Randevuu

Onnea satavuotiaan Suomen uudelle kesätapahtumalle?

Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja Äänekosken kunta perustettiin vuonna 1911. Hyvin on Suomi tullut perässä, varmaan on neuvoa koskelaisilta kysynyt, mutta nyt on hyvin.

Minä asustelen Helsingin Lauttasaaressa, tänne avattiin sopivan kokoinen ostoskeskus aivan kotini viereen. Heti näkyi tuttuja kasvoja, näyttelijä Tero Jartti käveli vastaan, Kokon Pertti oli myös avajaisissa. Täällä asuu veljeni Pertti ja pikkuveli Veli-Pekka pitää Kiinteistövälitys Erkkeri Oy:tä uudessa ”Lauttis” kauppakeskuksessa.

Aina kun tulee vastaan joku äänekoskelainen, kyllä siinä vartiksi unohtuu muut kiireet kysellessä kotiseudun kuulumisia.

 

Nykyään suurin puheenaihe on äänekoskelaisittain Keitelejazzien siirtäminen vuodella eteenpäin. Onhan siinä vähän mollivoittoista sävelkulkua, mutta hienoa tapahtumaa ovat järjestäjät jaksaneet tehdä. Kahden vuoden päästä nähdään taas.

Tässä odotellessa kannattaisi miettiä, jos siihen välivuoteen tulisi joku toinen tapahtuma, ehkä pienempi ja erilaisempi. Kesäkoskelaiset varmasti sellaista odottelevat ja olisihan kaupungissa mukava olla kesäkulttuuria. Siitä voisi tulla vakituinenkin tapa. Joka toinen vuosi voisi olla kesäinen kuorotapahtuma, maailmanmusiikkia – vaikka aina kohdemaata vaihtaen, Keiteleen tai Kuhnamon ympärijuoksu, lastenlaulukilpailu tai Viulu soi yöttömässä yössä -tapahtuma, ehkä runo- tai kirjapäivät. Biisintekopäivät sekä klassiselle että kevyelle musiikille, sehän hyvä olisi. Lopuksi kaikki videoidaan ja koko maailma näkee ne netissä.

Hieno olisi joku Äänekosken nimeen soveltuva juttu, äänetöntä tai äänekästä. Biisileirit ovat kuumin sana pop-iskelmämaailmassa. Siinä kerätään noin kymmenen huippusäveltäjää, sanoittajaa yhdessä noin viikon – puolentoista ajaksi tekemään hittisävellyksiä.

Näin on tehneet mm. Anna Abreu, Suvi Teräsniska, Roope Salminen ja Koirat ja monet muut. Tyttäreni Saara Konttinen (Warner Music Oy) on ollut järjestelemässä näitä ” biisileirejä ”.

Itselläni on jonkin verran kokemusta festivaalien järjestämisestä kun Taurus Music oli mukana Mestarit Areenalla -konserttien järjestämisessä ympäri maata ja kävivät he myös Ruotsissakin konsertoimassa. Mestarit Areenalla -kiertueella ei ollut puhettakaan talkootyöstä, joten siinä saavat äänekoskelaiset olla ylpeitä työnsä tuloksista.

Kyllä Keski-Suomessa osataan festivaaleja järjestää: Saapasjalkarock: siellä olivat kansaiväliset ja kotimaiset tähdet. Tämä tapahtuma oli lukujen 70-80 suurfestari. Jyväskylän Kesä, Himoksen Iskelmäfestarit, Hankasalmen Kihveli Soikoon Musiikkijuhlat, Konnevesipäivät, Suolirock Suolahdessa ja Viitasaaren Musiikin Aika – Nykymusiikin uutta aikaa.

Luokkakokous oli viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva ja sille odotettu jatko-osa Luokkakokous 2 – Polttarit ilmestyi valkokankaalle ennen joulua.

Vuonna 1975 levytetty Prinsessa – 65 oli valittu siihen, yhdessä muiden artistien kanssa,  ainoana 70-lukuun kuuluvana pop-biisinä. Kiitos siitä elokuvan tuottajille, esiintyjille ja käsikirjoittajalle. Hauska elokuva muuten.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*