Tapio Puolimatka

Tuleeko sukupuolesta pelkkä ilmoitusasia?

Rinteen hallituksen tarkoituksena on muuttaa juridinen sukupuolikäsitys itsemääräämisoikeuteen perustuvaksi:

”Säädetään itsemääräämisoikeutta kunnioittava laki sukupuolen vahvistamisesta. Vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan ja lääketieteelliset hoidot eriytetään juridisen sukupuolen korjauksesta. Sukupuolen voi hakemuksesta korjata täysi-ikäinen henkilö, joka esittää perustellun selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen. Sukupuolen korjaamiseen tulee harkinta-aika.” (Neuvottelutulos hallitusohjelmasta 3.6. 2019, Osaava ja osallistava Suomi, s. 87.)

Uuden lain mukaan juridisen sukupuolen vaihtaminen ei enää edellyttäisi minkäänlaisia lääketieteellisiä hoitoja tai muutoksia ihmisen biologisessa ilmiasussa.  Keskisuomalaisen sivuilla on kuitenkin toistuvasti esitetty väärinkäsitys, että uuden lain mukaan juridisen sukupuolen muutos edellyttäisi sitä, että henkilö antaisi kastroida itsensä.

Nyt on Puolimatka 5.8. paljastanut seksirikollisten salaliiton. Leikataan penis irti niin päästään naisten saunaan tirkistelemään.” (8.8.)

Ei kai kukaan voi pitää Puolimatkan satuja faktoina. Näyttäkää yksikin mies, joka kastroisi itsensä tirkistelläkseen alastomia naisia.” (18.8.)

Nämä kommentit perustuvat väärinymmärrykseen Rinteen hallituksen kaavaileman translain sisällöstä. Jo nykyisen translain puitteissa voi sukupuolensa juridisesti vaihtanut kastroitu mies päästä kaikille naisille tarkoitettuihin tiloihin. Rinteen hallituksen kaavailema muutos tarkoittaa sitä, että mitään lääketieteellisiä toimenpiteitä ei tarvita, pelkkä henkilön oma ilmoitus riittää.

Sama harhakäsitys toistuu twitter-keskusteluissa:

Ellen Ojala@Ellen_Ojala

Kuka käy läpi sen sairaan pitkän ja rankan prosessin, vaan jotta pääsee, miten se meni, ”löytämään helppoja uhreja”? Mitä ihmettä nyt.
Siis koko tää väite on naurettava. 😂

https://twitter.com/Ellen_Ojala/status/1160635268208177152

Ellen Ojala ei tiedosta, että Rinteen hallituksen kaavailema sukupuolenvaihdosprosessi ei vaadi mitään rankkoja prosesseja: sukupuolenvaihdos on pelkkä ilmoitusasia. Juridisen sukupuolen ilmoitusluonteisuus tekisi prosessista niin helpon, että sitä voisivat rikolliset käyttää hyväkseen.

Toisenlaista väärintulkintaa ilmentää Journalisti-lehden päätoimittajan Maria Petterssonin twiitti:

Vaikka Journalisti-lehti luonnehtii itseään ”laadukkaan journalismin, sananvapauden ja alan parhaiden perinteiden” edustajaksi, Pettersson ei asiallisesti tarkastele uuden translain naisten yksityisyydelle ja turvallisuudelle aiheuttamaa uhkaa. Hän pyrkii saattamaan väitteen naurunalaiseksi muuttamalla sen sisältöä. Tätä varten hän laittaa suuhuni väitteen, että cismiehet ”ryhtyisivät joukolla vaihtamaan sukupuolimerkintöjään”.

Kysymys ei ole joukkoliikkeestä, vaan siitä, että kohtuullisen pieni määrä rikollisia pystyy saamaan paljon pahaa aikaan tytöille ja naisille pystyessään naisen identiteetin turvin pääsemään naisille tarkoitettuihin tiloihin. Esimerkkejä tällaisista ongelmista on jo maissa, joissa itsemääräämisoikeuteen perustuva sukupuolikäsitys on otettu osaksi yhteiskunnallista toimintaohjelmaa. Journalisti-lehden päätoimittajan mukaan tämä kysymys tyttöjen ja naisten yksityisyydestä ja turvallisuudesta ei ole sen arvoinen asia, että siitä kannattaisi asiallisesti keskustella.

Vuonna 2017 Britannian oikeusministeriö päätti, että vangeilla on oikeus tulla kohdelluksi sen sukupuolen edustajana, johon kuuluvaksi he johdonmukaisesti identifioituvat. Samana vuonna transsukupuolisiksi identifoituvien vankien määrä nousi 70 %. Hallituksen tekemän kartoituksen mukaan Britannian vankiloissa oli vuoden 2018 lopulla 125 transsukupuolista vankia, joista 60 oli tuomittu yhdestä tai useammasta seksuaalirikoksesta.

Naiseksi identifioituvat biologiset miehet ovat joissakin tapauksessa alkaneet seksuaalisesti ahdistella naisvankeja saatuaan siirron naisvankilaan. Löytyy myös esimerkkejä siitä, miten miespuoliset seksuaalirikolliset ovat naisen identiteetin turvin päässeet naisille tarkoitettuihin tiloihin ja löytäneet itselleen helppoja uhreja.

Itsemääräämisoikeuteen perustuvan sukupuolikäsityksen suurin ongelma on kuitenkin se, että se saattaa hämmentää nuoria, jotka ovat epävarmoja identiteetistään. Tähän ongelmaan kiinnittää huomiota Genderfree Rainbow -niminen blogisti, joka on sukupuoliahdistuneen nuoren äiti.

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Itselleni se että minä tai tyttäreni joutuisimme seksirikollisen ahdistamaksi naistenvessassa tai tuomituksi syrjinnästä jos erektiomies-transnaisena tulisi suihkuhuoneeseen josta pyytäisin poistumaan eivät ole agendalla niin isoja juttuja kuin se että…

Genderfree Rainbow@GenderfreeR

Transaktivistit ruokkivat lapsessani näkemystä, että ruuminsa on tuhottava ja terveet elimet vaihdettava tekeleisiin, muuten hän joutuu tappamaan itsensä. Samanlainen tarina kuin täällä, mutta yhä epätoivon laaksossa, vaikka transitioitunut minun tuella https://www.ihmistenkirjo.net/blog/kuin-olisin-ollut-kuilun-reunalla-14-vuotiaan-suomalaistytn-tarina 

Kuin olisin ollut kuilun reunalla: 14-vuotiaan suomalaistytön tarina — KIRJO

Mä muutuin Sakeksi kun mä olin 12-vuotias. Kuka ikinä olikaan elänyt minuna koko mun lapsuuden ei ollut mä. Ja hän kuoli ja hänen tilalleen tuli Sakke. Tai no, hän ei ikinä kuollut. Yritin tappaa…

ihmistenkirjo.net

See Genderfree Rainbow’s other Tweets

Kommentit (105 kpl)

 • Juhani Starczewski

  Talvisota alkoi 80 vuotta sitten 30.11.1939!

  Presidentti Kyösti Kallion rukous ja puhe talvisodan aikana 1939!
  https://www.adressit.com/presidentti_kyosti_kallion_rukous_…

  Talvisota oli alkanut 30.11.1939.

  Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa ja vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudestiluovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset.

  ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä” (Sananlaskut 14:34).

  Presidentti Kyösti Kallion rukous Itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

  Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme
  puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.
  Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa.
  Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.
  Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä,
  jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda
  meitä.
  Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.
  Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda
  meitä.
  Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.
  Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.
  Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme
  kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.
  Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.
  Armahda meitä.

  Kyösti Kallio

  Nyt maamme – sodomiittisuomi – on vieä pahemmassa tilanteessa!

  ALLEKIRJOITA JA LEVITÄ KAVEREILLESI JA ERILAISIIN RYHMIIN!

  https://www.adressit.com/presidentti_kyosti_kallion_rukous_ja_puhe_talvisodan_aikana_1939

 • Juhani Starczewski

  ”On jatkuva ikävä” – Pilkkaan Jumalan Sanaa – Huippu-uraa tekevä ministeri Sanna Marin valoi uskoa uraäiteihin: ei itsekään millään ehdi joka päivä pienen Emma-tyttären luokse kotiin – Kirje Titukselle 2 Terveen opin mukainen elämä -> Vanhojen naisten tulee samoin käyttäytyä arvokkaasti. He eivät saa puhua muista pahaa eivätkä olla viinin orjia, vaan heidän on opetettava muita hyvään. Että nuoret vaimot heiltä hyviä tapoja oppisivat, miehiänsä rakastaisivat, lapsensa rakkaina pitäisivät, olisivat siviät, puhtaat, KOTONANSA PYSYVÄISET, hyvät, miehillensä alamaiset, ETTEI JUMALAN SANA PILKATUKSI TULISI.
  21.9.2019 klo 18:00 Uutiset Politiikka
  Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan. Herra asettuu käymään oikeutta, nousee kansoja tuomitsemaan.
  – Saan joka päivä videoita, joissa on kivaa isovanhempien ja iskän kanssa, sekä päiväkodissa. Se on äidille vaikeaa, kertoi Mothers in Business -verkostolle puhunut ministeri Sanna Marin.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/33e0a09a-c529-4650-b963-5b9796d22a7f

 • Juhani Starczewski

  Kotimaa 21.09.2019 18:07
  Syntyvyyden aleneminen on dramaattisen jyrkkää ja poikkeuksellista, sanoo tutkimusprofessori – ”Osallistuin juuri konferenssiin, jossa kaikki hämmästelivät Suomen tilannetta”
  https://www.ksml.fi/kotimaa/Syntyvyyden-aleneminen-on-dramaattisen-jyrkk%C3%A4%C3%A4-ja-poikkeuksellista-sanoo-tutkimusprofessori-%E2%80%93-Osallistuin-juuri-konferenssiin-jossa-kaikki-h%C3%A4mm%C3%A4steliv%C3%A4t-Suomen-tilannetta/1439807#comments

 • Zaphod

  ”Naiseksi identifioituvat biologiset miehet ovat joissakin tapauksessa alkaneet seksuaalisesti ahdistella naisvankeja saatuaan siirron naisvankilaan. Löytyy myös esimerkkejä siitä, miten miespuoliset seksuaalirikolliset ovat naisen identiteetin turvin päässeet naisille tarkoitettuihin tiloihin ja löytäneet itselleen helppoja uhreja.”

  Kyllähän tämä on mahdollista, se on selvä. Suurin osa meistä transsukupuolisista haluaa kuitenkin vain elää rauhassa omana itsenään. Sama asia, kuin jos kaikilta kiellettäisi autot sen takia että muutama rattijuoppo ajaa välillä jonkun päälle.

 • Sam

  Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai http://ladydahmer.fi/ siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
  Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*