Randevuu

Pormestarille tietä antakaa, ehkä myös Äänekoskella?

Kun Suomi siirtyy toiselle vuosisadalle, ryhdyin pohtimaan Äänekosken parhaita. Arto Paakkinen, Repe Mikkonen, Allu Ruuhinen vaiko Kaurasen Matti? Ken oli äänekoskelaisista retrobasisteita svengaavin?

Oliko Heiskanen yhtä hyvä kaupunginjohtaja kuin Javanainen? Voiko Syten kirjallista antia verrata paikkakunnan kirjaston tuotantoon?

Voiko Tikanderin Otolle antaa kulttuuripalkinnon huonekaluliikkeestä vai annetaanko se Willen ravintolalle arvokkaan museopaikan säilyttämisestä?

Onko Huimalla paremmat kulmapotkunlaukaisijat kuin oli muinaisella Äänekosken Palloseuralla ÄPS? Voiko Työskiä korvata mitenkään?

Olisiko Timo Harakka tarmokkaampi Äänekosken kaupunginjohtajana kuin demareitten ykkösmiehenä?

Näitä äänekoskelaisia on paljon erilaisia persoonia, jokainen näistä ihmisistä on painanut oman jalanjälkensä tähän kumpuilevaan keskisuomalaismaastoon.

 

Pitäiskö Äänekoskelle valita Tampereen ja Helsingin malliin oma pormestari?

Kyllä siihen olisi monta hyvää ehdokasta: Pekka Häyhä on Helsingissä ollessaan kokenut ja oppinut kaiken, Jaana Tani on naisista ykkösluokkaa, Nyholmin Rollella on hyvä työtausta, Timo Niskanen antaisi jonkun muun myydä imurit, Luukkaisen Pirjolla on kirjoituspuoli hallussaan, Upi Minkkinen osaa katsella paremmalla perspektiivillä asioita ilmasta käsin ja näitähän riittää. Vai pitäisikö päättää, että aina olisi joku Kinnunen johdossa?

No, taisin unohtaa kysäistä näiltä koskelaisilta heidän omaa halukkuuttaan tähän pormestarihommaan, mutta saahan mielikuvitukselle antaa luvan, eihän muuten tule kolmen pisteen heittojakaan.

 

Vuoden kuluttua varmasti Äänekoskella biotehdas puksuttaa vähän jo toisella meiningillä, laulu raikaa raitilla ja ihmisillä on hyvä mieli.

Mutta, mutta… Ne meinaa purkaa sen Pankkisillan sieltä Kuhnamon vesiltä, olisiko se nyt kenenkään tiellä ?

Olen kiertänyt tätä maata jonkin verran, eikä toista yhtä komeaa sisääntuloa ole missään muualla kuin Äänekoskella. Olisi kolme siltaa näyttämässä tietä Tärttämäestä aina Mämmelle saakka. Pankkisillan voisi maalata vaikka sellun väriseksi, sellustahan se työ on aina tullut.

Mämmensalmella on muuten kaunis, mutta sivussa oleva kappeli, puusta veistetty, liikuttava pieni hartauspaikka. Siinä kirkossa kastettiin Kaisa, Mikko-veljeni tytär, vuonna 1983. Kirkkoherrana toimi Otso Savijärvi, joka myöhemmin teki lisenssiaattityön aiheesta Beatles-yhtyeen ihmiskuvan analyysi ja kirjoitti myöhemmin kirjat Pappilaelämää ja Papin poikana Lontoossa.

Kyllä Koskella on ollut kaikkea, ja mitä vielä tulossa?

Seppo Närhi (ei ehdolla pormestariksi)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*