olla yhteensopiva ylösnousemisen kanssa?” häpeästä ja synnistä ylpeyden aiheena? #LGBT # HelsinkiPride2019. ”

  Suurin osa (69 prosenttia) suomalaisista on ELCF: n jäseniä, ja evankelisen fokuksen mukaan sen kehitys on ollut tasaista viime vuosina.

  Elokuun puolivälissä suomalainen poliitikko tweettoi: ”Minusta ei ole huolta, koska luotan, että tämä ei siirry syyttäjän puoleen. Olen kuitenkin huolestunut siitä, pidetäänkö Raamatun lainaamista jopa “lievästi” laitonta. Toivon, että tämä ei johda kristittyjen itsesensuuriin. Rom. 1: 24-27.”

  Räsänen vähemmistöpuolueella on viisi paikkaa 200-paikkaisessa eduskunnassa. Hänet tunnetaan puolustamallaan perinteisiä kristittyjä näkemyksiä abortista ja avioliitosta, mutta nimitetyksi “homofobiseksi” poliitikot tweettivät: “Ei ole oikein pitää kristittyä vakaumusta fobiana.”

  Hän on yksi kolmesta oikeudenkäynnin kohteena olevan tutkimuksen kohteena olevan maan kolmesta poliitikosta. Hän on liittynyt sosiaalidemokraatti Hussein Al-Taee ja Suomalaispuolue Juha Mäenpääen, joita epäillään rasististen kommenttien vuoksi yllyttämisestä.

  https://www.foxnews.com/world/bible-verse-lgbt-hate-crime-investigation?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A%20foxnews%2Fworld%20%28Internal%20-%20World%20Latest%20-%20Text%29

 • Juhani Starczewski

  Avoin kirje arkkipiispa Luomalle -> Lopuksi apostoli suuntaa sanansa niille, jotka ”vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.”

  18.6.2019 17:31 Päivi Räsänen

  Olen lähettänyt arkkipiispa Luomalle avoimen kirjeen, joka nousee kirkon Pride-kumppanuuden herättämästä huolesta. Olen huolestunut siitä, että suuri joukko kirkon aktiivisimpia kristittyjä on alkanut enenevästi pohtia mahdollista eroa kirkosta. Kirjeeni on tässä kokonaisuudessaan alla.

  Arvoisa Arkkipiispa Tapio Luoma!

  Lähestyn Teitä avoimella kirjeellä suuren huolen vuoksi. Kotiseurakuntani Riihimäen kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston jäsen Kaarlo Saxell ilmoitti viime viikolla kirkkoneuvoston kokouksessa eroavansa raskain sydämin kirkosta, jota hän oli palvellut 40 vuoden ajan kirkon nuorisotyöntekijänä. Riihimäen seurakunta päätti kirkkoherran johdolla osallistua Pride-viikon tapahtumiin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kirkkovaltuustossa tekemämme ehdotus sateenkaarimessun torjumisesta jäi vähemmistöön. Kaarlo Saxell totesi, että hän ei omantunnonsyistä voi olla osallinen sellaisessa kirkossa, jossa tietoisesti tehdään Raamatun, Jumalan sanan vastaisia valintoja.

  Saxell ei ole ratkaisussaan yksin. Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin.

  Kirkkomme on nyt julkisesti ilmoittautunut tämän vuoden Pride-tapahtuman viralliseksi kumppaniksi. Surukseni olen saanut tietää, että kirkkohallituksen johtoryhmän lisäksi myös te, arkkipiispa Luoma olette antanut tälle hyväksyntänne.

  Miksi juuri Pride nostaa esiin nämä kysymykset? Huolessa ei ole kysymys homofobiasta tai seksuaalivähemmistön syrjinnästä. On kysymys Raamatusta. Kirkkomme tunnustaa kirkkolainkin mukaan Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa. Raamattu on kristitylle uskon ja elämän ylin ohje. Raamatun opetus homoseksuaalisuuden harjoittamisesta on johdonmukainen ja selkeä. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi ja avioliitto säädettiin naisen ja miehen väliseksi. Pride-tapahtuman aatteellisena tavoitteena on ylpeys sellaisista suhteista, joita Raamatussa johdonmukaisesti kuvataan Jumalan tahdon vastaisiksi. Homoseksuaaliset suhteet, samoin kuin muutkin avioliiton ulkopuoliset suhteet kuvataan Raamatussa synniksi ja häpeäksi.

  Toivon sydämestäni, että ottaisitte vakavasti apostoli Paavalin varoituksen sanat Roomalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta. Siinä apostoli kuvaa niin homoseksuaalisuuteen kuin muihin elämänalueisiin liittyviä syntejä. Lopuksi apostoli suuntaa sanansa niille, jotka ”vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.”

  Jokainen ihminen on Jumalan kuvaksi luotuna arvokas. Jeesus on sovittanut kaikkien ihmisten synnit ristinkuolemallaan. Kirkon tehtävä on pitää esillä armon ja totuuden sanomaa Kristuksesta. Armon sanoma kuuluu meille kaikille syntisille. Kirkko ei syyllisty syrjintään, jos se uskaltaa käyttää sanaa synti niin homosuhteista kuin muista avioliiton ulkopuolisista sukupuolisuhteista. Sen sijaan kirkko syyllistyy homoseksuaalien syrjintään, jos he eivät saa kuulla Jumalan sanan koko totuutta, joka sisältää niin lain kuin evankeliuminkin. Armoa tarvitsevat vain syntinsä tietävät ja tuntevat ihmiset.

  Toivotan siunausta ja johdatusta vaativaan tehtäväänne ja aurinkoista kesää!

  Helsingissä 18.6.2019

  ystävällisin terveisin Päivi Räsänen

  kansanedustaja, kirkkovaltuutettu, ex-kirkkoministeri (2011-2015)

  http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277479-avoin-kirje-arkkipiispa-luomalle

 • Juhani Starczewski

  Evlutkirkkovaltuutetut keskustelevat poliisn kautta!

  Miikka Keränen
  Rovaniemi
  Vihreät
  Rovaniemeläinen vihreä kaupunginvaltuutettu ja kirkkovaltuutettu.
  Gradua vaille valmis ekonomi ja vaatetussuunnittelun opiskelija.
  Feministi ja federalisti.

  Kirje, joka uhkaa henkeäni
  19.6.2019 09:36 Miikka Keränen Helsinki Pride Kansanryhmää vastaan kiihottaminen Kristillisyys Lähimmäisenrakkaus Päivi Räsänen

  Uuden ja tuntemattoman pelkääminen on täysin tavallista. Se on inhimillistä ja sen perustana on oletettavasti evoluution kannalta järkevä varovaisuus. Kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät ole tuttuja, joten jotkin ennakkoluulot ja tietämättömyys ovat sinänsä ymmärrettävää. Mutta Päivi Räsänen (kd) on lääkäri, kansanedustaja ja entinen ministeri. Hän tietää täsmälleen mistä puhuu. Hän ei kärsi homofobiasta. Hän on valinnut homovihan.

  Räsänen ja hänen puolueensa KD on johdonmukaisesti ja jatkuvasti osoittanut, että heille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjiminen ja kiusaaminen on olennainen osa politiikkaa. Se ei ole satunnaista tai vain yksittäisten edustajien huutelua, vaan se on näkyvää ja vahvaa. Esimerkiksi nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah halusi käyttää erikseen osan hallitusohjelman kommentoinnista hyökätäkseen translakia ja siten transihmisiä vastaan. Vuosien varrella ulostulot ovat olleet systemaattisesti vähemmistöjä vastaan, esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain ja äitiyslain osalta.

  Räsänen on nyt osoittanut avoimen kirjeen arkkipiispa Tapio Luomalle. Siinä hän julkisesti sanoo, että: “Toivon sydämestäni, että ottaisitte vakavasti apostoli Paavalin varoituksen sanat Roomalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta. Siinä apostoli kuvaa niin homoseksuaalisuuteen kuin muihin elämänalueisiin liittyviä syntejä. Lopuksi apostoli suuntaa sanansa niille, jotka ”vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.””

  “Jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet.” Räsänen on valinnut homovihan ja nyt puhuu meistä sellaisina, jotka ansaitsevat kuoleman. Uskallan väittää, että Räsänen kiihottaa kansanryhmää vastaan, kohteenaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

  Mielestäni tämä Räsäsen jatkuva syrjintä ja kiusanteko on otettava nyt erittäin vakavasti, kun sävy on muuttunut näin uhkaavaksi. Jos jollekin sanotaan kasvotusten, että hänet pitäisi tappaa, pitää välittömästi ottaa yhteyttä poliisiin. Yhtään kenenkään terveyttä tai henkeä uhkaavaa puhetta ei voi ottaa liian kevyesti.

  Elämme pride-kuukautta. Toivonkin, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt muistavat, että tapahtuman taustalla on mielenosoitukset ja kapina oikeuksiemme puolesta. Meidän on tultava yhteen, ja juhlahumunkin keskellä pidettävä huoli, että fokus on silti aina ihmisoikeuksien ja vapauksien saavuttamisessa. Ja toivon, että myös liittolaisemme tekevät niin myös muina kuukausina: emme tarvitse sateenkaarilippuja vain kesäkuussa, vaan tarvitsemme perusoikeuksia vuoden jokaisena päivänä.

  Ja uskonsisarilleni esitän vielä toiveen: eletään todeksi Jeesuksen opetukset armosta ja lähimmäisenrakkaudesta. Se on aidon kristillisyyden perusta.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: sinä siis edelleen olet tästä Heinäluoman törkeästä solvaamisesta hyvin ylpeä. Se on sairasta! Et ilmeisesti osaa edes kuvitella, miltä tuntuu menettää pitkäaikainen elämänkumppani, rakas puoliso, joka melko nuorena menehtyi vakavaan sairauteen ja sitten saa vielä lukea lehdistä, että joku sekopää väittää puolison menehtymisen johtuvan asianosaisen työstä eduskunnassa. Vetää sanattomaksi. On sanottu, että empatia erottaa ihmiset eläimistä, mutta tämän törkysolvauksesi luettuani olen varma, että koirallani on empatiaa enemmän kuin sinulla. Itse kirjoitit: ” Empatiakyvyttömät ihmiset joutuvat kokemaan kovia – Usko pois!”, sitä odotellessa. Ihan ensiksi heiltä lähtee oikeudet kirjoitella julkisiin medioihin sairaita mielipiteitään, mutta jatkoa varmaan piisaa. Jos uhkailusi taas tarkoitti sitä, että joku höpöjumala tulee ja istuttaa minuun syöpäsoluja, niin ei tehoa minuun. Ihan yhtä suuri riski on siinä, että Muumipappa tulee ja kamppaa.

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Tulee mieleen näistä kirjoituksista Nokia Mission johtaja, joka tulikivenkatkuisesti saarnasi ja lopulta hoksasi tulla ulos kaapista.. Vaati varmaan rohkeutta..

 • jumaanki

  Tämmöinen uskovaisten pullistelu on ihan käsittämätöntä. Miten voi olla mahdotonta ymmärtää, että kyse on uskosta ja on täysin jokaisen oma asia, mihin uskoo. Kristilliset yhteisöt kaivavat vain omaa kuoppaansa, kun nämä sosiaalisen median evankelistat rupeavat uhkailemaan eri mieltä olevia jollain kuvitteellisella höpinällä. No, tänäkin vuonna tulee ennusteen mukaan yhteisöihin kuuluvien määrä laskemaan lähes 100 000 jäsenellä, eli vielä muutama vuosi, niin Suomessa mennään alle 50%:n, joten eiköhän sitten lainsäädännöllä törkyturvat saada tukittua. Vähän vielä lisää tämmöistä homovihaa, niin raja saavutetaan hyvinkin nopeasti.

 • Juhani Starczewski

  Johanneksen evankeliumi: JEESUS:
  17:14 Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole.

  15:16 Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi.
  15:17 Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.
  15:18 Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä.
  15:19 Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.
  15:20 Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: ‘Ei ole palvelija herraansa suurempi.’ Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.
  15:21 Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt.
  15:22 Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat.
  15:23 Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni.
  15:24 Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni.
  15:25 Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: ‘He ovat vihanneet minua syyttä.’
  15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.
  15:27 Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani.”

 • Juhani Starczewski

  Luukkaan evankeliumi: JEESUS:
  12:32 Älä pelkää, sinä PISKUINEN lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.

 • jumaanki

  Kokelillaanpa Starczewskin tyyliä, eli copy-pastella vetaistään tänne jotain – ihan sama liittyykö se keskusteltavaan asiaan:
  Juice Leskinen: Jumala
  Jumalalle soitin, koitin sitä tavoittaa Missä äijä väijyy, kun ei sitä kiinni saa? No, neuvottelemassa ja toivoo, ettei häirittäis Muuten asekaupat paavin kanssa hoitamatta jäis
  Missä hän on? (Kesälomalla lokakuuhun) Missä hän on? (Meni seuroille Joensuuhun) Missä hän on? (Hän tutustuu kolmansiin maihin) Missä hän on? (Vapaalla maanantaihin)
  Rukoilin ja yritin huomiota käännyttää Missä äijä väijyy? Miksi minut näännyttää? Piispain kokouksessa ottaa kantaa naispappeuteen Eikä ota ketään vastaan, kuulemiin huomiseen
  Missä hän on? (Hän on aseita siunaamassa) Missä hän on? (Täytyy laskea aneverokassa) Missä hän on? (Sakaristossa, suljetuin ovin) Missä hän on? (Kokous kestää vieläkin tovin)
  No, lopulta Hän löytyi, Hän sanoi: “Minä harkitsen” Saatanasti sekaisin olivat arkit sen Arkkienkelinkin mielestä homma haisee pahalle Ei se ehkä ole kuollut, mut se haisee rahalle
  Missä hän… (Hän on poikiaan uhraamassa) Missä hän on? (Seminaarissa Maariassa) Missä hän on? (Hän on käymässä raastuvassa) Missä hän on? (Kärysi lahjusjupakassa) Missä hän on? (Hän aikoo myydä luvatun maansa) Missä hän on? (Hoitaa vaalikampanjaansa) Missä hän on? (Jälleen huomenna virastossa) Missä hän on? (Näkyleipomossa)
  Missä hän on? (Hän on poikiaan uhraamassa) Missä hän on? (Seminaarissa Maariassa) Missä hän on? (Hän on käymässä raastuvassa) Missä hän on? (Kärysi lahjusjupakassa) Missä hän on? (Hän aikoo myydä luvatun maansa) Missä hän on? (Hoitaa vaalikampanjaansa) Missä hän on? (Jälleen huomenna virastossa) Missä hän on? (Näkyleipomossa) Missä hän on?

 • jumaanki

  Näin kirjoitti Hannu Salama teoksessaan Juhannustanssit. Ei liity mitenkään aiheeseen, mutta kokeillaan edelleen Starczewskin tyylillä:

  Ja Jeesus lähti Kapernaumista kolmen lapsen äidin kanssa ja pysäytti Mossensa vähän ennen Jerikon tienhaaraa ja poikkesi ämmän kanssa tiepuoleen ja paikkaa on siitä alkaen kutsuttu Raapatraapatiksi, se on: kaksi aasinhäntää ristissä. Ja Jeesus sanoi jenkilleen: oi te epäuskoiset, jos minä en tulisi Jerusalemiin tiineen aasintamman kanssa niin te sanoisitte, ettei Jeesus ole Jumalan poika.”

  ”Ja totisesti minä sanon teille, kun tulee päivä niin te huudatte täällä on Herra ja tuolla on Herra ja jokapuolella Herra ja hiialahiiala mutta te ette enää muista että Jeesus seurustelee vakituiseen tiineen aasintamman kanssa koska Jeesus ei ole mikään tuhkamuna.”

 • Juhani Starczewski

  2.Pietarin kirje:
  3:3 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan…

  Juudaan kirje:
  1:18 sanoen teille: “Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan.”

 • Juhani Starczewski

  Nyt näköjään kiima iski tosissaan!

  Roomalaiset
  1:26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
  1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
  1:28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

  1:22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
  1:23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
  1:24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
  1:25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Room.+1%3A1&rnd=1567764594827

 • jumaanki

  No johan pomppas, Starczewskiin iski kiima! Kerro lisää….. tai kun tarkemmin mietin, älä kerrokaan.

 • jumaanki

  Nyt kaikki kalenterit esiin, Starczewski puhuu viimeisestä päivästä. Ai jai, onko jo huomenna, pitääpä kireesti nostaa perunat.

 • jumaanki

  Jääkööt tämä kommentointi osaltani tähän, kiitos kaikille muille paitsi Starczewskille mielipiteistä. Jatkakoon Starczewski täällä uskonkirjojen ym. potaskan julkaisua ihan omassa rauhassaan.

 • Juhani Starczewski

  JEESUS: Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin; mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin.”

 • Zenderrrothnesseus

  Jokainen, joka vähääkään on perehtynyt Raamatun tieteelliseen tutkimukseen, osaa arvostaa Raamattua, jos ei uskonnollisessa mielessä, ainakin kirjallisuushistoriallisessa mielessä. Ihmiset, jotka väittävät Raamattua satukirjaksi ovat monessa mielessä väärässä. Tätä asiaa voitte kysyä ateisteilta raamatuntutkijoilta. Uskonnottomat tutkijat voivat kertoa teille muutamia faktoja Raamatusta, jotta osaisitte keskustella aiheesta ja kunnioittaa kirjaa edes kirjallisuushistoriallisesta näkökulmasta. Ymmärrän, että se voi olla liikaa vaadittu. On helpompaa vain laukoa typeriä kommentteja asioista, joista ei oikeasti tiedä oikeastaan tuon taivaallista. Jos ei saa itsestään irti sen vertaa, että viitsisi ottaa asioista selvää, ei kannata kommentoida.

 • jumaanki

  En arvosta. Eikös se ala jotakuinkin näin: “Alussa loi jumala taivaan ja maan”. No, ihanko tuosta vaan taikasauvaa heilauttamalla tehdä sipaisi maan + muut taivaankappaleet? Hakiko sorat Manniselta vai KAK:n montulta? Ja höpötykset jatkuu “loi immisen omaksi kuvakseen”. Tiede on aukottomasti todistanut asian olevan toisin, mutta ainahan löytyy uskovaisia tiedemiehiä, jotka tämänkin kiistävät. EI tarvinne lukea detaljeja, kun ne isot asiat on pielessä. Eikös se jesse muuttanut veden viiniksi? Ehkä se joskus tulee ja muuttaa Päijänteen Merlotiksi, jonka jälkeen aivan varmasti tarkistan kantani ihmeitä tekevään voimaan.

 • jumaanki

  Aikamoinen tarina tuo päänoitajuttu. Ei tosin liity yhtään käsiteltävään aiheeseen, eikä tämä seuraavakaan, mutta Juhani S:n innoittaman ajattelin jakaa sen kaikille lukijoille. Kävi nimittäin joskus vuosi sitten niin, että olin parin ystävän kanssa viettämässä pitkää viikonloppua ja kyllähän siellä alkoholiakin nautittiin. Yksi ystävämme ottikin sitä aika reippaasti vaikka me muut vähän koitimme rajoittaa, mutta lisää vaan meni. Viimeisenä aamuna hän sitten heräsi ja puhui aivan sekavia. Hänellä oli juuri ollut ns. ”liskojen yö”. Seurassamme oli kuulemma ollut illan aikana maahisia, noitia ja vaikka mitä kuvitteellisia olentoja ja me ihmiset olimme joutuneet heidän valtaansa ja me muut olimme jo hiukan huolissaan kaveristamme, että miten tästä selviämme. No, tätä höpöttelyä jatkui aikansa, kunnes ystävämme otti vielä pienet torkut ja herätessään oli sitten suunnilleen ennallaan. Seuraavalla tapaamisella kaveri ottikin viinaa siiten vähän varovaisemmin ja kaikilla oli oikein hauskaa.

  Mitä opimme tästä? Pää voi mennä sekaisin viinasta, ym. aineista. Sanovat että jos sienikeittoon lisää yhden kärpässienen, voi tulla aikamoisia hallusinaatioita (en suosittele kokeilemaan). Viinasta aiheutuvat hallusinaatiot onneksi loppuvat kun vähentää juomista, mutta myrkkysienistä voi jäädä pysyviä vaurioita. Jos jostain muusta tulee Juhani S:n kuvaamia hallusinaatioita, niin niihin ei valitettavasti taida olla muuta tietä kuin ammattiauttajat ja kova lääkitys. Toivotaan parasta, että sieltä vielä noustaan terveiden kirjoihin.

 • jumaanki

  Kun tässäkin keskustelussa on saanut aika paljon ottaa vastaan Juhani Starczewskin hyökkäyksiä, niin tässä vähän tasoitusta. Kun arvoisat lukijat seuraavan kerran luette Juhasi S:n ajatuksia, kannattaa huomioida, mitä hän koulujen alkamisen aikaan kirjoitti sosiaalisessa mediassa:

  Oli kuva johon oli kirjoitettu: ”Herra siunatkoon ja varjelkoon koulutietä” ja saatesanoina sitä Juhania itseään: ”Rukoillaan, että myös saastaiset ja epäpyhät lapset saavat varjeluksen! Sodomiittiyhteiskuntamme lapset ovat todella vaarassa, kun ajatellaan heidä tulevaisuuttaan. Sodomasta ei pelastunut yhtään sodomalaisten lasta! Kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.”

  Näin kirjoittaa henkilö, joka on työskennellyt Jyväskylän kaupungilla lasten ja nuorten parissa! Järkyttävää!

 • Juhani Starczewski

  Kannattaa lukea koko juttu!

  https://www.facebook.com/juhani.starczewski/posts/10156654682833262

  Juhani Starczewski
  8. elokuuta ·
  Rukoillaan, että myös saastaiset ja epäpyhät lapset saavat varjeluksen! Sodomiittiyhteiskuntamme lapset ovat todella vaarassa, kun ajatellaan heidä tulevaisuuttaan. Sodomasta ei pelastunut yhtään sodomalaisten lasta! Kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156654682458262&set=a.46386128261&type=3&theater
  +
  1. Korinttolaiskirje 7
  14 Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty miehensä, uskonveljen, kautta; muutoinhan teidän lapsenne olisivat SAASTAISIA, mutta nyt he ovat pyhiä.
  14 Sillä uskotoin mies on vaimonsa kautta pyhitetty, ja uskotoin vaimo on pyhitetty miehensä kautta: Muutoin olisivat teidän lapsenne SAASTAISET, vaan nyt ne ovat pyhitetyt.
  14 Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä. Muutenhan teidän lapsenne olisivat EPÄPUHTAITA; nyt he kuitenkin ovat pyhiä.
  +
  Matteuksen evankeliumi:
  5:45 että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.

  5:43 Te olette kuulleet sanotuksi: ‘Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.’
  5:44 Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,
  5:45 että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
  5:46 Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin?
  5:47 Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin?
  5:48 Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.”
  +
  On tutkittu, että Suomen kansasta on noin 9% Uudestisyntyneitä Uskovia.
  Näiden 9% lapset ovat pyhiä.
  Suomen kansan 91% lapset ovat saastaisia ja epäpuhtaita.
  +
  Joh. 3:3
  Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa”.
  +
  Joh. 3:7
  Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
  +
  Kirje, joka uhkaa henkeäni – Mielestäni tämä Räsäsen jatkuva syrjintä ja kiusanteko on otettava nyt erittäin vakavasti, kun sävy on muuttunut näin uhkaavaksi. Jos jollekin sanotaan kasvotusten, että hänet pitäisi tappaa, pitää välittömästi ottaa yhteyttä poliisiin. Yhtään kenenkään terveyttä tai henkeä uhkaavaa puhetta ei voi ottaa liian kevyesti.
  Klikkaa, lue ja kommentoi:
  https://www.facebook.com/juhani.starczewski/posts/10156645242533262
  +
  SETAN VASTAUS: saatana rakastaa lihaa -> satan loves: lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
  https://www.facebook.com/juhani.starczewski/posts/10156628313658262
  +
  2.Pietarin kirje:
  2:6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
  2:7 Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi;
  2:8 sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla.
  +
  Juudaan kirje:
  1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.
  +

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: sinä olet nimitellyt ihmisiä saastaisiksi ja epäpyhiksi, etkä osaa kantaa edes vastuuta sanomisistasi, vaan menet jonkun paskaeepoksen jakeiden taakse piiloon. En tiedä, mikä voisi olla nolompaa käytöstä.

  Ihan turha sille Räsäselle on mitään adressia kerätä, hän joutaa rautoihin. On suorastaan kuvottavaa, että sisäministerinä ollessaan hänen mielestä Suomen lain ja raamatun tekstin – kuka sitä milläkin tavalla tulkitsee – ollessa ristiriidassa, pitää mennä raamatun tekstin mukaan, eli haistatetaan pitkät Suomessa voimassa olevalle lainsäädännölle. Siinä teki pääministeri virheen, kun ei antanut potkuja saman tien. No, eipähän Päivin tarvitse enää asettua ehdolle mihinkään vastuulliseen tehtävään, pysykööt vaan omissa hihhuliporukoisaan häiritsemättä muita.

 • Juhani Starczewski

  Homoudesta eheytyneellä miehellä on nyt vaimo ja kolme lasta

  “Katson tyttöjäni ja joskus itken. Jos en olisi antanut itseäni Herralle ja seurannut Häntä, nämä pikkuiset eivät edes olisi olemassa!”
  ULKOMAAT la 29.06.2019 22:40

  Oikea Media uutisoi vuosi sitten joukosta nuoria ja rohkeita eheytyneitä, entisiä homo- ja transseksuaaleja, jotka ympäri Yhdysvaltoja yhdistivät voimansa ja kokoontuivat julistamaan julkisesti vapautta, jonka he ovat löytäneet.

  Kysymyksessä oli heidän ensimmäinen vuosittainen “Vapausmarssinsa”.

  Heidän viestinsä on täysin vastakkainen LGBT-ryhmien hokemille, jotka ovat tähän asti hallinneet julkista keskustelua Pride-paraateineen.

  Nämä aidosti vapautuneet nuoret todistavat, etteivät heidän halunsa sanele heidän ihmissuhteitaan. He ovat hylänneet nykyään vallalla olevat “kulttuurisesti hyväksyttävät ja juhlitut” samaa sukupuolta olevien väliset suhteet ja hyväksyneet oman aidon biologisen sukupuolensa.

  Entisten homojen ja transsukupuolisten antamat väkevät todistukset auttavat muuttamaan jokaisen LGBT-liikkeen virittämän ansan saaliiksi joutuneen elämää.

  Niinpä myös Oikea Media on kertonut eheytymistarinoita pelottomista ihmisistä, jotka ovat nousseet arastelematta puhumaan ja myöntäneet olleensa harhassa uskotellessaan itselleen – ja LGBT-aktivistien painostamana – elävänsä “väärässä sukupuolessa”, mutta todellisuudessa sidoksissa valheelliseen identiteettiin ja koukussa vääristyneeseen seksuaalisuuteen.

  He ovat löytäneet yksillöllisen arvonsa ja todellisen vapauden – ja ovat siitä ylpeitä!

  Tänä vuonna toukokuun viimeisenä viikonloppuna Yhdysvaltain Washingtonissa toisella vuotuisella “Vapausmarssilla” (Freedom March) ihmeellisestä muutoksestaan omassa elämässään kertoi amerikkalainen Brian Wheelock.

  Vielä kuusitoista vuotta sitten Brian Wheelock oli uppoutunut täysin pornografian, himojen ja omien halujen tyydyttämisen homoseksuaaliseen elämäntapaan. Nyt hänellä on vaimo ja kolme lasta.

  Huolimatta siitä, että hän oli vakuuttunut “syntyneensä tällaiseksi” ja että hänen identiteettinsä oli “homomies”, hän vaistosi syvällä sisimmässään olevansa onneton ja väärällä tiellä.

  Juuri silloin hän antoi Jumalalle lupauksen, joka muutti hänen elämänsä ikuisesti.

  Valtavasta käänteestä homoseksuaalimiehen elämässä kertovat muun muassa Life Site News, Christian Headlines ja Christian Institute.

  Wheelock toi julki peittelemättä elämänsä syvimmät laaksot joukolle entisiä homoseksuaalisia ja transseksuaalisia miehiä ja naisia.

  “Elin sellaista elämää ainakin kymmenen vuotta, ja elämäni oli siihen aikaan todellista hullunmyllyä”, Brian Wheelock kuvaili avoimesti entistä elämäänsä, jolloin hän oli sotkeentunut homoseksuaalisiin suhteisiin.

  ”Nuo tunteet olivat todellisia. Vietin paljon aikaa ihmissuhteissa ja te tiedätte, mitä minä olin, se oli minun identiteettini.”

  Wheelock korosti, että hän tuolloin “luuli olevansa vapaa”. Pian kuitenkin hän tajusi olevansa entistä masentuneempi ja hänet valtasi kauhea tyhjyyden tunne.

  “Mitä enemmän uppouduin siihen elämään ja mitä enemmän elin sellaista elämää, koin sen tyhjänpäiväisenä, ja masennus sai alkunsa…”

  Wheelock sanoo, että homoseksuaalisuuden jättäminen ei ollut hänelle helppoa – sukupuolielämään liittyvistä synneistä, pornografiasta, himosta ja itsensä tyydyttämisestä luopuminen oli vielä vaikeampaa.

  Hän oli pohtinut, miten voisi vapautua elämäntavasta, josta oli tullut hänen identiteettinsä.

  Muutos tuli hänen elämäänsä, kun hän muutti Britanniaan. Juuri silloin hän vajosi masennuksen ja epätoivon syövereihin.

  Hän asui Lontoossa ja työskenteli brittiläisessä televisio-ohjelmassa.

  ”Ollessani ulkomailla toteutin homoseksuaalista identiteettiäni enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tunsin vapautta olla avoimempi, koska olin kaukana kotoa ja aloin seurustella – ja lyöttäydyin yhteen – yhä useampien miesten kanssa ja kävin melko säännöllisesti kaupungin homobaareissa ja -klubeissa ympäri kaupunkia.”

  Wheelock mainitsee kirjeen, jonka hän kirjoitti tuolloin, mutta jonka hän vasta äskettäin löysi uudelleen:

  “Palasin juuri kotiin yhden kaverin kanssa. Tämän täytyy olla viimeinen kerta – olen niin uupunut tähän elämään. Vaikka tunteeni ovat todellisia – en kerta kaikkiaan usko, että tulen olemaan onnellinen 20-30 vuotta jonkun miehen kanssa. Jotenkin tämä ei vain tunnu oikealta.

  Viime yönä näin unta – se oli näky Jumalalta. Unessani menin naimisiin (tytön kanssa!), jolla oli pitkät ruskeat hiukset. Hän oli kaunis. Yhdessä meillä oli 3 tai 4 lasta… vaikea sanoa. Mutta pystyin selvästi näkemään vanhimman. Kaunis tyttö – pitkät ruskeat hiukset, joka pyörähteli kukkia hiuksissaan ja hänellä oli suurin hymy kasvoillaan.”

  Brian tunsi, että Jumala puhui hänelle hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan.

  Vaikka Brian tallensi kokemuksensa päivyriinsä ennen uskoontuloaan, uni osoittautui myöhemmin enteelliseksi ja kävi toteen.

  Palattuaan Yhdysvaltoihin hän löysi kirkon.

  ”Sillä hetkellä, kun lentokoneeni laskeutui takaisin Yhdysvaltoihin, tiesin vain, että minun täytyy päästä kirkkoon”, Wheelock jatkaa.

  Hän löysi luotettavan kirkon ja alkoi käydä siellä säännöllisesti. Hän tunsi Jumalan puhuvan hänelle suoraan Hänen Sanansa ja tämän kirkon vahvan raamatullisen opetuksen kautta.

  ”Minä vain menin kirjaimellisesti kirkkoon ja aloin kuunnella Jumalan Sanaa, ja jokin Jumalan Sanasta alkoi muuttaa minua sisältäpäin”, hän toteaa.

  Seuraavien kuukausien aikana hän käsitti, että Jeesus oli kuollut hänen syntiensä puolesta ja maksanut niistä hinnan ristillä.

  ”Aloin rukoilla erityisesti sitä, mitä tehdä minun homoseksuaalisille tunteilleni ja identiteetilleni.”

  Wheelock teki sitten jotakin aivan poikkeuksellista – hän kirjoitti sopimuksen hänen ja Jumalan välille ja lupasi olla hautomatta syntisiä ajatuksia. Hän allekirjoitti sen kahdesti päivässä muistutuksena siitä, että hän voisi voittaa taistelun synnistä.

  Brian seurasi yksinkertaisesti Toisen Korinttolaiskirjeen 10. luvun viidennessä jakeessa todettua keskeistä kohtaa järjen päätelmien hylkäämisestä ja sitä, jossa kehotetaan meitä “vangitsemaan jokainen ajatus kuuliaiseksi Kristukselle”.

  ”Mitä seuraavaksi tapahtui, todella muutti elämääni. Käytin parasta paperia, jonka löysin. Omakätisesti kirjoitin suoraan Jeesukselle lupauksen, että etsisin häntä koko sydämestäni. Kirjoitin, että haluan puhdistaa kotini ja elämäni kaikesta, joka liittyy tähän elämäntapaan. Lupasin kunnioittaa Jumalaa elämässäni ja elää elämää, joka Hänellä oli minua varten.”

  ”En pyytänyt, että hän tekisi minusta heteron”, Wheelock tarkentaa.

  ”Rukoilin, että kuolisin itselleni ja minusta tulisi Jeesuksen Kristuksen seuraaja. Ja Jumala on uskollinen sille.”

  Lopulta Brian alkoi eheytyä ja tapasi pian Pamin, tulevan vaimonsa. Ennen kuin hän kosi Pamia, oli kerrottava totuus menneisyydestä.

  Pam vastasi, että heillä molemmilla oli menneisyys, josta he eivät voineet olla ylpeitä, mutta että hän näkee edessään Jumalan miehen ja miten valtavaa työtä Jumala on tehnyt hänen elämässään.

  He menivät naimisiin ja heillä on nyt kolme lasta: Jillian, Katelyn ja Molly.

  ”Katson tyttöjäni ja joskus itken. Jos en olisi antanut itseäni Herralle ja seurannut Häntä, nämä pikkuiset eivät edes olisi olemassa! Se saa minut ymmälleni, että koko sukupolvi – lapseni ja heidän lapsensa – eivät olisi edes voineet olla mahdollisia, jos en olisi hyväksynyt sitä suunnitelmaa, jonka Jeesus näytti minulle”, Brian Wheelock herkistyy.

  Pam puolestaan haluaa kertoa kaikille, miksi hän koki tärkeäksi ottaa tyttärensä mukaan Vapausmarssille, jossa entiset homoseksuaaliset ja transseksuaaliset miehet ja naiset julistavat vapautta, jonka he ovat löytäneet luovuttuaan homo- ja transseksuaalisuudesta.

  Se on se, mitä kouluissa tällä hetkellä tapahtuu, Pam sanoo eli jos joku heidän koulussaan ​​väittää heille, että muutos ei ole mahdollista, niin he voivat sanoa:

  ”No, minä näin kaikki ne ihmiset, ja he olivat kaikki Kristuksen rakkauden muuttamia”, Pam huomauttaa.

  ”Joten et voi sanoa, että se ei ole mahdollista. He ovat nähneet sen omin silmin.”

  Tytti Salenius la 29.06. 22:40

 • Seppo Turunen

  Koskettava kertomus, miten antautuminen Kristukselle tai sopimus Kristuksen kanssa muuttaa tyhjänpäiväinen elämän (‘kuoleman’ – 1 Joh 3:14) toimivaksi elämäksi. Vain Kristus on ‘tie – totuus- elämä’. Kiitos Jeesus!

 • Juhani Starczewski

  Amadeus Oilinki: “Eheydyin homosta heteroksi”

  Amadeus Oilinki uskoi pitkään, että homous on synnynnäinen ominaisuus, joka ei muutu. Nyt hän on tullut toisiin ajatuksiin. Kuva Vesa Ranta
  Amadeus Oilinki uskoi pitkään, että homous on synnynnäinen ominaisuus, joka ei muutu. Nyt hän on tullut toisiin ajatuksiin. Kuva Vesa Ranta
  Amadeus Oilinki, 22, oli juhlimista rakastava homo, mutta nyt hän on naimisissa naisen kanssa ja pienen poikavauvan isä.

  Elokuisena yönä kaksi vuotta sitten Amadeus Oilinki lojui säkkituolissaan ja tuijotti lasittunein katsein dvd:ltä teinisarjaa. Koko edellinen viikonloppu oli mennyt kosteissa merkeissä. Tai, jos ihan rehellisiä oltiin, koko kesä.

  Kulunut kesä oli ollut takaiskujen sarjaa. Amadeus oli menettänyt oppisopimuspaikkansa parturi-kampaamossa. Hänet oli pahoinpidelty kaupungilla kahdesti. Ensimmäisellä kerralla hän oli menettänyt tajuntansa ja joutunut sairaalaan. Toisella kerralla oli katkennut etuhammas. Lisäksi paras ystävä oli tullut uskoon ja alkanut arvostella Amadeuksen elämäntyyliä, homosuhteita ja alkoholinkäyttöä.

  Muistikuvat kuluneista vuorokausista olivat hataria. Amadeuksella oli nälkä. Hän ei ollut syönyt päiväkausiin, mutta jääkaappi oli tyhjä. Viimeiset rahat olivat huvenneet baariin. Amadeusta ahdisti ja hävetti: milloin hänen elämästään oli tullut tällaista sekoilua?

  TISSIT, YÄK!
  Kaksi vuotta myöhemmin oululaisen kerrostalokaksion keittiössä istuu muuttunut mies. Amadeuksen vaimo, Susanna Oilinki, 23, touhuaa kuppeihin kahvia. Pöytään on katettu itseleivottua mustikkapiirakkaa. Amadeus leikuttaa käsivarrellaan parin viisikuista poikaa, Jooa-Gabrielia.

  Kyllä, vaimo. Amadeus on raitistunut, mutta yllättävintä on kuitenkin se, että nykyään hän elää heterosuhteessa.

  – Olin voissa paistettu homo. Elin parikymppiseksi asti hyvin stereotyyppistä nuorenmiehen homoelämää, johon kuului irtosuhteita ja bilettämistä. Ajattelin homouden olevan asia, joka ei tule ikinä muuttumaan.

  Amadeus oli ollut jo pienenä jotenkin erilainen kuin muut pikkupojat. Herkkä poika rakasti tanssimista ja kaikkea kaunista. Hän leikki mieluummin barbeilla kuin pikkuautoilla.Kavereina Amadeuksella oli lähinnä tyttöjä. Koulussa Amadeusta kiusattiin ja homoteltiin, vaikka vielä teininä hän yrittikin seurustella tyttöjen kanssa.

  – En tuntenut heitä kohtaan mitään. Ajatus seksistä tai romantiikasta tyttöjen kanssa inhotti. Kun kuulin sanan tissit, aloin suurin piirtein kiljua.

  Kun 15-vuotias Amadeus kertoi homoudestaan läheisilleen, se ei ollut tullut kenellekään yllätyksenä.

  – Isosiskoni tokaisi ettei minun tarvitse tulla hänelle kaapista, koska seksuaalinen suuntautumiseni on ollut hänelle selvää suurin piirtein siitä lähtien, kun opin kävelemään.

  “Olin helposti tunnistettava homo”, Amadeus kuvailee. Kuvan ottamisesta on vain pari vuotta, mutta Amadeuksen on vaikea tunnistaa siitä itseään.

  PARANTAVA RUKOUS
  Mitä tuona elokuisena yönä kaksi vuotta sitten tapahtui, sitä Amadeus ei osaa oikein vieläkään sanoin selittää. Hetken mielijohteesta Amadeus päätti laittaa viestin entiselle parhaalle ystävälleen, vaikka oli vain muutamaa päivää aiemmin haukkunut hänet humalassa. Puhelu oli ollut itkuinen ja täynnä raivoa.

  –  Olin varma, ettei hän edes vastaa minulle. Tultuaan uskoon jälkeen hän oli alkanut ajatella, että homouteni oli väärin ja se loukkasi minua. Olin vihainen, koska mielestäni hän oli hylännyt minut. Mutta nyt minulla ei ollut ketään muutakaan, johon ottaa yhteyttä.

  Yllättäen ystävä lupasikin lähteä Amadeuksen kanssa ajelulle. Hän oli tehnyt Amadeukselle voileipiä evääksi kuultuaan ettei tämä ollut syönyt kolmeen vuorokauteen. Ystävykset ajelivat läpi yön ja juttelivat välinsä selväksi. Yö oli jo vaihtumassa aamuun, kun ystävä yllättäen kysyi, mitä Amadeus sanoisi, jos Jumala tarjoutuisi ottamaan homouden häneltä pois.

  – Kävin mielessäni kovaa kamppailua, mutta lopulta minun oli myönnettävä, että elämäni olisi niin paljon helpompaa, jos en olisi homo.

  Seuraavaksi ystävä kysyi, haluaisiko Amadeus rukoilla. Ehdotus huvitti Amadeusta.

  –  Olen pienestä lähtien uskonut Jumalaan, mutta en ollut silti koskaan rukoillut. Ajattelin, että minulla ei ole mitään menetettävää, kokeilen. Mutta rukoilen tasan tämän yhden kerran. Että jos olet Jeesus olemassa, tämän on parasta nyt toimia!

  Lausuttuaan aamenen, Amadeus tunsi jotain merkillistä.
  – Oli kuin möykky olisi otettu rinnastani pois. Minut valtasi rauha, jollaista en ollut koskaan ennen kokenut.

  AIVOPESUA?
  ”Silloin kun annoin elämäni Jeesukselle, Pyhä Henki rupesi näyttämään tiettyjä asioita synneiksi, ja en pystynyt enää nauttimaan miesten katselusta seksuaalisessa mielessä. Olen ollut hyvin seksuaalinen aina. Seksuaalisuuteni alkoi kerralla eheytyä. Heitin pois kaikki seksilelut ja muut siihen viittaavat asiat. Tajusin, että ansaitsen jotain enemmän, kuin vain alkoholin täytteisiä viikonloppuja kolmen miehen kanssa kimppaa harrastaessa.”

  Näin Amadeus kirjoitti Mootsartti-blogissaan syksyllä 2011, vain muutama viikko uskoon tulonsa jälkeen. Hän alkoi pitää blogia, koska halusi osoittaa muille nuorille, että homoseksuaalisuudesta eheytyminen on mahdollista.

  Eheytymispuheilla on paha kaiku, sillä nykyään homoseksuaalisuuden ajatellaan kuitenkin olevan synnynnäinen ominaisuus. Suomessa on toiminut jo 90-luvun alusta kristillinen eheytysliike Aslan, jonka toimintaa on pidetty lähinnä aivopesuna ja henkisenä väkivaltana. Vuosi sitten myös kristillinen nuortenmedia Nuotta järjesti Älä alistu! -kampanjan, jossa julistettiin mahdollisuutta parantua homoseksuaalisuudesta. Kampanja sai arkkipiispa Kari Mäkisen ärähtämään, että kyseessä ei todellakaan ole evankelis-luterilaisen kirkon virallinen kanta.

  Amadeus kuitenkin vakuuttaa, ettei häntä pakottanut kukaan eheytymään.

  – Tein sen vapaasta tahdostani. En edes tiennyt aiemmin, että sellainen olisi mahdollista. Eheytysliikkestäkin kuulin vasta sen jälkeen, kun olin jo itse muuttunut.

  Susanna ja Amadeus tutustuivat Vapaakirkon nuortenillassa elokuussa 2011. Joulukuussa vaihdettiin kihloja ja häitä juhlittiin heti vuoden 2012 alkajaisiksi.

  VIEHÄTTÄVÄT NAISET
  Lokakuussa 2011 Amadeus kirjoittaa blogiinsa:

  “Olen mietiskellyt tässä pitkään jo, että mitä jään eniten kaipaamaan homoelämästä. Armoton biletys pikkutunneille asti, ketjupolttaminen, krapulamättö, takapuoli hellänä kävely, toisten vaatteiden arvostelu, bloggaaminen eri meikkivoiteiden koostumuksesta? Ei.
  Luopuminen mistään kyseisistä asioista ei kyllä ole jättänyt kovin suurta aukkoa. Se mitä jään kaipaamaan, on läheisyys miehen kanssa.”

  Ystävänsä kautta Amadeus löysi Vapaakirkkoon. Vapaakirkon kanta homouteen on se, että homoseksuaalisuus ominaisuutena ei ole syntiä, mutta samaa sukupuolta edustavien parien väliset seksisuhteet ovat. Siksi Amadeuskin ajatteli aluksi viettävänsä loppuelämänsä yksin, ja vain pidättäytyvänsä seksistä.

  Amadeuksen yllätykseksi naiset alkoivat pikku hiljaa näyttää hänen silmissään erilaisilta kuin ennen: viehättäviltä. Ajatus suhteesta naisen kanssa oli alkanut tuntua mahdolliselta, mutta Amadeus epäili, ettei kukaan nainen voisi ikinä kiinnostua hänestä hänen menneisyytensä takia.

  Sitten Amadeus kohtasi Vapaakirkossa Susannan.

  – Välillämme oli heti jokin yhteys. Toisen kanssa oli heti helppoa ja luontevaa.

  Amadeuksen blogin lukijoista löytyy paljon niitä, jotka uskovat miehen vain huijaavansa itseään.

  – Välillä on turhauttavaa joutua todistelemaan uudestaan ja uudestaan ihmisille, että tämä ei ole mikään ohimenevä vaihe.

  Mitä Amadeuksen vaimo ajattelee miehensä menneisyydestä? Entä miten perhe suhtautui, kun Amadeus tuli uudestaan kaapista, nyt heterona?
  Lue koko juttu Me Naisten numerosta 36/2013

  Essi Myllyoja
  klo 12:02 | 6.9.2013

 • Juhani Starczewski

  Ex-homo Amadeus Oilinki kohuhaastattelun jälkeen: ”Kun jaan elämäntarinani, suvaitsevaisuus loppuu”

  Amadeus Oilinki sanoo elänäänsä parikymppiseksi asti \”hyvin stereotyyppistä nuorenmiehen homoelämää\”

  KIRJOITTANUT

  ARIEL NEULANIEMI

  Me Naiset -lehden julkaisema entisen homon muutostarina, jossa nuori mies puhuu avoimesti elämänmuutoksestaan homosta heteroksi herättää vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja verkon keskustelupalstoilla.

  Kohuhaastattelun antanut Amadeus Oilinki kertoo Radio Deille, minkälaista palautetta hän on saanut huomiota herättäneen jutun julkaisemisen jälkeen. – Minulla pitäisi riittää suvaitsevuutta kaikkeen mahdolliseen, mutta kun jaan oman elämäntarinani, niin siinä ylitetäänkin raja ja suvaitsevaisuus loppuu.

  Me Naiset -lehti kirjoittaa syyskuun numerossaan 22-vuotiaasta Amadeus Oilingista, joka kertoo haastattelussa olleensa juhlimista rakastava homo, mutta olevansa nyt naimisissa naisen kanssa ja elävänsä vakiintunutta perhe-elämää pienen poikavauvan isänä. Hän kertoo uskoneensa pitkään, että homous on synnynnäinen ominaisuus, joka ei muutu, mutta muuttaneensa käsitystään kokemustensa perusteella.

  Radio Dei tavoitti Amadeus Oilingin ja kysyi, mikä oli hänen motiivinsa avoimen ja henkilökohtaisen haastattelun antamiselle ja millaisia reaktioita laajaa huomiota saanut juttu on herättänyt.

  MAINOS
  Sansa kesäkeräys artikkelin alle
  Amadeus Oilinki, jos et kerran aikoinaan millään tavalla pyrkinyt väkisin heteroksi, miten sinusta tuli sellainen?

  – Rukoilin, että Jeesus tulisi elämääni. Ja annoin kaiken mitä ”rappiollisesta” elämästäni oli jäljellä. Täytyin suurella rauhalla ja ilolla.

  – Viikon aikana tuo rauha ja hyvä olo vain lisääntyivät ja vähän myöhemmin huomasin, kuinka en enää nähnyt miehiä eroottisesti. Samoihin aikoihin menin ystävättäreni luo kylään ja huomasin yllätyksekseni, kuinka hänellä on rinnat. Tuosta hetkestä eteenpäin näin naiset eri tavalla.

  Mikä tässä on se pohjimmainen ja tärkein asia, jonka halusit ja haluat kertoa?

  – Jeesus elää ja toimii. Hän haluaa tulla osaksi jokaisen elämää. Jeesus ei kuitenkaan ole tunkeilija vaan herrasmies, joka odottaa että avaamme oven elämäämme. Tuona hetkenä, kun sen avaamme, meillä on lupa odottaa radikaalejakin muutoksia elämässämme: erilaista parantumista, vapautumista ja yliluonnollista rauhaa ja iloa. Olemme esimerkiksi vaimon kanssa rukoilleet sairaiden puolesta ja nähneet kuinka nämä ovat parantuneet.

  – Jumalan rakkaus on muuttumaton ja sen voi kuka tahansa kokea omassa elämässään arjen keskellä. Jeesuksen ristillä täytetty työ on yhä voimassa. Sen voi joka päivä kokea ja se on se mikä muutti oman elämäni.

  Me Naiset -lehdessä kertomaasi tarinaa on jaettu ahkerasti sosiaalisessa mediassa ja se on kuumentanut tunteita. Minkälaisia ajatuksia sinulla on herännyt jälkihöyryistä?

  – Ensinnäkin kyseessä oli oma kokemukseni toimittajan kirjoittamana. Olemme vaimon kanssa molemmat saaneet paljon rohkaisevaa palautetta myös ihmisiltä, jotka uskovat eri tavalla.

  Mistä arvelet sen johtuvan, että osalla heistä, jotka peräänkuuluttavat suvaitsevaisuutta homoseksuaaleille yksilönvapauden nojalla, ei aina tunnu löytyvän halua antaa yksilönvapautta heille, jotka ovat itse omasta tahdostaan halunneet kääntyä homosta heteroksi ja saaneet siihen tavalla tai toisella tukea?

  – Hyvä kysymys. Minulla pitäisi riittää suvaitsevuutta kaikkeen mahdolliseen, mutta kun jaan oman elämäntarinani, niin siinä ylitetäänkin raja ja suvaitsevaisuus loppuu. Toisaalta Jeesuksen nimi on yleensä se, joka kuumentaa tunteet, ja ei tässäkään tapauksessa siltä olla voitu välttyä.

  Miksi koet, että teidän ex-homojen tarinaa ei haluta uskoa?

  – Jos uskottaisiin, että muutos on todella tapahtunut, jouduttaisiin toteamaan, ettei nykyinen vallalla oleva käsitys homouden synnynnäisyydestä pidäkään paikkaansa. Lisäksi jouduttaisiin miettimään, mikä sai muutoksen aikaan. Ja jos uskotaan, ettei ole olemassa Jumalaa, niin ollaan helposti umpikujassa. Koko elämänkatsomus voi siis joutua koetukselle. On ehkä helpompi vain kieltää jyrkästi, kuin koettaa ymmärtää.

  Saitko jonkinlaista tukea prosessissasi, jossa kuvaat muuttumistasi homosta heteroksi? Oletko saanut esimerkiksi tukea joiltain tukihenkilöitä tai eheytyskursseilta tai muilta vastaavilta tahoilta?

  – En ole osallistunut mihinkään eheytysleireille tai muihin sellaisiin. En ennen muutostani tai sen jälkeen. Muutokset tapahtuivat ennen kuin olin edes käynyt nykyisessä seurakunnassani. En myöskään ole ollut missään sielunhoidollisessa suhteessa kehenkään.

  Usein näihin ”homosta heteroksi” -kääntymisiin liittyy kristillinen vakaumus. Miksi? Miksi emme kuule tarinoita ateistihomon kääntymisestä heteroksi?

  – Ensinnäkin se on ihme mitä tapahtui. Jumalan ihme. Ilman Jumalan tulemista osaksi elämääni ei olisi voinut tapahtua vastaavaa muutosta. Näin uskon. Jeesus muutti ihmisten elämiä Uuden Testamentin aikana ja sama tapahtuu nykyäänkin.

  ELÄMÄNTAITO 17.09.2013 11:39 (päivitetty 11:39)

 • jumaanki

  Juhani Starczewski puhuu homoseksuaalisuudesta, kuin se olisi sairaus, mitä se ei suinkaan ole, vai onko joku kuullut lääkärin määränneen saikkua äkilliseen homottamiseen. Maailmassa elää miljoonia elämäänsä tyytyväisiä homoja, eikä homous ole heille ongelma, mutta ympärillä eläville idioottiuskovaisille se on. Jättäkää nyt hitossa ne rauhaan ja keskittykää omiin ongelmiinne.

 • Juhani Starczewski

  Homous on JEESUKSEN SANOJEN mukaan SYNTI!

  Eheytyneet homot Vapausmarssillaan Washingtonissa – “Maassamme olevat valheet ja harhat alkavat murtua!”
  “Miksi meillä ei voi olla kulkueita, kun kaikilla LGBT-ryhmillä ja tällaisilla on… olemme tulleet kaapista ulos niistä elämäntavoista ja haluamme kertoa tarinamme”
  ULKOMAAT ti 08.05.2018 19:18

  Eheytyneiden homojen ja transsukupuolisten Vapausmarssi 2018
  Entisten homojen ja transsukupuolisten antamat todistukset auttavat muuttamaan jokaisen LGBT-liikkeen saaliiksi joutuneen elämää.

  LifeSiteNews kertoo joukosta nuoria ja rohkeita eheytyneitä entisiä homo- ja transseksuaaleja, jotka ympäri Yhdysvaltoja yhdistivät voimansa ja kokoontuivat viime viikonloppuna julistamaan julkisesti vapautta, jonka he ovat löytäneet.

  Ryhmä lähti Washington-monumentin alueelta kohti Valkoisen talon Ellipsiä kantaen mainosjulistetta, jossa luki “Vapausmarssi” ja laulaen “Jeesus vapauttaa”.

  Kysymyksessä oli heidän ensimmäinen vuosittainen “Vapausmarssinsa”.

  Heidän viestinsä on täysin vastakkainen LGBT-ryhmien hokemille, jotka ovat tähän asti hallinneet julkista keskustelua Pride-paraateineen.

  Muutamat LGBT-ryhmät ja kommentaattorit väheksyivät heti kokoontumista nimittämällä sitä “kääntymysterapiaksi”. Marssi sai osakseen voimakasta kritiikkiä siitä, että LGBT on jotain, joka voidaan korjata.

  Vapautuneiden nuorten mukaan kyse ei kuitenkaan ole “korjaamisesta”. Heidän tarinansa eivät perustu “korjaavaan terapiaan”, niin sanottuihin yrityksiin “rukoilla homoutta pois” tai muihin pyrkimyksiin muuttaa seksuaalista suuntautumista. He puhuvat ainoastaan kääntymyksestään Jeesuksen puoleen ja uuden identiteetin omaksumisesta Jumalan hyväksyttyinä lapsina.

  Nämä vapauden löytäneet miehet ja naiset erottaa muista “samaan sukupuoleen viehättyneistä henkilöistä” se, että he ovat löytäneet matkan varrella yksilöllisen arvonsa ja “todellisen vapauden Kristuksessa, ei seksuaalisissa haluissaan”.

  He todistavat, etteivät heidän halunsa sanele heidän suhteitaan. He ovat hylänneet nykyään vallalla olevat “kulttuurisesti hyväksyttävät ja juhlitut” samaa sukupuolta olevien väliset suhteet ja hyväksyneet oman aidon biologisen sukupuolensa.

  Vapausmarssin järjestäjä oli 31-vuotias mies Georgiasta, Jeffrey McCall. Hän eli aiemmin “Scarlet”-nimisenä transnaisena.

  McCall kertoo Newsweekille, että hän sai ajatuksen hyvin nopeasti järjestää marssin myös “heidän kaltaisilleen”.

  “Miksi meillä ei voi olla kulkueita, kun kaikilla LGBT-ryhmillä ja tällaisilla on… olemme tulleet kaapista ulos niistä elämäntavoista ja haluamme kertoa tarinamme”, McCall perusteli.

  McCall ei pukeudu enää naisten vaatteisiin, vaan hän käyttää nyt ylpeästi kirkkaan punaista t-paitaa, johon on painettu “JESUS” suurilla kirjaimilla.

  “Elin naisena”, McCall ilmoittaa väkijoukolle. Hän selittää, kuinka hän nuorempana tapasi psykiatrin ja oli sen johdosta aloittamassa useita sukupuolenvaihdokseen liittyviä leikkauksia.

  “Eräänä iltana kuitenkin kuuntelin tv-saarnamiestä yksin asunnossani”, McCall muistelee.

  McCall ymmärsi elävänsä harhassa ja oli huutanut Jumalalle ja kysynyt, voisiko hän koskaan kelvata Jumalalle.

  “Olen nähnyt ihmisten elävän Sinulle… ei vain käymällä kirkossa. Heillä on suhde Sinuun, rauha ja ilo”, McCall kertoo sanoneensa Jumalalle.

  McCall oli siihen asti ollut transsukupuolisten oikeuksia ajava aktivisti.

  Hän hylkäsi valheellisen elämänsä Scarletina ja heitti kaiken pois – vaatteet, hiukset, meikit, korut, kengät ja koko valheellisen identiteetin.

  “Heitin ne pois seuratakseni Jeesusta”, McCall iloitsee.

  McCall rukoili ääneen Vapausmarssilla ja muistutti, että entisten homojen ja transsukupuolisten antamat todistukset auttaisivat muuttamaan jokaisen kuulijan elämää, jotka ovat joutuneet LGBT-liikkeen saaliiksi.

  Toinen marssille osallistunut joukon jäsen oli Luis Javier Ruiz. Hän selvisi hengissä Yhdysvaltain Floridan Orlandon kauhistuttavasta yökerhoammuskelusta 12. kesäkuuta vuonna 2016.

  Joukkomurha tapahtui seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatussa orlandolaisessa Pulse-homobaarissa – yökerhossa, jossa aseistautunut islamin innoittama muslimihyökkääjä, afganistanilaistaustainen Omar Mateen alkoi ampua ihmisiä, mikä johti 49 ihmisen kuolemaan ja yli 50 ihmisen haavoittumiseen. Uhreista 38 kuoli tapahtumapaikalla ja loput yksitoista kuolivat sairaalassa.

  Ruiz kirjoitti Facebookissa:

  “Käydessäni läpi vanhoja muistikuvia Pulse-yökerhon yöstä, minulla oli perverssejä taisteluja, rankkaa juomista ja holtittoman suojaamattoman seksin harrastamista.”

  Vapausmarssilla Ruiz julkisti tunteisiin vetoavansa viestinsä polvillaan.

  “Pyhä Henki vuodatetaan. Hän nostaa sukupolven, joka on rohkea”, Ruiz vakuutti.

  Ruiz kutsui kaikkia ihmisiä, jotka ovat koukussa vääristyneeseen seksuaalisuuteen.

  “Rakastan teitä, kaverit. LGBTQ, rakastan teitä. Rakastan teitä kaikkia. Tule sellaisena kuin olet. Rakastu Jeesukseen. Hän tekee loput. Unohda ennakkokäsitykset, että sinusta on tultava sitä sun tätä.”

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: sillä ei ole paskankaan väliä, mitä joku hiton jeesus on joskus asiasta suustaan päästänyt. Anna nyt jo olla niiden homojen rauhassa ja homostella ihan oman mielensä mukaan. He eivät ole tehneet sinulle mitään pahaa, mutta sinä ja kaltaisesi olette tehneet heille.

 • Juhani Starczewski

  Me tiedämme, että laki on hyvä, jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti. Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan lain ja järjestyksen rikkojien, jumalattomien ja syntisten, rienaajien ja pyhänhäpäisijöiden, isän- ja äidinmurhaajien, tappajien, siveettömien, miesten kanssa makaavien miesten, ihmisten sieppaajien, valehtelijoiden, valapattojen ja ylipäänsä kaikkien sellaisten takia, jotka toimivat vastoin tervettä oppia. Näin sanoo iäti ylistettävän Jumalan kirkkautta julistava evankeliumi, joka on minulle uskottu.

 • jumaanki

  Nyt olet Juhani S asian ytimessä. Laki on laki ja satukirjat ovat asia erikseen. Otan esimerkin: joka herjaa kansanedustajaa hänen puolisonsa kuoltua siihen malliin, että tapaus johtui jonkin kuvitteellisen jumalolennon kostosta, on lain mukaan syyllistynyt herjaukseen. Jos taas tämmöisen lausunut kuvittelee sen olevan jonkun huuhaata olevan uskonnollisen sepustuksen mukaan tehneen hyvän ja oikeutetun teon, on todellakin muuta kuin terveen opin mukaista. Jätäpä Juhani S nämä lakiasiat niille, jotka asioista jotain ymmärtävät.

 • Juhani Starczewski

  Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.

 • jumaanki

  Juhani S, otapa selvää, mitä eroa on lakiteksitllä ja raamatun ym. satukirjojen teksteillä.

 • Juhani Starczewski

  Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.

  Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.

  Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan.

  “Me olemme kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tähän nimeen; ja katso, te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren.”
  Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: “Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.
  Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.
  Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.
  Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat.”
  Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät.
  Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja, jota koko kansa piti arvossa, ja hän käski viedä miehet vähäksi aikaa ulos.
  Sitten hän sanoi neuvostolle: “Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille.
  Sillä ennen näitä päiviä nousi Teudas, sanoen jokin olevansa, ja häneen liittyi noin neljäsataa miestä; hänet tapettiin, ja kaikki, jotka olivat häneen suostuneet, hajotettiin, ja he joutuivat häviöön.
  Hänen jälkeensä nousi Juudas, galilealainen, verollepanon päivinä ja vietteli kansaa luopumaan puolellensa; hänkin hukkui, ja kaikki, jotka olivat suostuneet häneen, hajotettiin.
  Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan.”

 • jumaanki

  Jaa että Räsäsen linjalla: lait hittoon ja raamattu tilalle. Sorry vaan, käräjillä hymy hyytyy.

 • jumaanki

  Yhä harvempi vauvoista saa kasteen: https://yle.fi/uutiset/3-10972603 . Samaan aikaan kristillisten yhteisöjen jäsenmäärä pienenee useilla kymmenillä tuhansilla luonnollisen poistuman kautta. Lisäksi yhteisöistä eroaa tämäkin vuonna keskisuuren suomalaisen kaupungin verran väkeä ja tahti kiihtyy. Kohta loppuu Starczewskin, Puolimatkan ja Räsäsen kaltaisten pullistelijoiden uhoaminen ja homoiksi syntyneet saavay olla homoja, eikä heidän tarvitse pakkoeheytyä kristillisten yhteisöjen painostuksesta – sehän on jo ihmisoikeuksienkin kannalta välttämätöntä.

 • Juhani Starczewski

  Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

 • jumaanki

  Päivi Räsänen on puolustellut törkeitä vihapuheitaan sillä, että hän on vain siteerannut täysin laillista kirjaa (=Raamattua) ja sieltä jakeiden takaa solvannut kaikkia maailman homoja mitä törkeimmällä tavalla. Onhan semmoinenkin laillinen kirja olemassa kuin ”Mein Kampf”. Onko Juhani ok, jos joku ryhtyy siteeraamaan sitä laillista kirjaa ja sitten kun siteeraajaa vastaan nostetaan oikeusjuttu, kai ryhdyt häntä puolustamaan samalla tarmolla kuin Räsästäkin?

 • Juhani Starczewski

  Suomen perustuslaki 11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus

  Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.

  Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

  12 § Sananvapaus ja julkisuus

  Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

  Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.
  +
  TUEN ILMAUS PÄIVI RÄSÄSELLE! JO YLI 3.800 ON SEN ALLEKIRJOITTANUT!
  https://www.facebook.com/juhani.starczewski/posts/10156737387128262
  ALLEKIRJOITA JA LAITA TIETO KAVEREILLE JA KAIKKIIN MAHDOLLISIIN RYHMIIN!
  https://www.adressit.com/tuen_ilmaus_paivi_rasaselle
  +

  Suomen perustuslaki
  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

  +

 • jumaanki

  Räsäsen sanomiset osoittaa, ettei vapauteen tarvitse kuulua vastuuta ja se näyttää olevan Starczewskillekin ok. Näiden pykälien perusteella myös muslimi voi laukoa kristityistä ihan mitä tahansa, totta kai voi, kun on uskon vapaus ja heidän pyhä kirja sanoo niin. Ja Mein Kampfiakin voi sananvapauden nimissä siteerata kuinka paljon tahansa, ei tarvitse välittää, loukkaako se joitakin.

 • Juhani Starczewski

  Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä!
  : ))

  TURHA ON TAISTELLA HERRAN VOIDELTUA VASTAAN!

  Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat?
  Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan:
  “Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä.”
  Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä.
  Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan:
  “Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni.”
  Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: “Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
  Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi.
  Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät.”
  Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari.
  Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.
  Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.

 • jumaanki

  Älä Starczewski vittuile pakanoille, niitä on Suomessakin jo 2 miljoonaa. Taivaassa ei oikeasti asu ketään, joten älä enää jauha tuota samaa soopaa. Kukaan ei sieltä naura kellekään, kukaan ei sieltä uhkaile ketään pakanaa tai homoa. Täytyy sanoa, että maailmasta tulisi paljon nykyistä parempi paikka, jos sinun kaltaiset kiihkouskovaiset pitäisivät suunsa kiinni.

 • jumaanki

  Ja mistäkö tiedän ettei asu? Matalemmissa kerroksissa liikkuu Boengit tarkkoine tutkineen ja korkeammalla satelliitit, eikä merkkiäkään ole löydetty, Uskovaisten horinoiden mukaan siellä pitäisi olla ainakin joku jeesus odottelemassa sopivaa hetkeä laskeutua maan pinnalle. Kas kun siihen ei ole vielä yksikään flygari törmännyt. Kristittyjen kusetusta koko juttu.

 • Juhani Starczewski

  Ei ole pimeyttä, ei pilkkopimeää, johon voisivat piiloutua väärintekijät. Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski: V. M. P!!! Ja muista lääkkeet. Ja tuohon kysymykseen ”enkö minä täytä taivasta ja maata”. Vastaus: ei täytä. Jotkut typerät kristityt yrittävät sen kyllä epätoivoisesti täyttää harhaopeillaan.

 • jumaanki

  Tulipa vielä mieleen, että ettekös te kristityt väitä sen jumalanne luoneen ihan kaiken, siis myös transut ja homotkin? Millä oikeudella sinä Juhani Starczewski rupeat arvostelemaan jumalasi luomia asioita? Meinaatko asettua jumalasi yläpuolelle? Hyi sinua, ei tällä käytöksellä taivaaseen pääse.

 • Juhani Starczewski

  Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: ‘Tuntemattomalle jumalalle.’ Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.
  Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
  Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: ‘Sillä me olemme myös hänen sukuansa.’ Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.
  Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista.”

 • jumaanki

  Ahaa, siis joku transu herätetään kuolleesta ja Starczewski tuomitaan ikuiseen kadotukseen. Ei olisi kannattanut syntisen maan matosen alkaa solvaamaan kansanedustaja Heinäluomaa. No, aina ei voi voittaa…

 • jumaanki

  Tässä viestiketjussa on ollut transsukupuolisten lisäksi ollut paljon puhetta homoista, niin oletkos Starczewski koskaan miettinyt, oliko jotkut raamatun hahmoista niitä. Ei se Jessekään tainnut olla kertaakaan naisen kanssa ”sillai” joten ei kai hän vaan ollut ”niitä”?

 • Juhani Starczewski

  Olet kyllä todella harhainen!

  1.Mooseksen kirja: Sodoman pahuus
  19:1 Ja ne kaksi enkeliä tulivat Sodomaan illalla, ja Loot istui Sodoman portissa; ja nähtyänsä heidät Loot nousi heitä vastaan ja kumartui maahan kasvoillensa.
  19:2 Ja hän sanoi: “Oi herrani, poiketkaa palvelijanne taloon yöksi ja peskää jalkanne! Aamulla varhain voitte jatkaa matkaanne.” He sanoivat: “Emme, vaan me jäämme yöksi taivasalle.”
  19:3 Mutta hän pyysi heitä pyytämällä, ja he poikkesivat hänen luoksensa ja tulivat hänen taloonsa. Ja hän valmisti heille aterian ja leipoi happamattomia leipiä, ja he söivät.
  19:4 Ennenkuin he olivat laskeutuneet levolle, piirittivät kaupungin miehet, sodomalaiset, sekä nuoret että vanhat, koko kansa kaikkialta, talon.
  19:5 Ja he huusivat Lootia sanoen hänelle: “Missä ne miehet ovat, jotka tulivat luoksesi yöllä? Tuo heidät tänne meidän luoksemme, ryhtyäksemme heihin.”
  19:6 Silloin Loot meni ulos heidän luokseen portille ja sulki oven jälkeensä
  19:7 ja sanoi: “Älkää, veljeni, tehkö niin pahoin.
  19:8 Katsokaa, minulla on kaksi tytärtä, jotka eivät vielä miehestä tiedä. Ne minä tuon teille, tehkää heille, mitä tahdotte. Älkää vain tehkö näille miehille mitään pahaa, sillä he ovat tulleet minun kattoni suojaan.”
  19:9 Mutta he vastasivat: “Mene tiehesi!” Ja he sanoivat: “Tuo yksi on tullut tänne asumaan muukalaisena, ja yhtäkaikki hän alati pyrkii hallitsemaan. Nytpä me pitelemmekin sinua pahemmin kuin heitä.” Ja he tunkeutuivat väkivaltaisesti miehen, Lootin, kimppuun ja kävivät murtamaan ovea.
  19:10 Silloin miehet ojensivat kätensä, vetivät Lootin luoksensa huoneeseen ja sulkivat oven.
  19:11 Ja he sokaisivat ne miehet, jotka olivat talon ovella, sekä nuoret että vanhat, niin että he turhaan koettivat löytää ovea.
  19:12 Ja miehet sanoivat Lootille: “Vieläkö sinulla on ketään omaista täällä? Vie pois täältä vävysi, poikasi, tyttäresi ja kaikki, keitä sinulla kaupungissa on,
  19:13 sillä me hävitämme tämän paikan. Koska huuto heistä on käynyt suureksi Herran edessä, lähetti Herra meidät hävittämään sen.”
  19:14 Silloin Loot meni puhuttelemaan vävyjänsä, joiden oli aikomus ottaa hänen tyttärensä, ja sanoi: “Nouskaa, lähtekää pois tästä paikasta, sillä Herra hävittää tämän kaupungin.” Mutta hänen vävynsä luulivat hänen laskevan leikkiä.
  19:15 Aamun sarastaessa enkelit kiirehtivät Lootia sanoen: “Nouse, ota vaimosi ja molemmat tyttäresi, jotka ovat luonasi, ettet hukkuisi kaupungin syntivelan tähden.”
  19:16 Ja kun hän vielä vitkasteli, tarttuivat miehet hänen käteensä sekä hänen vaimonsa ja molempien tyttäriensä käteen, sillä Herra tahtoi säästää hänet, ja veivät hänet ulos ja jättivät hänet ulkopuolelle kaupunkia.
  19:17 Ja viedessään heitä ulos sanoi mies: “Pakene henkesi tähden, älä katso taaksesi äläkä pysähdy mihinkään lakeudella. Pakene vuorille, ettet hukkuisi.”
  19:18 Mutta Loot sanoi heille: “Oi herrani, ei niin!
  19:19 Katso, palvelijasi on saanut armon sinun silmiesi edessä, ja suuri on sinun laupeutesi, jota olet minulle osoittanut pelastaaksesi henkeni, mutta minä en voi päästä pakoon vuorille; pelkään, että onnettomuus saavuttaa minut ja minä kuolen.
  19:20 Katso, tuolla on kaupunki lähellä, vähän matkan päässä, paetakseni sinne; salli minun pelastua sinne – onhan se vähän matkan päässä – jäädäkseni eloon.”
  19:21 Ja hän sanoi hänelle: “Katso, minä teen sinulle mieliksi tässäkin kohden; en hävitä kaupunkia, josta puhut.
  19:22 Pakene nopeasti sinne, sillä minä en voi tehdä mitään, ennenkuin olet sinne saapunut.” Siitä kaupunki sai nimekseen Sooar.
  19:23 Aurinko oli noussut, kun Loot saapui Sooariin.
  19:24 Ja Herra antoi sataa Sodoman ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta, Herran tyköä taivaasta,
  19:25 ja hävitti nämä kaupungit ynnä koko lakeuden sekä kaikki niiden kaupunkien asukkaat ja maan kasvullisuuden.
  19:26 Ja Lootin vaimo, joka tuli hänen jäljessään, katsoi taaksensa, ja niin hän muuttui suolapatsaaksi.
  19:27 Aabraham nousi varhain aamulla ja meni siihen paikkaan, jossa hän oli seisonut Herran edessä,
  19:28 katseli Sodomaan ja Gomorraan päin ja yli koko lakeuden, ja katso, maasta nousi savu niinkuin pätsin savu.
  19:29 Kun Jumala tuhosi sen lakeuden kaupungit, muisti Jumala Aabrahamia ja johdatti Lootin pois hävityksen keskeltä, hävittäessään ne kaupungit, joissa Loot oli asunut.
  19:30 Ja Loot lähti Sooarista ja asettui vuoristoon molempien tyttäriensä kanssa, sillä hän pelkäsi asua Sooarissa; ja hän asui luolassa, hän ja hänen molemmat tyttärensä.

 • jumaanki

  Vai tämmöisen analyysin minusta teki PhD Starczewski. Kertooko analyysi tarkemmin, onko kyse kertaluonteisita vai pysyvistä harhoista? Vakavuusaste asteikolla 1…10 olisi myös hyvä tietää. Laitanko tämän lausunnon pohjalta sairauseläkepaperit vetämään?

 • Juhani Starczewski

  2.Pietarin kirje:
  2:6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.

  Juudaan kirje:
  1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.

 • jumaanki

  Juhani Starczewski, eiköhän olisi jo aika lopettaa tämä tyhjänpäiväinen lätinä, tarkoitan sinun jakamiesi lainatun tekstin lisäksi myös omia kirjoituksiani. Minun kirjoituksista 99% on ollut humoristista provosointia ja loput 1% sitä, että uskovaisten käytös ottaa päähän. Teillä ei ole mitään oikeutta solvata transihmisiä ja homoja! Suomessa ei eletä enää 1950-lukua, jolloin uskonto käytännössä määräsi melkein kaikesta, onneksi siitä on siirrytty lähemmäksi todellista demokratiaa. Vielä ei ole valmista, siitä kertoo mm. sisäministeri Räsäsen kannanotto, jossa lain ja raamatun tekstin ollessa ristiriidassa raamatun teksti voittaa. Demokraattisessa valtiossa ministeri olisi saanut välittömästi potkut. Sama logiikka on myös Starczewskin Heinäluoma-kommenteissa. Täällä Suomessa uskovaisilla on joku kummallinen suoja, jolla he saavat asetettua itsensä lain yläpuolelle, mutta se tulee vielä poistumaan. Tästäkin solvauksesta olisi pitänyt nostaa oikeusjuttu ja antaa tuomio. Kaiken lisäksi Starczewski on myöhempien kommenttiensa mukaan hyvin ylpeä lausumastaan solvauksesta. ”Saastaiset lapset” oli myös todella törkeä heitto, jolla tarkoittaneen kaikkia niitä tuhansia suomalaislapsia, joita ei heti synnyttyään ole pakkoliitetty kristilliseen yhteisöön vanhempien päätöksellä. Joka näin lausuu, on minusta täysin empatiakyvytön ja ehkä myös vakavasti sairas. Joku vielä joskus puuttuu näihin solvauksiin ja sitten Starczewskin poikaa viedään ja lujaa. Varmaan kirjoitat tänne vielä jotain, todennäköisesti yli 1000 sanan lainauksen jostain höpöhöpö eepoksesta ja mielelläni suon sinulle ilon saada sanoa viimeinen sana. Jos aiot raottaa omaa rajoittunutta sana-arkkuasi ja lausua joitain minuun kohdistettua nokkelaa, niin anna mennä vaan, jos se sinut onnelliseksi tekee, en nimittäin aio enää seurata tätä keskustelua. Vastuuseen kuitenkin sanomisistasi vielä joudut, se on varma!

 • Juhani Starczewski

  Talvisota alkoi 80 vuotta sitten 30.11.1939!

  Presidentti Kyösti Kallion rukous ja puhe talvisodan aikana 1939!
  https://www.adressit.com/presidentti_kyosti_kallion_rukous_…

  Talvisota oli alkanut 30.11.1939.

  Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa ja vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudestiluovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset.

  “Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä” (Sananlaskut 14:34).

  Presidentti Kyösti Kallion rukous Itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

  Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme
  puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.
  Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa.
  Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.
  Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä,
  jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda
  meitä.
  Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.
  Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda
  meitä.
  Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.
  Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.
  Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme
  kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.
  Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.
  Armahda meitä.

  Kyösti Kallio

  Nyt maamme – sodomiittisuomi – on vieä pahemmassa tilanteessa!

  ALLEKIRJOITA JA LEVITÄ KAVEREILLESI JA ERILAISIIN RYHMIIN!

  https://www.adressit.com/presidentti_kyosti_kallion_rukous_ja_puhe_talvisodan_aikana_1939

 • Juhani Starczewski

  ”On jatkuva ikävä” – Pilkkaan Jumalan Sanaa – Huippu-uraa tekevä ministeri Sanna Marin valoi uskoa uraäiteihin: ei itsekään millään ehdi joka päivä pienen Emma-tyttären luokse kotiin – Kirje Titukselle 2 Terveen opin mukainen elämä -> Vanhojen naisten tulee samoin käyttäytyä arvokkaasti. He eivät saa puhua muista pahaa eivätkä olla viinin orjia, vaan heidän on opetettava muita hyvään. Että nuoret vaimot heiltä hyviä tapoja oppisivat, miehiänsä rakastaisivat, lapsensa rakkaina pitäisivät, olisivat siviät, puhtaat, KOTONANSA PYSYVÄISET, hyvät, miehillensä alamaiset, ETTEI JUMALAN SANA PILKATUKSI TULISI.
  21.9.2019 klo 18:00 Uutiset Politiikka
  Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan. Herra asettuu käymään oikeutta, nousee kansoja tuomitsemaan.
  – Saan joka päivä videoita, joissa on kivaa isovanhempien ja iskän kanssa, sekä päiväkodissa. Se on äidille vaikeaa, kertoi Mothers in Business -verkostolle puhunut ministeri Sanna Marin.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/33e0a09a-c529-4650-b963-5b9796d22a7f

 • Juhani Starczewski

  Kotimaa 21.09.2019 18:07
  Syntyvyyden aleneminen on dramaattisen jyrkkää ja poikkeuksellista, sanoo tutkimusprofessori – “Osallistuin juuri konferenssiin, jossa kaikki hämmästelivät Suomen tilannetta”
  https://www.ksml.fi/kotimaa/Syntyvyyden-aleneminen-on-dramaattisen-jyrkk%C3%A4%C3%A4-ja-poikkeuksellista-sanoo-tutkimusprofessori-%E2%80%93-Osallistuin-juuri-konferenssiin-jossa-kaikki-h%C3%A4mm%C3%A4steliv%C3%A4t-Suomen-tilannetta/1439807#comments

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*