Mä olen rakastunut bataattiin: se on niin monikäyttöinen, suhteellisen helppo valmistettava ja sopii niin lihan, kalan kuin kanankin kanssa. 😋 Mun uusin suosikki on uunibataatti fetajuuston kera, ohjeen löysin K-Ruoka lehdestä ja jaan sen nyt tässä teille.
Ainekset
4 annosta
-
- 4 (n. 1,4 kg) pientä bataattia
-
- n. 1rkl rypsiöljyä
-
- 1pkt (200 g) Pirkka fetajuustoa
-
- 1-2 Pirkka mietoa punaista chiliä (itse käytin paprikaa)
- 2 kevätsipulinvartta
-
- n. 1/2tl suolaa
- Seesaminsiemeniä
Valmistus
30 – 60 min
- Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen.
- Viipaloi chili renkaiksi, poista siemenet. Hienonna kevät- tai ruohosipuli. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
- Koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele nyhdetyn bataatin joukkoon suolaa. Lisää bataattien pinnalle murennettu fetajuusto, kevätsipulit, chilit ja seesaminsiemenet.
Piia
Vitsit, pakko kokeilla! Olen koittanut miettiä ja hamstrata erilaisia ohjeita jotka korvaisi perunan, nopeasti ja suht vaivattomasti. Porkkanaranskalaisiin ja kukkakaalimuussiinkin voi kyllästyä pidemmän päälle :D
Riikka Lehto
Kiva jos innostut kokeilemaan.
On kyllä todella helppoa ja hyvää ja aivan mielettömän hyvä vaihtoehto perunalle.