Randevuu

Äänekoskelaiset hengenpelastajat

Äänekoski on pelastettu hukkumasta kylmään Keiteleeseen. Mutta nyt Keitele on saanut jazzinsa takaisin, kaupunki nosti kätensä taskusta ja siinä oli puolet enemmän avustusta entisiin verrattuina. Se oli uljas teko.

Early Bird-passi on jazzjuhlien uutuus jolla saa lipun kaikkiin jazzteltan iltakonsertteihin hintaan 103,50 euroa. Early Bird-passi on myynnissä to 5.10. aina marraskuun loppuun saakka.

Nyt on uusi toiminnanjohtajana Jukka Vehkala, kaupungin puolelta kulttuurituottaja Jukka-Pekka Pohjolainen niin ja Tikanderin Enu jota ilman eivät koskelaiset eivät tietäisi mikä mikrofoni on. No onhan siellä muitakin musiikin harrastajia takapiruina ja muihin tehtäviin kun apua tarvitaan, unohtamatta talkooväkeä joka on korvaamaton joukko joka ei laske tunteja.

Jazzeilla on likipitäen sama ryhmä musiikin vankkapohjaisia kannattajia järjestäjinä kuin aina ennenkin, saa nähdä ja kuulla keitä Vehkala ja kumppanit saavat meille esiintymään.

Toivottavasti saavat moottoritien kuntoon kun Jazzit ja Suviseurat alkavat. Silloin tarvitaan majoitustilaa, onhan siellä Hotelli Hirvi, Hotelli Keitele ja ainakin Niemelässä on huoneita tarjolla.

Pankkisilta. Kuva: Sisä-Suomen Lehden arkisto

Täällä Helsingissä on oma ” Baana ” ja se on pyöräilijöille tarkoitettu reitti joka kiertää ympäri kaupunkia, välillä vanhan rautatien päällä ja toisaalle on tehty omat kaistansa pyöräilijöiden ja jalkamiesten sekä naisten varalle.

Mutta täällä ei ole yhtään sellaista mitä äänekoskelaisilla jo on! Se on oma silta! Se on vanha silta joka vei monen koskelaisen maailmalle ja joka toi niin monta takaisin kotikonnuille. Siitä voisi tehdä oivan pyöräreitin ensin Kierälahden kautta Hietamalle Kartanon Kievariin siitä Koiviston kyläreittiä pitkin Pörrin sillalle Suolahteen.

Suolahdesta suunnataan Paatelaan, Rotkolaan ja vihdoin Äänemäelle josta Keiteleen yli kävelysiltaa pitkin kohti Äänekosken keskustaa.Onhan siellä reittejä vaikka kuinka paljon, mutta täytyy toki ensin odottaa hetki, kuunnella mitä valtuusto päättää ja mikä vanhan sillan kohtaloksi tulee.

Pääkaupunkiseudulla pyöräily on tullut jo pysyväksi harrastukseksi, ehkä tuo liikkumismuoto saapuu myös tällekin seudulle.

Kommentit (3 kpl)

  • riitta

    Hyvä että Keitele -jazz taas herätellään, toivon kovaa menestystä

  • riitta

    Hyvä että Keitele -jazz taas herätellään. Toivon menestystä ja kotimaisia esiintyjiä.

  • M

    Johan se yhden kesän olikin tauolla, ymmärtääkseni puuhahenkilöiden väsyttyä tekemään täysipäiväistä ilmaistyötä oman palkkatyönsä ohella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*