Randevuu

Kuhnamonloikka-sillan avajaiset

Äänekoskella tapahtuu erittäin juhlava sillanvihkimistilaisuus. Sillan suojelijana toimii erittäin tärkeä henkilö joka suojellut hyvin monia kulkuväyliä ympäri Suomen maan. Hän on vihkaissut aina pääkaupunkiseudulla asti useita siltoja ja tunneleita sekä kinttupolkuja.

Nimi Kotakennäänsilta on syytä unohtaa, esim. Kota viittaa Lappiin eikä Kennäs taas ei tarkoita mitään tunnettua, joten ehdotan uudeksi nimeksi Kuhnamonloikka.

Sitten ulkonäkö. Silta saisi näyttää sellaiselta, että se muistetaan ja se viittaisi kotiseutumme maineeseen puu- ja biokaupunkina.

Yksi vaihtoehto on Keitelejazz. Ari Liimatainen on tehnyt hiki hatussa lukuisat julisteet ja veistokset jazzin hyväksi eikö nyt olisi aika saada paikkakuntamme kulttuuriperinne näkyviin.

Avajaisten ohjelma :

Nopeusrajoitus puoleksi määrätään 20 km/h! Hattu pois päästä, Keski-Suomen kotiseutulaulu seisten (ulkoa ja kaikki säkeistöt) Huiman Naisvoimistelijoiden sukellusnäytös, pää alaspäin kohti Kuhnamonjärveä! Mieskuoro Metsot suorittaa naisvoimistelijoiden mahdolliset pelastoimet! Kuparin Rami valkoinen moottorivenho suorittaa läpiajon kaikkien kolmen sillan ali käsi lipassa.

Vanha Toimi-laiva puksuttaa kyydissään Äänekosken ystävyyskaupunkien johtajat käsissään viirit ja kukkapuskat Äänekoskea kunnioittaen. Kaikki katsovat kohti vanhaa Pankkisiltaa eläköötä huutaen!

Niskanen antaa kaikille kanootit käyttöön ( pientä korvausta vastaan ) ja Mämmen Martat ovat uusissa verryttelypuvuissaan käsi pitkällä kahvia tarjoamassa.

Äänekosken kaupunginjohtaja pitää komean juhlapuheen! Kaikki paikkakunnan aviisit painavat erikoispainoksen tästä suuresta tapahtumasta.

Äänekosken kunniakas lippu pantava liehumaan kumpaankin päähän siltaa! Rakentajille kaupunki tarjoaa kahvit rusinapullan kera.

Tämä uusi silta on herättänyt suurta mielenkiintoa jopa pääkaupunki seudulla asti, Danny ajoi kuulemma kolme kertaa sillan yli ja vilkutti mennessään Marttojen järjestämille lehtitilaisuudelle. ( santsikupilliset kahvin jälkeen oli D kovasti tykännyt pullista sano mennessään jotta kyllä oli hyvät rusinat. ) Gunnar Taipale soitti ” Puuseppää aina tarvitaan ” humpan, ja siitäkös juhlaväki innostui ja täytti sillankannen tanssimalla ja tie oli kolme tuntia poikki.

Toivotan menestystä uudelle sillalle ajaessani Tärttämäen Taxin järjestämälle kiertoajelulle läpi ” Kuhnamonloikan ” Äänekoskella.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Pirjo Luukkainen

    Olipa hauska :D Vei mukanaan.
    Kiitos :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*