Randevuu

Suolahden sexit!

Arvi Kokko piti kuoronsa kanssa vuosittaista kokoustaan Shelliin baarin kabinetissa, nyt oli tärkeät tehtävät edessä.

Heidän yhteinen yrityksensä Arvis Choir (Arvin Kuoropojat) oli saanut huomattavan tilauksen juuri valmistuneen sillan avajaisissa, ja vielä Kokon Arvi oli nimenomaan pyydetty olemaan paikalla.  Kuoropojat laulavat ensin tunteisiin vetoavan laulun ”Ei meitä, ei sorron virta vie! ” Heti perään kyynel silmäkulmassa, hengellisen laulun ”Ei pojat, ei meidän kämmenellä!”

Sillalle pääsy vaatii 100 euron maksun, ja sinulla ei ole pätäkkää tarpeeksi joudut ajamaan vanhaa siltaa pitkin, ja kiertämään pari sakkorinkiä liikenneympyrässä. Ja radiosta tulee pelkkää perushumppaa seuraavan tunnin ajan!

 

Mitä tekevät naapurikunnat kun meillä on koko maan komein silta yli Kuhnamo-järven? Mitä tehdään kun missään ei puhuta muusta kuin Äänekosken Kuhnamon komeasta kulkuväylästä? Suolahden separatistit  suunnittelevat edelleen muurin rakentamista äänekelaisten ja suolahtelaisten välille Paatelan rajalla, Suolahden sexit.

Viitasaarella on luvattu vaihtaa uudet kiiltävät pölykapselit autoosi samalla kun sinä nautit maukasta lihapullalounasta rannan ABC:lla.

Konnevesi on niin kaukana, että siellä jokainen saa ilmaiset nastat renkaisiinsa ja liput Penan karaokeen Mierontiellä, ja eikä siinä kaikki, kunnanjohtaja tekee kunniaa nostamalla käden lippaan! Siellä yrittivät laskea hanasta vettä, olis saaneet vähän oikeeta tunnelmaa. Eihän siitä tullu muuta kun kolme kolaria, jääty koko keskusta!

Saarijärvellä panostaa kunta kunnolla. Siellä annetaan ämpärit, kaksi jokaiselle. Ämpäreissä on Pullistuksen verryttelypuvut ja piikkarit. Kalmarin kohdalla Saarijärven Martat ovat järjestäneet ilmaiset karjalanpiirakan maistiaiset, ja ne joilla oli kansallispuku päällä saivat santsikupposen kahvia!

Uuraisten kunnanvaltuusto piti hätäkokouksen, Palsamäen pariskunta toimitti sillasta pienoismallin (Markun suunnitteleman) joka myytiin hyvään hintaan kolmella kopautuksella! Heli Palsamäki lauloi suuren menestyksen saaneen laulun: ” Ei itketä Tärttämäellä.” Kyllä Anita Hirvonen olisi ollut samaa mieltä, jos olisi tämän laulun kuullut!

Komeaksi lopuksi lauloivat Arvi Kuoropoikineen jenkan tahtiin ” Ei meidän poikain alla latu kulu”. Kyllä Äänekosken Mieslaulajien Pesolan Veikko olisi tämän kuullessaan itkenyt liikutuksesta ja juossut Tärttämäkeä ylös.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*