Randevuu

Vaikka ääneenlaulun karaokefestivaalit?

Kesä alkoi kun ystäväni Esko Palmasto kutsui minut kuuntelemaan Kellokosken Soittokuntaa Krapin pajalle Tuusulaan. Siitähän tuli oikein kulttuurimatka Järvenpäähän, Sibeliuksen kotikonnuille. Paja on aivan uusi konserttitalo jonne mahtuu noin kolme sataa henkeä ja parvekkeelle satakunta lisää.
Orkesteri aloitti Sibeliuksella, sitten G. Malmstenin Merihädästä aina Procol Harumin White a Shade of Pale kappaleeseen. Jaana Viskari lauloi komeasti Rannalla-tangon. Altti Uhleniuksen on osaava ammattilainen, isänsä jalanjäljissä kulkeva kapellimestari. Hän lauloi kappaleet Just a Gigolo  ja Jani Uhleniuksen Kauas pilvet karkaavat. Konsertti päättyi kun Jani Uhlenius kutsuttiin yleisön joukosta johtamaan uudelleen Kauas pilvet karkaavat.
Esko Palmasto sanoi: ” Kellokoski on hyvä paikka soittaa ja asua ja Kellokosken soittokunta tarvitsee lisää muusikoita näiden kahdenkymmenen miehen ja naisen lisäksi ”.

Tällä soittokunnalla on toki 110 vuoden historia, on siitä hyvä jatkaa eteenpäin.

Seppo Närhi ja Esko Palmasto
Siitähän tuli mieleen Äänekosken ajat, paikat ja mahdollisuudet. Äänekoskella on osattu ja osataan järjestää mukavia tapahtumia, lisäksi kaupunki vilisee hyviä muusikoita ja soittopaikkoja.  Voisiko tästä kehittää omalle syntymäkaupungilleni uusia vahvuuksia; kotiseutu- ja musiikkitapahtumien aurinkokaupunki.

Kalaniemen kyläpäivät vuosittain on mainio tapahtuma, velipoika heitti siellä saappaanheittokisassa hopealle. Konginkankaalla on monenlaista tapahtumaa, Riihikahvion ympärillä erityisesti.
Koivistossa on tunnetusti hyvä meno, aktiivinen kyläyhdistys ja erityisen reipas koulu, joka taisteli olemassaolosta tehokkaasti tehdessään Äänekosken oman tytön Päivi-Kautto Niemen johdolla upea kouluvideon. Kannattaa vieläkin katsoa tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=rnzco_KLxBQ
Kouluhan on nyt suorastaan kuuluisa.
Sumiaisseudun harmonikat tuntuu aktiiviselta ryhmältä, Äänekosken juhannusblues – tapahtuma Hietamalla saattaa avata jotain aivan uutta perinnettä. Heikki Silvennoinen, Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist ovat bluesväen joukossa aivan ykkösiä.
Äänekosken karaokeyhdistys on mainio idea, Äänekosken ääneenlaulun karaokefestivaalit vetäisi harrastusta kesät talvet.
Ja vielä Rantapuiston piknikki, Koskikeskus jazz, Sumiaisissa Rautalankafestivaali – kyllä Koskella tapahtuu.
Äänekosken kaupunki, Suolahden Keski-Suomen Opisto ja Äänekosken Koskela voisivat yhteistyössä ryhtyä koordinoimaan ja markkinoimaan Äänekoskea musiikkikaupunkina. Sellainen kaupunki nimittäin vetää asukkaita ja piristää kaupunkilaisia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*