Randevuu

Minulla oli pomoja studiossa, sliippareilla lehmän lantaa

Se oli hieno kevät 1975. Ensimmäisellä albumini olityön alla. Siinä oli hieno biisi ”Soittaja”, Jose Felicianon säveltämä ja sanoittama laulu. Sen alkuperäinen nimi oli ”Gipsy” eli Mustalainen. Levytyssopimuksen olin saanut soittaessani Kalmar Union bändin ja tyttöduo Koivistolaisten kanssa.

Kiireistä aikaa; keikkoja oli kuusi viikossa ja ne oli sovittu vuodeksi eteenpäin. Ensimmäinen albumi piti kiireellä saada ennen joulumarkkinoita kauppoihin.

Tommi Liuhala oli lähtenyt Iltasanomien toimittajahommista tuottajaksi ja hänen kanssaan kaivettiin Liuhalan perheen tuhansien vinyylien joukosta sopivat hittibiisit. Tommin vaimo Kaisu nukkui tulpat korvissa, tosin ehti kyllä sanoittaa ”Soittajan” salanimellä Bugaluu. Kaisun käsialaa on muuten tämän ajan suosituin karaokelaulu ”Aikuinen nainen”.

Studiossa oli kokemattomalla äänekoskelaispojalla hermo mennä kun alat tulkita balladia ja Takomo – studion ikkunan takana istui kymmenen pomo- ja äänittäjämiestä taputtamassa, että hyvin se menee. Samoihin aikoihiin Sleepy Sleepers – bändi oli kantanut Lahdessa lehmän lantaa Microvox – studioon tehdessään kantrilevyä, että syntyy oikea maalaismeininki.

” Soittaja” -biisissä on hieno kitarasoolo, mutta mistä siihen löydetään kitaristi, joka taitaa eteläamerikkalaiset soinnut ja kierrätykset! Antero Jakoila oli toinen tuottajistani ja hän tiesi Hotelli Kalastajatorpalla soittavan perulaisen bändin, jossa oli huippukitaristi.

Elekieltä käyttämällä saatiin studioon Alejo Perez, jonka taidot olivat maailmanvalion luokkaa.

Minun levytykseni jälkeen myös muut suomalaiset artistit ovat löytäneet laulun, Katri Helena on myös levyttänyt ”Soittajan”.

Ensimmäisellä levylläni olivat muun muassa laulut: Cat Stevensin säveltämä ” Moonshadow ” eli ”Kuukoira”, ”Prinsessa 65” on Neil Sedakan biisi ”Queen of 64”, ”Vielä keikkaa monta teen” on brittiläisen Philip Goodhand-Taten kappale ”One more rodeo” jonka teimme vielä uudelleen v. 2014 singleversiona.

”Juna”, jonka oli säveltänyt Leo Sayer nimellä ”Train” ja ”Kun uin kolpakkoon”, jonka oli säveltänyt Procol Harumin pianisti Gary Brooker sävelsi nomellä ”A Rum tale”.

Kommentit (2 kpl)

  • Elsa

    Liittyykö Prinsessa 65 mitään tarinaa? Onko se omistettu jollekin erityiselle?

  • Jaakko.manninen

    Hei Seppo Närhi
    Kaikkea hyvää ja voimia. Sun ihan paras cover oli Silver moon. Eihän kukaan edes ollu kuullu Mlke Nesmitähä.Teit kulttuuriteot.ja kaikki hyvät biisit.Tsemppiä voimia Seppo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*